İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
1 Haziran'dan bugüne kadarki 60 günlük süreçte İzmir Bölge istasyonunda;
35.0 derece ve üstü ölçülen gün sayısı: 38
37.0 derece ve üstü ölçülen gün sayısı: 21
+38.0 = 14
+39.0 = 10
+40.0 = 5
+41.0 = 1 (41.4 ile 13 Haziran)
1 ay sonra bütün yaz için aynı istatistiği paylaşıp geçmiş senelerle kıyasını yapacağım. Nasıl bir tablo çıkacak ortaya merak ediyorum.
Haziran ve Temmuz aylarındaki ortalama sıcaklık grafiklerine baktığımızda İzmir için Tarihi bir Yaz...
İzmir 1938-2023 yılları Haziran ayı sıcaklık ortalaması : 25,4°C
İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2024 Haziran ayı sıcaklık ortalaması : 28,9°C
İzmir'de 2024 Haziran ayı sıcaklık ortalaması, normallerin 3,5°C üzerinde geçerek kayıtlı tarihin en sıcak Haziran ayı oldu. (1. Görsel)
İzmir 1938-2023 yılları Temmuz ayı sıcaklık ortalaması : 28,0°C
İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2024 Temmuz ayı sıcaklık ortalaması : 31,1°C
İzmir'de 2024 Temmuz ayı sıcaklık ortalaması, normallerin 3,1°C üzerinde geçerek kayıtlı tarihin en sıcak Temmuz ayı oldu. (2. Görsel)
-
Bu kadar ekstrem yazın sonbahara kışa yansıması nasıl olucak bakalım ekstrem hava olayları çok sık görebiliriz bu sonbahar kış
-
24-25 Ekim 1930 İzmir sel felaketi.
Şehrin cumhuriyet tarihindeki en büyük sel felaketi. 36 saat aralıksız süren gökgürültülü şiddetli yağış toplamda tahminen 200-300 mm gibi bir rakam bırakarak taşan derelerle şehrin merkezinde evlerin yıkılıp insanların enkaz altında kalmasına, şehrin çamur, toprak ve balçık yığınına gömülüp yollarının tamamen kapanmasına, 100'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş. Bundan sonraki en büyük diğer sel felaketleri ise 61 kişinin ölümüyle sonuçlanan en çok Karşıyaka-Çiğli bölgesini etkileyen 5 Kasım 95 seli ve şehir genelinde afet yaşatıp hayatı durduran 2 Şubat 2021 seli oldu. Bu seneki aşırı sıcakların sonucunda belki de benzer hadiseleri yakında tekrar görebiliriz.
-
İzmirin lodos ile birlikte, Akdeniz üzerinden gelen yağışlarına ne oldu? o günleri çok özledim.
-
İzmirin lodos ile birlikte, Akdeniz üzerinden gelen yağışlarına ne oldu? o günleri çok özledim.
İnanın bende bunu merak ediyorum bölgemizde poyraz yağış getirmiyor, lodosla yüzümüz gülerdi losdota esmiyor esse bile yağmur beklenen seviyede olmuyor
-
İnanın bende bunu merak ediyorum bölgemizde poyraz yağış getirmiyor, lodosla yüzümüz gülerdi losdota esmiyor esse bile yağmur beklenen seviyede olmuyor
Malasef öyle oluyor. Beklemekten ve dua etmekten başka bir şey yok şu aşamada. Umarım sonbahar ve kış özlenen yağış ve soğuklara öncelikle bölgemiz ve sonra da tüm ülke olarak kavuşuruz..
-
Yaz mevsiminde dediğiniz çok nadir olur yazın konveksiyonel kökenli yağışları kovalamamız lazım dediğiniz yağışlar eylül ortalarından itibaren gelmeye başlar zaten izmir yazın çok yağış alan bir şehir değil
-
Yaz mevsiminde dediğiniz çok nadir olur yazın konveksiyonel kökenli yağışları kovalamamız lazım dediğiniz yağışlar eylül ortalarından itibaren gelmeye başlar zaten izmir yazın çok yağış alan bir şehir değil
yaz mevsimi için demedim zaten üstad. Ben genel olarak söyledim. Umarım geleneksel yağış dönemlerinde yeterli yağışları alırız.
-
-
-
-
İzmir’de Çevirme Radar | Orçun Başer auf Instagram: "Konak Saat Kulesi Yanı. Patlayan Boruya Hala Müdahale Edilmedi. @izsugm"155 likes, 20 comments - izmirdecevirme am August 12, 2024: "Konak Saat Kulesi Yanı. Patlayan Boruya Hala Müdahale Edilmedi. @izsugm".www.instagram.com
69 günlük sudan kaldı 30 gün rezalet bir durum
-
Merkezde 1 saat önce 30.3 derece olan hava şu an 31.1 dereceye kadar çıktı. Bu saatte nasıl yükselebiliyor anlayamıyorum bu şehri. Sıcak giriyor desek yok normal zamanda da neredeyse her akşam bu vakitlerde bir yükseliş oluyor.
-
Merkezde 1 saat önce 30.3 derece olan hava şu an 31.1 dereceye kadar çıktı. Bu saatte nasıl yükselebiliyor anlayamıyorum bu şehri. Sıcak giriyor desek yok normal zamanda da neredeyse her akşam bu vakitlerde bir yükseliş oluyor.
Hocam tek fark rüzgar batıdan esiyorken kuzeye döndü ve sıcaklık fırladı denizin kısmen ılıman nemli havasından esen rüzgar hava sıcaklığını düşürüyor ama gün içinde ısınan karanın gecede hala sıcak kalmasiyla karadan esen rüzgar bir anda sıcaklığı fırlatıyor yani benim düşüncem bu
-
betonlaşmanın sonucu bence bu sıcaklık artışı.
-
Çok sıcak yine uyutmadi hava daha sabah saat 8 sıcaklık 30 derece oldu
-
Bugün çok hızlı yükseliyor merkez saat 10:30 itibariyle 34.0 oldu bu hızla yükselmeye devam eder meltem gelmezse 40'ı görürüz. Asıl sıkıntılı gün Perşembe görünüyor bu yazın en sıcak günü olmaya aday.
-
-
-