Mini 87'yi getirdik sonunda kaç gündür ara ara kar yağıyor bitmeyen sistem yapmışlar

Marmara Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 4, 2022 at 10:19 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
GEM nazara geldi o topu marmaraya oturtmalıydı kırıldık kendisine kendisine çeki düzen vermesini istiyoruz.
Karadeniz efsanesine benziyor ama marmara efsanesi yapana dek devam edeceğiz :hfyeni (18): :hfyeni (18):
-
Kış bitmemeye hevesli
Güne hafif kar yağışı ile başladık hava-kars323
-
Modeller batı karadeniz efsanesi vermeye devam ediyor. Doğu marmarayada 3-5 bir şey var ama çok ciddi bir durum yok şuanlık. Yarın akşam az çok netleşir gibi.
-
aynen sıcaklık sıkınrtısı var yağış az genelde sulu kar var gece saatleri pek tutmayacak kar yağışları var gibi
-
Kısa bir tatilden sonra geldim, şöyle bi açtım modellere baktım da kuru soğuk istemiyorum sakarya olarak. Mart ayındayız buna da şükür vs. ama 850hpa da -10-12 ler geliyorsa yanında yağış beklemekte hakkımız diye düşünüyorum
-
Ecmwf sabah toplam kar haritasını atabilir misiniz.
-
Sakarya'ya yağış var Kocaeli'den daha fazla ama kar durduğu an tutan yerlerde çok seri şekilde erime olacak aynı geçtiğimiz sistemde olduğu gibi 15-22cm arası kar birikimi oldu 3 saat içinde ama ertesi gün akşamına kadar %80'i eridi. Anca erimeyi azalmak için tren şeklinde dekler lazım özellikle gündüz akşama kadarki olan süreçte oda batı karadenize var.
-
millet bıktı kardan hemen sanırım paylaşım yapan yok model vs bilgi
-
Sakarya'ya yağış var Kocaeli'den daha fazla ama kar durduğu an tutan yerlerde çok seri şekilde erime olacak aynı geçtiğimiz sistemde olduğu gibi 15-22cm arası kar birikimi oldu 3 saat içinde ama ertesi gün akşamına kadar %80'i eridi. Anca erimeyi azalmak için tren şeklinde dekler lazım özellikle gündüz akşama kadarki olan süreçte oda batı karadenize var.
Sakarya merkezin üstüne gelince kütleler ikiye ayrılıp biri izmite biri de hendeğe gider bizde bu şans varken
Neyse bi sistem gelsinde görelim, mart ayında yağan kar en fazla seyirlik olur zaten fazlasını bekleyen üzülür. Fazlası olursa da çıkar üç beş kartopu oynarız
-
bende bu gelen sistemi kendi haline bıraktım çephe yağışlı sistem olmadıkça bölgemiz fazla bi kar görmüyor dek yağış sistemi deniz kıtısı istanbul gibi bölgelere yarıyor bize gelene kadar esintisi kalıyor bu sistemde benzer bi sistem genelde dek yağışları olacak gibi onun için beklentim düşük sehirlik bi kar görsek yeterli gibi bölgem adına
-
İcon,Ecmwf ve Gem toplam kar 144.saate kadar olan süreç.
-
Rüzgar tipi de önemli burda , poyraz yönünden esecek olursa ,yağan kar gündüz saatlerinde örtü yapmaz
Görsellik kar yağışı olarak kalabilir şu görüntülerde , hayırlısı olsun
-
ecmf icon iyi bir kar gösteriyo 4 günlük manyas balıkesire icon iyi yağışı gfs çok tırt bi pazar biraz kar var diyor bakalım ne cıkaçak şansımıza bu sistemde
-
Arkadaşlar normalde istanbulda yaşıyorum ama sistemde Sakarya ın kaynarca ilçesine bağlı taşoluk köyünde olacağım (rakım:150)
Nasıl olur sizce kar yağışı ve birikim durumu? Kampta olacağım çünkü çok sıkıntı yaşar mıyım?
-
Arkadaşlar normalde istanbulda yaşıyorum ama sistemde Sakarya ın kaynarca ilçesine bağlı taşoluk köyünde olacağım (rakım:150)
Nasıl olur sizce kar yağışı ve birikim durumu? Kampta olacağım çünkü çok sıkıntı yaşar mıyım?
Cumartesi günkü gibi olusa muazzam olur 1 saatte 15 cm yağdı
-
Hocam yağış anında sıkıntı yaratabilir sadece ama onun dışında birikim fazla olmayacaktır. Güneş nedeniyle hızlı erime olacaktır yağış bittiği an. Geceleri sıkıntı olabilir ama sıcaklıklar sıfırın altında 4-5 derecelerde olur.
-
Suratsız inansak mı geme
geçen ki vorteks'den sonra gem'in yağış haritalarına %1 bile inanasım gelmiyor. Ama gfs iyi vermiş sabah.
-
Güney Marmara'ya bir şey yok mu peki yetim kaldık
-
Suratsız inansak mı geme
geçen ki vorteks'den sonra gem'in yağış haritalarına %1 bile inanasım gelmiyor. Ama gfs iyi vermiş sabah.
O sistemle karşılaştırmamak lazım çünkü vortex vardı bunda normal dekler var ull'nin konumuna bağlı olarak. Ull merkezi biraz daha batılarsa batı karadeniz yerine biz ağırlıklı coşarız. 123-150km daha batılatmak gerek ama zor
Haritaya gelirsek biraz abartı.
-