Son radar görüntüsüne göre Manisa'nın doğusunda Kula tarafında güzel yağış var ve yağış batıya doğru gelmekte, önümüzdeki saatler de Turgutlu Manisa İzmir hattını etkiler mi bu yağışlı sistem ?
Posts by Tengri Kut Mete
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Radara göre yağışlar egenin güneyini etkileyecek gibi izmir manisa sistemi ıskaladı
-
Bu fotoyu bu gün Turgutluda çektim izmir kemalpaşa bağyurdu köyünün üstündeki zirvede saat 16.00 civarı kar tutmuştu
-
Öğleden sonra çok sağlam kütle yakaladı o kütle anında da istasyon 1.8 dereceye kadar düştü. Akşama doğru da kütle çekildikten sonra şöyle bir görüntü geldi;
100 mm'nin tamamı olmasa bile (çünkü çoğunlukla 4-5 derecelerdeydi) rahatlıkla bir 30-40 mm'si zirveye kar olarak düşmüş olabilir görünüyor fotoğrafa bakılırsa.
Fotoğraf için teşekkürler
-
Bozdağ 100 mm'yi geçti
ANLIK DURUM (01 Nisan - 22.56)
3,5
Yağışlı
Yağış
100.74
Bu yağış bozdag zirveye kar olarak düşmüş olabilir mi?
-
Öncelikle iyi bayramlar arkadaşlar, bir kaç gündür ege denizinde çok güzel kütleler var ancak yağış bir türlü iç kesimlere izmirin doğusu manisa turgutlu salihli hattına sokulamıyor kütleler denizde asılı kalıyor ya da atina tarafına gidiyor şu an yine radar ege denizi üstünde dolu ama bize faydası yok ?
-
17 martta egeye lodos esecek kurutacak iyice ama yağış marmaraya yağacak
18 martta da bir gün sonra poyrazla yağış yine marnaraya düşecek ege yine kurak. Poyrazla zaten yağış yok onu biliyoruz da losdota da yağış bize düşmüyor 🙄
-
Muhtemelen Kemalpaşa Ovacık ile Karabel arasında yüksek yerlere kar yağacak
Evet o taraflarda sis bastı bulutlar yere değecek gibi alçaldı
-
Turgutlu tarafinda güzel kütleler gözüküyordu yağış düştü mü o taraflara
Hava turgutlunun güneyinde daglik bölgelerde iyice bulutlandı gözümüz dışarda kar düşer mi diye
-
Bir an radara inanamadım bu kuru soğukta kütleler ege denizinden bize doğru geliyor ( yoksa kar mı yağacak 😄😅 )
-
Çarşamba günü rüzgarın durumuna göre iç kesimlerde yer yer hafif kar geçişleri olabilir
Turgutlunun güneyi dağlık kesimler havada kar görebilir mi ? Rakım 450
-
Hava çok soğuktu zaten bir de üstüne sağanak başlayınca iyice soğudu
Öncelikle yağmur için resmen bereket yağıyor şükür, 🤲 hava tam kara kış olmuşken ocak ayında spil dağı bile bu kadar soğuk yağmura rağmen 4 derece de takılı kaldı. Her yıl kar sınırı daha yükseklere çekiliyor benim gözlemim
-
Bu akşam bu konuda (RE: Konu Dışı [Genel Sohbet]) paylaştım:
2024 yılı, kayıtlı tarihteki Türkiye'nin En Sıcak Yılı olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda Dünya'da da kayıtlı tarihteki En Sıcak Sene oldu.
Bu kış mevsiminin 2. yarısını umutlar daha iyi ancak ilk yarısını ülke geneli için kaybettik. Eskiden Ocak ilk haftalarda Anadolu coğrafyasında, Doğu Anadolu'da metrelerce kar kalınlığından bahsedebiliyorduk, özellikle son senelerde ve bu kış mevsimi de dahil Ocak ilk haftasında artık 10-30 cm kar kalınlığından bahsedebiliyoruz. Artık kış mevsimlerini hem kısaltmaya hem de kaybetmeye başladık.
İlerleyen senelerde Küresel Isınma ile birlikte daha da ısınan denizlerimiz ile daha soğuk olan üst seviye soğuğuyla çakıştığı zaman "halk arasında 'vortex' denilen" böylesine "extreme" kar yağışları vb. olaylar ile karşılaşabileceğiz.
Küresel Isınma'dan en çok etkilenecek bölgeler arasında ülkemizin de bulunduğu Akdeniz havzasında özellikle Ülkemizde ciddi şekilde etkilerini hissetmeye başlayacağız ve zaten şimdiden etkilerini hissetmeye başladık. Özellikle "Kuraklık" anlamında.
Bunun dışında zaten aşağıda alıntı yaptığım mesajımda da belirttim mesela, Kuzey Atlantik Okyanusu son 5 senede çok ciddi şekilde ısındı bu yüzden Parazit Alçak Basınç (AB) sayısı arttı ve bizim ülkemize gelecek olan sistemleri kaçırıyoruz bu yüzden.
Bunun dışında yine Yüksek Basınç alanları (YB) hem etki alanı hem de süresi uzadı. Kış mevsiminde mesela tabiri caizse yapıştı mı gitmeyen Yüksek Basınç alanları görmeye başladık.
İstanbul'da da, İzmir'de de 5 sene sonrada, 10 sene sonrada kar yağışları görülebilmeye devam edecek. Yani Küresel Isınma şu anlık o kadar kötü değil. Ama gidişat hiç ama hiç iyi değil. İlerleyen günlerde açmayı planladığım Küresel Isınma konusunda bu konuya çok daha detaylı bir şekilde açıklamayı düşünüyorum.
Yapmış olduğunuz açıklama için teşekkür ederim
-
keşke sadece kar görmek zor olsa
Kışın en verimli olduğu ay ocak ayında yazı yaşıyoruz, küresel ısınma şehirleşme diyip konuyu kapatanlar oluyor genelde; tamam da küresel ısınma sadece ege bölgesini mi etkiliyor ülkenin geri kalanı her sene olmasa bile ara ara kar yağışı alıyor örnek istanbul vortex olayı gibi ?
-
Kuzeyde ki kuvvetli hat belki Manisa'yıda etkileyebilir akşam saatlerinde
Şu an Salihli'deyim sağnak yağmur var ama hava çok soğuk bozdağ sisler altında bembeyaz kar, sanki zirvelere yeni kar yağıyor gibi
-
Endekslere baktığımda Ocak son hafta bir kıpırdama var gibi ama küçük. Bu, kar açısından, ben öncesinde beklemiyorum açıkçası. Ancak yağmur anlamında iyi yağış alacağız gibi gözüküyor.
Ocak son hafta çok geç daha önce gelemez mi
-
Merhaba arkadaşlar ocak ayı için öngörünüz nedir Ocak ortasından sonra bir hareketlilik var sanki GFS de
-
Bu gün Bozdağ kayak merkezi arkadaşlar yol durumu iyi ama buzlanma var
-
Turgutlunun dağmarmara oyuk başı geçidi rakım 700 veya 800 olması lazım
-
Yıldız yönlü olabilir tam incelemedim
Yıldız yönlü olursa yağış bulutları bize ulaşmadan balikesirde erir mi acaba