İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Estağfurullah hocam, tabiki yapabilirsiniz. Sizin tahminlerinizi de gayet başarılı buluyorum, yanıldığınızıda çok az gördüm, hatta hiç bile denilebilir. Atmosfer tecrübeniz oldukça yüksek. Risk almanız bile bir başarıdır hocam. Umarım tutar tahmininiz.

    Hocam haddim olmayarak yazdım kusura bakmayın. Ayrıca teşekkür ederim

  • Salı günü yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların zamanla (kısa sürede) kly ve kar yağışına dönmesini bekliyorum. Özellikle geceden itibaren istanbulun kuxeydoğusu başta olmak üzere gök gürültülü kar yağışları eşliğinde orta ve kuzeyinde 8 ila 10, Kıyılarda 5 santim civari örtü oluşturmasını bekliyorum. Yağıştan en çok etkilenmesini beklediğim noktalar anadolu yakasının kuzeyi olmak üzere genel anlamda il genelinde herkesi ziyadesiyle tatmin edecektir.

    Tahminim tutmazsa da affola.

    Hemşo attın zehirli oku :)

    Hayırlı olsun

  • Kıyılarda ufak iyileşmeler olmalı ötesi seyirlik gibi ama işin ucunda dek varsa anlık örtüler kaçınılmaz olur kıyı fark etmez.

    Berkay34 hocam Ümraniye'de bı çayınızı içmeye gelirim maksat kafamız rahat olsun😂😂

    Sen Alaskadasın Ümraniye seni kesmez. :D2 :D2 :D2

  • Berkay34 Hocam bir değerlendirme yapmanız mümkün mü? 18 i için.

    Son çıkan ECMWF güncellemesi ile şartlar çok daha güzelleşti diyebilirim, Chronic53 hocam da buna değinmiş. Gök gürültülü kar dahi olabilir. Tulpar sisteminden gök gürültülü kar yağışını hatırlayanlar vardır:) Tahmin analizini ne zaman yaparsın diye soruyorsan, onu zaten doğal olarak son gün kalaya bırakıyorum. İnce detaylar için son 24h her zaman en idealidir.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Kıyılarda ufak iyileşmeler olmalı ötesi seyirlik gibi ama işin ucunda dek varsa anlık örtüler kaçınılmaz olur kıyı fark etmez.

    Berkay34 hocam Ümraniye'de bı çayınızı içmeye gelirim maksat kafamız rahat olsun😂😂

    Buyurun hocam :) Avcılar bizi izleyecek bu sefer. :D Aykut53 bu mesajı görmesin :hfyeni (18):

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Son çıkan ECMWF güncellemesi ile şartlar çok daha güzelleşti diyebilirim, Chronic53 hocam da buna değinmiş. Gök gürültülü kar dahi olabilir. Tulpar sisteminden gök gürültülü kar yağışını hatırlayanlar vardır:) Tahmin analizini ne zaman yaparsın diye soruyorsan, onu zaten doğal olarak son gün kalaya bırakıyorum. İnce detaylar için son 24h her zaman en idealidir.

    Teşekkürler hocam değerli bilginiz için.

  • Tulparin deki kadar olsa yeter benim icin 18-19 Ocak. Ki sartlar dek olarak daha iyi duruyor bakalim ama Tulpar'in dekinde de 850 baya iyiydi. -11.5 12 civarina gerilemisti sanirim 17 Subat gibi.

  • konumuma tulparda bile 1 cm kar yoktu sadece sistemin son günü 1 saat yağdı okadar ama yükseklere krallığı yaşattı o başka

    Bak şimdi yaklaşımın yanlış hiç bı sistem biri birine denk değildir. Tulpar geride kaldı geçti gitti bı anda beklemedigin bı şekilde bı dek oturur Beşiktaş'ı kral yapar atmosferi kestirmek sistem anında bile zordur. Beşiktaş benim gözümde güney ilçelerinden daha şanslıdır.

  • İç kesimler ve iç kesimlerin yüksekleri her zaman daha şanslı kıyılar maalesef sıkıntıda kalıyor daha sert soğukların gelmesi şart güney kıyıları iyi kar görmek istiyorsa Allah'ın takdiri bekleyip göreceğiz.

  • yağış olursa saf kar olur

    Tulparda kadıköy örtü almadı yüksekler 1 metreye yaklaşırken burası Sulusepken civarıydı ondan sonra ümidimi kestim 6 ocak da yağdı ama asıl kar anadolu kıyılarına 8-10 ocak arası yağdı kesintisiz sabah akşam dek bantları gömdü geçti her yeri efsane bişeydi gördüm en sağlam ve kesintisiz yağıştı benim