12/14 Ocak Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 12/14 Ocak sistemiyle birlikte yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecektir. Mevcut halihazırda Edirne'de başlayan cephesel kar yağışı ilerleyen saatlerde Trakya geneli ve sonra öğle saatlerine kadar tüm Marmara'ya yayılacaktır. Ancak kıyılarda kısa süreli saf kardan sonra sonlanacaktır. Sistem sonuna kadar oluşması beklenen toplam kar miktarı aşağıdaki gibidir:


    l3g6mg8.jpg


    İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışları yolların kapanmasına ve sürücülerin mahsur kalmasına yol açabilir. Cuma gecesi İstanbulda dahil olmak üzere yurdun büyük bölümünde buzlanma ve don görülebilir.


    Cuma günü kuzeyden Doğu Karadeniz'e doğru kopan ULL sayesinde Batı-Orta Karadeniz kıyı şeridinde orta-kuvvetli seviyede deniz etkisi kar yağışları görülebilir. Batı Karadeniz'de kısa süreli olacaktır.

    Bu yüzden Karadeniz'in iç kesimlerinde modelde görünenden 10-15 cm daha yüksek bir kar örtüsü bekliyorum. Kıyılarda zaman zaman sıcaklık sorunu oluşacaktır.


    İstanbul'da Anadolu Yakası'nın doğusu ve yüksekleri ve Avrupa Yakasının batı(kıyılar hariç) ve orta(kıyılar hariç) kesimleri dışında örtü beklentim yok. Arpege modeline göre yarın gece her iki yakayada birer adet Deniz Etkisi Kar bandı inişi görünmektedir. İndiği yerlerde ekstra örtü oluşturabilir takip edeceğiz.


    Ankara'da da perşembe günü kar örtüsü oluşacak ayrıca geceleri buzlanma ve dona karşı da dikkatli olunmalıdır.


    Burdur-Isparta-Konya tarafında da 20-40 cm arası kar örtüsü sürücülere zor anlar yaşatabilir. Dikkatli olunmalıdır


    Sistem ülkemize hayırlı olsun hava-kars323 hava-kars323 hava-kars323

  • Halkalı atakentte uçuyoruz. anlık 5 derece havada dans ediyor ince ince. Örtü beklentisine girmemek için kendimle kavga ediyorum. 2 3 cm olsun bizim olsun.

  • Konu hayırlı olsun. Hocam eskisi gibi uzun vadeli tahminler de yapar mısınız. PV'nin zayıfladığı , koşulların uygun olduğ tarihlerle ilgili bir analiz hazırlarsanız müteşekkir oluruz. Saygılar..

  • İstanbul için 2 parti halinde DEK beklentim bulunmakta.

    1.parti: Saat 23:00-00:00 civarında her iki yakaya vuracak şekilde sığ DEK bantları

    2.parti: Sabahın ilk saatlerinde(06:00-10:00) yine her iki yakaya birer tane vuracak şekilde 2 tren bant.

    2.parti rahatça örtü oluşturabilecek kuvvette olacak.