İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çayın istasyonu ile ilgili bir bozukluk yok arkadaşlar. Tabii ki Omgi olduğu için ufak tefek hesaplamalarda yanlışlar olabilir ama arızalı kesinlikle değil. Eskiden kar yağışlarında hesaplamada sorun oluyordu muhtemelen yağış ölçerde ısıtıcı yoktu ya da bozuktu ama geçen kış bu sorunun ortadan kalktığını gördük. Bu yaz Ağustosta vuran orajda 75 mm lik yağışta hesaplandı bu tür yoğun yağışlarda istasyonlar arızalanabilir ama Çay istasyonu arızalanmadı.


    Bu sistemde Çay 8 mm Bolvadin 10 mm almış. Yağışların kuzeyden güneye gittiğini düşünürsek bir arıza olduğuna dair bir karine yok.


    Çay ilçesi istasyonunun rakım bilgisi evet yanlış istasyonun rakımı 1038 m. Eski istasyonun rakım bilgisi yazılmış.


    Emirdağ istasyonu ile ilgili mgm’de ki tanıdığıma haber vereceğim Scofield16

  • Bazen doğru ölçüyor bazen de şaşırtıyor o istasyon.

    Bir de o rakım gölde var ancak, eski istasyonun rakımı 1027

  • afyon yarın yoğun karlı ama 5 derece de vermiş mgm. büyük ihtimalle soğuk girişinde yakalıcak yoğun kar yağışını. yarın gözler afyon da diyelim 8)

  • afyon yarın yoğun karlı ama 5 derece de vermiş mgm. büyük ihtimalle soğuk girişinde yakalıcak yoğun kar yağışını. yarın gözler afyon da diyelim 8)

    Tutmayacak büyük ihtimal ECM 5 mm zor yağar demiş keza gfs'de yağmaz demiş . Yarın mgm'nin nasıl foslayacağını göreceğiz. Yarın Kütahya Eskişehir'de ilk örtülü kar yağışını bekliyorum eğer yağış akşam saatlerine sarkarsa. Afyon'da kar yağışı beklemiyorum hafif yağmur bekliyorum.