5 mart

Karalama Tahtası
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Atmosferin ve soğukların son sistemden sonra kendini toparlayacağı süreyi ve endekslerin pozitiften nötre indiği anı hesaba katarsak ve Avrupa'nın bu sene doğru dürüst hiç bir sistem almadığını da göz önünde bulundurursak 10 Mart civarında önce Avrupaya inip oradan doğulayarak batıdan bize girecek bir sistem sürpriz olmaz.
-
Böyle birşey hissediyorum tarih kendini tekerrür eder umarım
-
Şuana kadarki süreçte ve önümüzdeki dönemdeki tahminler doğrultusunda 2023-2024 Kışının tekrarını yaşıyoruz ve bu durumun devam etme ihtimali oldukça yüksek görünüyor bu görüntü de kıyılarda bu kış neredeyse hiç kar düşmeden bitme ihtimali var gibi maalesef.
Umarım Tahminlerin değişip en azından Yüksek - Kıyı farkı olmadan tatminkar bir kar yağışı görebiliriz.
-
5-10 Mart arası güzel bir sistem gelecek diye tahmin ediyorum
-
Mart ayında Kıyılar Adına Fazla bi beklenti olmasın Belki 25 Mart 2021 Tarzı bir oluşum mümkün olabilir onun dışında Ara Ara İç ve Yüksek kesimlerde kar yağışlarının görülme olasılığı olabilir.
-
- Official Post
Mart ayı için zonal rüzgarların tekrar düştüğü ve bunun yansımasının Mart 8 -14 arasına yine bize bir salınım şeklinde olmasını bekliyorum. Elbette değişime açık artık mart ayına girdik ama 2 yıl evvel 2 defa etkili salınım almıştık bu sene de neden olmasın..
-
Benim de Mart ayında en az orta şekerli bir sistem beklentim var.Hislerime dayanarak söylüyorum herhangi bir veriye bakmadım.İnşallah gerçekleşir
-
Ocak sıcak geçti,atmosfer ayarını çeker diye Şubat soğuk gecebilirdi ki haddinden soğuk geçti. Şimdi aynı atmosfer büyük ihtimal ortalama üstü sıcak bir bahar sunar bize diye düşünüyorum. Ama istemiyorum o ayrı tabi
-
Atmosferin ve soğukların son sistemden sonra kendini toparlayacağı süreyi ve endekslerin pozitiften nötre indiği anı hesaba katarsak ve Avrupa'nın bu sene doğru dürüst hiç bir sistem almadığını da göz önünde bulundurursak 10 Mart civarında önce Avrupaya inip oradan doğulayarak batıdan bize girecek bir sistem sürpriz olmaz.
Son bir şarkı istiyorum 2025 kışı
-
Mart ayında sağlam bir sistem göreceğiz gibi. İçime doğdu. Verilerde buna meyilli gibi. Kutup soğukları bizim enlemlere inmeye devam eder nisan ayına kadar.
-
Pide kuyruğundayken çıkan tipi........
-
5 ile 13 mart arası ssw
Soğuk sistem 19 mart
-
Güncel Tahminlere göre önümüzdeki bir Hafta mevsim normallerinden oldukça sıcak geçecek modeller arasında güç farkı var bu nedenle rekor olup olmayacağını söylemek henüz erken bu 1 haftalık süreçten sonra muhtemelen Kutuplardaki Final ısınmasının etkisi olarak havalar soğuyacak bu soğukların kıyılarda kar yapmasını beklemiyorum iç ve yüksek kesimlerde kar yağışları ihtimal dahilinde bu soğuk dönemin Nisanın İlk yarısını içine alacak şekilde devam etmesini bekliyorum Nisanın 2. Yarısı havaların ısınması ve yavaştan yaz havaları görmeye başlamamız muhtemel tabii ara ara serin ataklar görülmesi muhtemel.
-
Sanmam .Nisan marttan soğuk olabilir .güncel veriler böyle diyor
-
Mart’ın 3. Haftasında etkili olması beklenen soğuma modellerin kadrajına girdi beklentisi olan bölgesine göre takip edebilir. Orta ve Doğu Karadeniz ile İç ve doğu bölgeler için daha elverişli bir sistem görünümü var batıya yaramaz kar açısından. Benim asıl şehrim için beklentim Nisan’ın ikinci haftasında. Bu sistemde bize de pay çıkacak olup, İç Ege ve Orta Anadolu’da ciddi kar yağışlı bir sistem yapacağını düşünüyorum.
-
Pide kuyruğundayken çıkan tipi........
-
Önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıklar ülke genelinde artışa geçecek ve muhtemelen en erken Kasım 2025'e kadar bu derece soğuklar görülmeyecek (Şuan ki modellere göre, değişim olabilir olursa da bilgilendirme yaparız tabiki)
2025 Baharı sanırım bu sefer gerçekten başlıyor herkese hayırlı olsun Güzel Baharlar diliyorum. muhtemelen zaman zaman serin/Soğuk Ataklar görülebilir fakat bu son 1 haftada olduğu gibi adeta kış sisteminden farksız kıyılara bile kar yapan sistemler bu sezonluk sona erdi %99 ihtimalle.
-