Şahsi Tahminler ve Yorumlar (2023/2024 Kışı)
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yeni konunun ilk mesajı benden olsun, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Valla genel olarak baktığımda bu yıl kışın Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaşanmasını bekliyorum. :writing_hand_medium_light_skin_tone::writing_hand_medium_light_skin_tone::writing_hand_medium_light_skin_tone:
-
Yeni sezon hayırlı olsun
-
Bol karlı donlu buz gibi bir kış olur inşallah
-
Son sezon son tango...Hepimize hayırlı olsun...Güzel sistemler almak dileğiyle...
-
Yeni sezon hayırlı olsun. Afetsiz bol yağışlı godzillalı sistemler olsun amin:)-- O zaman sezonun ilk ateşi benden :gun_bandana:rk23_kgigf-123:gun_bandana::D2
-
Yeni sezon hayırlı olsun. Bol kar yağışlı ve öncelikli olarak bol yağışlı olmasını diliyorum
-
Yeni Sezon Hayırlı Olsun inşallah Bu Sene O Sene Olması Dileğiyle.
-
Hayırlı olsun. Dilerim herkesin tatmin olduğu bir kış sezonu yaşarız.
-
-
Bünyamin sürmelinin yorumu.
-
-
Aylık tahminlerde; GEM hariç diğer modeller, kuzey yarım kürenin neredeyse tamamını anormal yüksek sıcaklık vermiş.
Bakalım hangi model, daha başarılı olacak ?
Kaynak:https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/NMME/seasanom.shtml
GEM/NEMO 2mt sıcaklık:
KASIM-ARALIK-OCAK
ARALIK-OCAK-ŞUBAT
OCAK-ŞUBAT-MART
ŞUBAT-MART-NİSAN
-
Hocam biz yine iyi konumdayız Allah'tan.
-
Hocam biz yine iyi konumdayız Allah'tan.
aynen hocam. kuzey buz denizinin asiri isinmasi; bolgedeki buharlasma ve atmosferdeki nemi arttirip yogun bulutlar olusturabileceginden, bazen siklonlar silsilesi, bazen de asiri kapaliliktan dolayi olusan (gunesliligin azalmasi) soguma sonucu antisiklonlar olustugundan, modellerin basari yuzdesi daha da duser diye ongoruyorum.
Yine de bakalim, hangisinin dogruluk payi daha fazla olacak..
-
İkisinide alamıyor muyuz hocam
Üstadın konusunu meşgul etmemek için buradan cevaplayım.Üstte attığım şekilde devam ederse soğuk bir trakya kasımda gözüküyor.Ekim ise ;
Bu da 10 günlük durum...Eğer yukarıdaki anomoliye yaklaşacaksa ekimin kalan günleri daha sıcak geçmeli marmarada mesela...
-
ekimin kalan günleri daha sıcak geçmeli marmarada mesela
Geçecek hocam.
Ekimin sonuna kadar sıcak taraftayız maalesef
Cuma bunu yazdığınız da patlar bu tahmin demiştim bu hafta hava serin mesela o yüzden rötarlı geliyor sizin tahmin. Son 10 gün +16/+20 ile damping yapacağız arkasından sert bir atak ile Kasım şartlarına gireriz.
-
Geçecek hocam.
Cuma bunu yazdığınız da patlar bu tahmin demiştim bu hafta hava serin mesela o yüzden rötarlı geliyor sizin tahmin. Son 10 gün +16/+20 ile damping yapacağız arkasından sert bir atak ile Kasım şartlarına gireriz.
Cuma günü zaten 16 sonrası için sıcak demiştim.Ama rex blocking tahminim tutmayabilir...
-
Bu sene akdeniz fazla aktif olucak mı hocam bu tarz çalışmalar var mı ? hafif la nina geçirme ihtimali oldugu icin sordum
-
Bu sene akdeniz fazla aktif olucak mı hocam bu tarz çalışmalar var mı ? hafif la nina geçirme ihtimali oldugu icin sordum
Bölgeniz açısından bir araştırma (Mgm den)
-