Güzel ve Özlü Sözler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Her nefis, yaptıklarına karşılık tutulan bir rehindir;

    Ancak hakkın ve erdemin tarafında olanlar başka:

    Onlar cennetlerdedir; günahkârlar hakkında birbirlerine sorular sorarlar?

    “Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?

    Onlar şöyle cevap verirler: “Biz namaz kılanlardan değildik;

    Yoksulu doyurmuyorduk;

    (Günaha) dalanlarla birlikte biz de dalıyorduk,

    Ceza gününü de asılsız sayıyorduk,

    Sonunda bize ölüm geldi çattı.”

    Artık şefaatçilerin şefaati onlara fayda vermez.


    Müdessir Suresi 38-48 Ayetler

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur’a çekmek zorunda kalsalardı kur’a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi. ” (Buhârî, Ezân 9, 32, Şehâdât 30; Müslim, Salât 129

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • “Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır. ” (Müslim, Müsâfirîn 96)


    (Öğle üzeri) güneşin zevâlinden (sonra öğle, daha sonra ikindi namazını), gecenin kararmasına kadar (gün batımında akşam, iyice karardığında yatsı) namazı(nı) kıl; bir de sabah namazını (kıl)! Çünki sabah namazı (gece ve gündüz melekleri tarafından) şâhid olunan (bir namaz)dır. İsra Suresi 78.Ayet


    Büyük velîlerden Beyazıd-ı Bestamî Hazretleri bir gün sabah namazına uyanamaz. Sabah olduğunda o kadar üzülür, o kadar ağlar, nefsini suçlayıp yüreği yanarak öylesine bir istiğfar eder ki, bu yüzden sabah namazının sevabından daha fazla ecir kazanır.

    Bunu gören şeytan ertesi gün o zatı erkenden sabah namazına uyarır. Çünkü, mü’minler sevap kazandıklarında şeytan kahrolur. Madem ki, o zatın namaz kılamaması Allah’a daha çok yalvarmasına sebep olmuştur; şeytana düşen onun ikinci kez gözyaşı döküp yalvarmasını engellemektir.


    “Sizi gece ve gündüz ard arda daima takip eden melekler vardır. Sabah ve ikindi namazında toplanıyorlar. Sizinle geceleyenler gök’e yükseliyorlar. Allah-u Teâlâ onlardan daha iyi bildiği halde onlara kullarımı ne hal üzerine terkettiniz? diye sorar. Diyorlar ki: Onları biz terkederken namaz kılıyorlardı ve onlara gittiğimizde de namaz kılıyorlardı.” (Buhari)



    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • “Şakadan bile olsa, yalan söylemeyen kimseye cennetin ortasında bir köşk verileceğine kefilim. Ahlakını güzelleştiren kişiye de cennetin en üstünde bir köşk verileceğine kefîlim.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 7/4800; Tirmizî, Birr, 58/1993; İbn-i Mâce, Mukaddime, 7)


    Bütün bunlar, müslümanların yalan karşısında çok titiz davranmaları gerektiğini gösterir. Hatta espiri ve şaka bile olsa yalanın yanına yaklaşmamak lâzımdır. Peygamber Efendimiz, muhtelif zamanlarda ashâbına şakalar yapmış, ancak bunların hepsinde doğru sözler söylemiştir. Bu husustaki îkâz ve irşatlarından bir kısmı şöyledir:


    “Kul, şakalaşırken yalan söylemeyi ve haklı bile olsa tartışmayı terk etmedikçe tam iman etmiş olamaz.” (Ahmed, II, 352, 364; Heysemî, I, 92)


    “Yazıklar olsun o kimseye ki, konuşur da insanları güldürmek için yalan söyler! Yazıklar olsun ona, yazıklar olsun ona!” (Ebû Dâvûd, Edeb, 80/4990; Tirmizî, Zühd, 10/2315)


    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Gayb iyidir... Dinlendirir...


    Gülşen...

    Akıl ve 5 Duyu Organımız İle Algılayamadığımız Göremediğimiz ve Kolay Kolay Hissedemediğimiz Gizli Alemin Bizi Dinlendirebileceğini Söylüyorsun Güzel Bir Bakış Açısı..

    Zahir Yani Görünenlerin Fitne Fücur ve Fesatlıklarını Görmektense Gayb'a Yönelmek Daha Mantıklı Olsa Gerek ....