Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Devlet Doları hep 5 TL'nin üstünde tutmak isteyecektir ama bana kalırsa Dolar'ın halkın cebine yansıması bakımından en makul seviyeleri 2,5-3,5 TL aralığı o dönemlerde gayet ekonomi rahattı 1 Dolar 1 Lira iken bile halk memnuniyetsizdi

    Hayır doğru değil işte. Şurada en muhalif insanlardan biri benim bunu ben söylüyorum yani. Doların günümüz türkiye şartlarında 6-8 aralarında sabit bir şekilde kalması lazım onun üstüne hiçbir zaman çıkmaması lazım. Ama 5'in altına inmesi de 8'in üstüne çıkması gibi yanlış olacak. 1-2 sene rahat yaşarsın o ara herkes rahatlığa alışır ihracat yerini ithalata bırakır son 10 senenin özeti o işte. Türkiye'de bir ürünü 500 alıyordun yurtdışından dolarla 100'e alıyordun sıfır şaka. Dolar minimum 5-6 bandında olması lazım yani dahası olmamalı kendi bağımsız ekonomini yaratana kadar. Elin güçlendikten sonra 5'in altına inmesinde sorun yok.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Hayır doğru değil işte. Şurada en muhalif insanlardan biri benim bunu ben söylüyorum yani. Doların günümüz türkiye şartlarında 6-8 aralarında sabit bir şekilde kalması lazım onun üstüne hiçbir zaman çıkmaması lazım. Ama 5'in altına inmesi de 8'in üstüne çıkması gibi yanlış olacak. 1-2 sene rahat yaşarsın o ara herkes rahatlığa alışır ihracat yerini ithalata bırakır son 10 senenin özeti o işte. Türkiye'de bir ürünü 500 alıyordun yurtdışından dolarla 100'e alıyordun sıfır şaka. Dolar minimum 5-6 bandında olması lazım yani dahası olmamalı kendi bağımsız ekonomini yaratana kadar. Elin güçlendikten sonra 5'in altına inmesinde sorun yok.

    Sana karşı en muhalif adam da benim ama bu mesajının altına imzamı atarım. Ortak noktada buluşmak güzel bir şey fikirler ayrı olsa da

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Asgari ücret kaç dolar oldu an itibarı ile? Bilen var mı?

    Ne amaçla sorduğunu iyi biliyorum. 9 yıllık memurum. Kirada oturuyorum. İlk defa bu pazar pazartesi ev alabilir miyiz acaba? Diye düşünmeye başlamıştık hanımla. Kiraya fazla para kaçırmamak için kutu gibi küçük bir evde oturuyorum ki birde okula başlayan bir kızım var.


    Geçmişten gelen sıkıntılardan dolayı hala kredi ödüyorum aylık kredi ödemem 4250 TL. Ona rağmen düşündük. Hatta ek iş yapıyorum. Meslek ahlakım sebebiyle bir maaş kadar daha kazanabileceğim yerde, asla tenezzül dahi etmedim. Bir gece ansızın bir kararla, yaptığım bütün yatırımlar çarçur oldu. Hayatım boyunca sadece bayram harçlıklarım ile lise yıllarımda 20 dolar yapmıştım onuda zorda olan babama vermiştim. Şuan da da sadece altın yapmıştım.


    Ona rağmen doların düşmesine seviniyorum. Dışa bağlı olduğumuz bir dönemde, refah seviyesinin yerle bir oldugu dönemde ben sevinemem. Eminim ki benim gibi düşünen birçok insan var. Sen şuan ile övünmeye devam et. Kim vatanını, milletini daha çok düşünüyor. Kim gerçekçi, kim geleceği daha iyi yorumlayabiliyor onu zaman gösterecek.


    Tek temennim inşallah tüm herkes en kısa zamanda arzu ettiği, hakkettiği hayatı yaşar.

  • Bakan nebati’nin ntv canlı yayını izleyin derim.


    Çok ilginç açıklamalar yapıyor ;


    Bakın sistem açıklanalı 4 gün oldu.


    Şu ana kadar 10 milyar tl yeni hesaba geçmiş.


    Bugün ki kur ile yaklaşık 870 milyon dolar.


    Gerçek kişilerin yaklaşık 175 milyar doları var bankalarda.


    Yeni hesaba geçen paranın oranı % 0,5 şu

    Anda.

  • “bir kere sisteme girdi diyelim, 3 ay sonra parası aldı, tekrar devam etmek istiyorsa tabi ki tekrar parasını yatırabilir eğer bu programı devam ettirirsek…”


    Dedi


    . Sanırım istemeden dedi veya isteyerek

  • nureddin nebati: “büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. ama çarpılan kim oldu? her zamanki gibi küçük yatırımcılar. şimdi kara kara düşünüyorlar."


    küçük yatırımcı dediği sen ,ben


    Bir oh olsun havası var.