Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Onlar yapsın biz dost kalalım onlarla değil mi. Biz yapınca mı düşman oluyoruz yani? Kısasa kısas dinen de caizdir. Bizim haklı olduğumuz yerde onlar aktif biz pasif olursak daha da tepemize çıkarlar. Acilen Narsil hocsmın da dediği gibi aldığı toprakları geri alıp ürünleri boykot edilmeli bu Suud çöl develerinin.

    O zaman ülkemize bir çok zarar veren ABD Fransa İsrail menşeili malları almayın. Gerçi o kadar çok ürün var ki bu ülkelerin, alacak ürün kalmaz diye mi sadece 1-2 ürünü olan Suudiler hedef alınıyor. Bana samimi gelmiyor. Şahsınıza değil bu cevap yanlış anlamayın genel bir cevap ve tartışmak değil niyetim, sohbet ediyoruz ;)

  • illaki insanların asıl zoruna gideni hala anlamamışsınız. Yıllardır ümmet diye diye arap ülkelerine sürekli taviz verilmesine rağmen osmanlıdan beri bize bitmeyen düşmanlıkları. Elin amerikalısı yunanlısı çok mu iyi davranıyor bu çöl develerine. İnsanların sabrını taşırdı artık bu develer. Özellikle Bae, suudi arabistan. Sizde baya seviyorsunuz ümmet kardeşlerinizi anlayabiliyorum ama biraz Türklüğünüzün kabarması lazim tabi Türkseniz.

  • Bugün dükkanda başıma çok ilginç bir şey geldi, sizlerle de paylaşmak istedim.


    Bildiğiniz üzere suudi arabistan başta olmak üzere arap dünyası Türk ürünlerine boykot kararı aldılar.Bugün dükkanıma toptancıdan 1,5 litre su satın aldım.Gelen sular Fatsu ancak ürünlerin ambalajları arapça ve İngilizce idi.Toptantıca sordum bu niye böyle "abi araplar almıyor ürünleri bizde mecburen iç piyasaya satıyoruz" dedi.


    Türk ürünlerine karşı saldırıya geçen arap mallarına bizde boykot uygulamalıyız arkadaşlar.Bildiğiniz arap ürünleri var ise buradan paylaşın, almayın aldırmayın.Ben bugünden sonra YUDUM yağ ürünleri almıyorum misal.


    Ek2G2CuXUAE4RfW.jpg

  • Komili varken Yudum da neymiş zaten.

    Arap sevicilerin gerçekleri görmeleri gelecek adına ümit verici ancak yetmez.

    kim bu arap sevicileri forumda aciklayabilirmisin? Seni 1 kez uyariyorum yazdigin mesajlardaki algilarina dikkat et

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • icenow123 Sizin bakış açınız hani lisede kendinden iri adamdan korkup ses çıkarmayıp, kendinden zayıf adamı hırpalayan öğrenciler olur, sizin ki de o hesap olmuş, dolaylı bir örnek oldu, anlamışsınızdır umarım. Her ne kadar orta doğudaki suni devletlerin başlarındaki kişilerin antidemokratik şekilde orada olduklarını bilsek de, karşımızdaki ülkelerin bize duruşu aynı iken ülke seçmek, ne bileyim bu bakış açısı oldukça sığ. Aynı sığlık tartışmayı ırklar üzerinden tartışmaya çekmeye çalışmanız için de geçerli ve tehlikeli.

  • illaki verdiğiniz örnek malesef durumu özetlemiyor. Araplarla bizim tarihi ve kültürel bağlarımız olduğu için ve bizim bir kısım halkımız sizler gibi ümmetçilik adıyla sahip çıktığı halde bize her alanda zorluk çıkarmaya ve arkamızdan işler çevirmeye devam ediyorlar. Bizim o sizin güçlü abiler dediğiniz devletlerle zaten yüzyıllardır ilişkilerimizin ne durumda olduğu belli. Anlıyorum sevginizi ama sevginiz karşılıksız malesef. Türk damarından kastım ırkçılık değildi bu ülkede üretilen her mala boykot uyguluyor adamlar ama siz ırkçılık olarak algıladıysanız algılayabilirsiniz. Eğer öyle algıladıysanız ve zorunuza gittiyse suudi araplara laf etmem bu ülkenin çatısı altında yaşaması için kimse kimseyi zorlamıyor. Sahip çıkacak adamlar lazım ülkeye. Sizi kendi sığlığınızla baş başa bırakıyorum.

  • icenow123 ülkeye sahip çıkma ve uluslararası ilişkilerin dizaynı ve yönetimi bakış açımız çok farklı. Ülkelerin münasebeti, tarihsel bağların yakınlığı üzerinden bir nebze dikkate alınabilir ama asıl önemli olan ülkelerin çıkarlarıdır. Belirttiğiniz suni ülkelerin menfur bakış açılarına karşı kişisel ambargo, satmama vb. kişisel tepkilerle dile getirilebilirsiniz, şahsi fikrinizdir, ama ben olaya devlet yönetimi seviyesinde baktım. Aradaki görüş ve yorum "farkı" bundan kaynaklanıyor. O nedenle bakış açınızı sığ buldum ve size de bunu belirttim. Bu meyanda kimsenin kimseyi vatan sevgisi vb. anlayışını sorgulaması, bunda ima da bulunması haddine değil. Sizin de böyle düşündüğünüzü ümit ediyorum, İyi günler. ;)

  • illaki ve icenow123 tartışmamızı sonlandıralım, yalnız şu konuda bende birşey demek istiyorum kimse kimseyi etiketlemeye çalışmasın, bu forumda veya başka yerde farketmez insanların ülke vatan sevgisini başka görüşlere dayandırarak sorgulamayınız. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değildir, bunları anlayışlı ve saygı çerçevesinde konuşmak özellikle kültürlü okumuş insanların yapması gereken bir durum.


    Bundan sonraki yazışmalarınızı özelden yaparsanız sevinirim. Konu dışı da olsa birbirinizle atışma şeklinde konuşuyorsunuz, özelden devam edebilirsiniz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sayın forumdaşlar otomatik araç kullanan var mı? İ20 1.4 otomatik kullanıyorum.Genelde şehiriçi kullanımım daha çok.Ortalama 10.1LT tüketim çıktı.Siz ne düşünüyorsunuz.Varsa aracı olan dostlar yazabilir mi?