Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çorum'un doğusundan itibaren harika bi sistem mart için :hfyeni (25):

    bu arada o Çorum'un doğusundan itibaren yazarken çektiğim acıyı bana sorun 1/kahkahas23s1

  • Ecmwf benim kafamda beklediğim şekilde veriyor ve ısrarcı böyle sistemler batılamaya çok meyilli Samsun bile sıkıntıda kalacak tablosu var bu sisteme bel bağlamıyorum yine rakım sistemi tablosu görüyorum kıyıya yakın 200 metre yükseltiler şanslı aynı şekilde gfs de batılama eğilimi gösterdi soğukları biraz kırdı etti daha çok değişecek bu sistem sadece marmarayı etkileyecek şekilde de gelebilir.

  • Uzun vadede biz mjo nam eddy zonal r. Ao nao pna pdo epo filan boğuşup dururken, daha Şubat yarı olmamışken kışı kapatanlar gelip her fırsatta olur mu gider mi reyting almaya çalışıyorsunuz diye sataşanlar, milleti foruma toplamak için yapılıyorsa eyvallah diyenler...

    Herkes yakın vadede bir anda uzman analist, büyük tahminci, bilgi dolu kişiler oldu.

    Bizde bir anda meteoroloji cahili olup çıkıverdik.

    Aya varan uzun vadeden emek koyarken, Mart gibi bir ay için risk alırken alkışlamayı akıl edemezken, kısa vadede sistem netlesince analizlerimizi komik bulup gülmeye başladılar.

    Dahası 3 gün önce o sistem Avrupa'ya gider diyenler, bu seferde şuraya iş yapmaz, uydurmayın, güldürmeyin diye konuşmaya başladılar.

    Kıskançlık, insan için felakettir. Bu felakete tutulanlara Allah kurtulmayı nasip etsin.

    Hiçbir zaman herşeyi bildiğimi iddia etmedim. Kimlerden eğitim aldığımı her zaman açıkça söyledim. Onlardan geride olduğumu, yetişmek için kırk fırın ekmek yemem gerektiğini hep söyledim. Ben, övgü ve methiye beklemedim. Bir tebrik yeterde artardı bile.

    Ama ne hikmetse burdaki gençler bir soru sorduğunda gözüyle gördüğü endeksi veriyi açıklayamayanlar, izah edemeyenler, tebrik yerine açık arayıp saldırmaya fırsat kolladıklarını gösterdiler.

    Ben bölge konumuzda az ve ya çok 3 kişiden birşey öğrendim.

    Bunlar Silverhand , Gréy ve Osman Akkaya dır. Bu hocalarım dışında bir kişiden bir bilgi öğrenebilmiş değilim. Hakkınızı helal edin.

    Bize inanan, hakettiğimizde tebrik etmesini bilen ve sevgisine mazhar olduğumuz her arkadaşım ve gençler , sizlerde hakkınızı helal edin.

    Tüm bölge ahalisine hakkımı helal ediyorum.

    Sezon sonu zaten ağırlığımı forumun diğer kısımlarına tasıyacaktım. Yani bölge konusunda daha az, forumun diğer alanlarında daha çok vakit gecirecektim.

    Son günlerde yaşadıklarım biraz öne aldı bu kararımı.

    Allah'a emanet olun. Hayırlı forumlar.