Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocam bende görünce heyecanlandım ama vade uzun olduğu için bayağı temkinliyim . Umarım artık kısır döngü kırılır ve şartlar lehimize gelişir.

    Potansiyel de Kong görüyorum hocam :)

    Vortex öyle bir konum almış ki ersinim.Buna benzeri ocak ilk haftadaki kaçırdığımız büyük sisteme 10 gün öncesinden bakarken görmüştük.Evet vade uzun ana fikir iyi.Bişeyler görmeliyiz yavaş yavaş.Hatta bir düzeltme yapayım o zaman vortex daha güçlü idi burada darbeli bir görüntü veriyor ECMWF:)

  • Vortex öyle bir konum almış ki ersinim.Buna benzeri ocak ilk haftadaki kaçırdığımız büyük sisteme 10 gün öncesinden bakarken görmüştük.Evet vade uzun ana fikir iyi.Bişeyler görmeliyiz yavaş yavaş.

    İnşallah görürüz hocam inşallah çok ihtiyacımız var 🙏


    Hocam bir sorum olacak


    Azorun 120h den sonraki hareketi mantıklı mı yani 144h ve 168h ye yansıması . Atlandikte bulunan AB'nin derinleşmesi mi

    144h ve 168h nin ters gitmesine neden oldu. soğuk vakumlayacakken bir anda azorun doğuya baş vereceği tuttu.

  • Azorun 120h ve 144 h de İzlanda civarında oluşan siklondan baskı yiyor.Çünkü o konumdaki vortex güçlü ve kuzey yönlü olduğundan habire izlanda da AB üretip Azorun kafasını ezdiriyor.

  • Sana görselle örnek vereyim ersinim.Bak atlantiğe dalan ab alanı ve izobarların düzeni sayesinde Azorun yükselmeye başlaması sonrası Atlantikteki AB nin daha da güneylemesi ile Azorun daha da şahlanması sonrası 8 şubat 2020 efsane karadeniz sistemi bizlerle olmuştu.Yani azor kafadan baskı yemeyecek.İzorbarlar çakışmayacak ki rahat yükselsin:)

  • kuzeyin_oglu hocam balkan odaklı balkan girişli sistem ihtimali var mı ufukta ? eğer yanlış hatırlamıyorsam aralık ayında kuvvetli soğuk veren senaryo sayısı daha fazlaydı ? bunu sebebi nedir yoksa herhangi bir veriyle mi alakalı ?

  • Bluser55 birkaç günlüğüne geliyorum sonra askere gideceğim Erzincan'a kar yok dediler getirmeye gidiyorum 8)

    Palanci bastığı yerde ot bitmeyen adam olarak kendini tarif eden Fatihaltinay55 varken bana laf mı düşer :D Hem o kadar dedik Atakum'a taşındığımdan beri coştu :D

    Hayırlısı olsun hocam. Gelişinle biraz kar da atakuma ya getirirsin umarım :hfyeni (18):

  • kuzeyin_oglu hocam balkan odaklı balkan girişli sistem ihtimali var mı ufukta ? eğer yanlış hatırlamıyorsam aralık ayında kuvvetli soğuk veren senaryo sayısı daha fazlaydı ? bunu sebebi nedir yoksa herhangi bir veriyle mi alakalı ?

    Kardeşim ufukta değil, hemen ayağının altında kaldır ayağını balkan sisteminin üstüne basıyorsun :hfyeni (18):Şaka değil önümüzdeki sistem balkan odaklı kardeşim:)Bu arada Palanci hocamıza da sorularınızı sorabilirsiniz.Halihazırda hepinizi doyurur:)

  • Kardeşim ufukta değil, hemen ayağının altında kaldır ayağını balkan sisteminin üstüne basıyorsun :hfyeni (18):Şaka değil önümüzdeki sistem balkan odaklı kardeşim:)Bu arada Palanci hocamıza da sorularınızı sorabilirsiniz.Halihazırda hepinizi doyurur:)

    Palanci siz cevaplayın hocam o zaman :hfyeni (18):

  • Palanci siz cevaplayın hocam o zaman :hfyeni (18):

    Cevaplamadığım kaldı mı kardeşim:)Aralık ayındaki senaryo diyince eğer modellerin senaryolarını kastediyorsan onlar kısa ve orta vade.Eğer uzun vade endekslerinden bahsediyorsan onlar da grafiğine baktıysan sapma oranları bazen fazla olabiliyor.Öğneğin AO negatif eğilimli iken pozitife ve nötre kaçan senaryolarda grafikte göze batabiliyor.Sonra bir bakmışsın ki belirtiken tarihlerde pozitif AO gerçekleşmiş.Hangi model,hangi endeks olursa olsun.Hepsinin bir tahmin bir beklenti olduğunu unutmayın.O yüzden tüm veriler günden güne haftadan haftaya güncellenip yeniden grafikleniyor.