Botanik-Tarım Genel Konu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bana 40-50 kilo arasın da çapa motoru lazım incir ağaçlarını çapalamak için bilgisi tavsiyesi olan olursa sevinirim iyi günler.

    Kaan markasının 60 kilogramlık 6.5-7 beygir makineleri var ama almışken sağlam olsun derseniz bende Honda Antrac 200 var tavsiye ederim6.5 beygir 80 kilo fidan arası ve bahçe için kullanıyorum yakıt tutumu da güzel işlevselliği de güzel

  • Bereketli olsun lastikten ziyade ekimden sonra bu tarz dişli merdane çekmek çok daha yararlı toprağa su akışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor :hfyeni (25):

    Bizde lastik var bu sezon olmadı ama seneye merdane almak şart

    Bence de öyle ayrıca döküm merdane kesekleri daha fazla kırıyor ve toprağı bastırıyor

    Merdane fiyatları da çok pahalı ama 22li Döküm 14 bin TL o da 2. el

  • Bence de öyle ayrıca döküm merdane kesekleri daha fazla kırıyor ve toprağı bastırıyor

    Merdane fiyatları da çok pahalı ama 22li Döküm 14 bin TL o da 2. el

    Ekipmanlar ateş pahası demir aldı başını gitti.Eskiden traktör parasına şimdi ekim mibzeri var :)

    • Offizieller Beitrag

    Hevesinizi kırmak ve yanlış anlaşılmak istemem ama bu biberler uzun boylu ve cılız kalmış bunu önlemek için daha iyi ışık alan biryere koyun naçizane tavsiyem, mevsimsel de illaki etkisi olabiliyor mor bitki ışıkları kışın fide vs yetiştirirken oldukça başarılı oluyor.

    hocam estf ne demek, bende farkındayım, biraz fazla tohum ekmiştim dolayısıyla iç içe çok kaldılar biraz ona bağladım. Işık alan bir yerde duruyorlar aslında..

  • c2c07235391dc45c5c.jpg


    Bu Ağaç çok sık şehir içlerinde ve parklara dikilir. Herkes görür bu ağacı ama adını bilmez. Bu ağacın adı Leylandi.


    Kolay ve hızlı büyür ve çit bitkisi olarak kullanılır.Bakımı kolaydır. Ama toprak konusunda biraz seçicidir diğer çamlara göre tutması zordur.

  • f037e2800f686cb.jpg


    Mazı ağacı. Servigiller familyasından olan anavatanı Kuzey Çin ve Amerika’nın batı kesimleri olan bu ağaç ülkemizde doğal olarak yetişmez ama süs bitkisi olarak sık sık dikilir. 25-30 metre boya erişebilir. Kuraklığa dayanıklı bir türdür. Kozalakları 1-2 cm boyunda olup mavi-yeşil karışımı bir renkte olup büyüdükçe kahverengi halini alır ve açılır ve tohumları böylece toprağa saçılır. 100-150 yıl yaşayabilir.

  • c2c07235391dc45c5c.jpg


    Bu Ağaç çok sık şehir içlerinde ve parklara dikilir. Herkes görür bu ağacı ama adını bilmez. Bu ağacın adı Leylandi.


    Kolay ve hızlı büyür ve çit bitkisi olarak kullanılır.Bakımı kolaydır. Ama toprak konusunda biraz seçicidir diğer çamlara göre tutması zordur.

    Tutmuyor bizim toprakta yol boyuna ekelim telin dibine dedik 15 fidanın hepsi kurudu :)

  • Tutmuyor bizim toprakta yol boyuna ekelim telin dibine dedik 15 fidanın hepsi kurudu :)

    Hocam biraz sosyetik bir ağaç. Bizim buraya belediye 9 tane dikti 8 i kururdu 1 i kaldı ama o da dev gibi oldu Allah nazardan saklasın. Bizim burada toprak iyii komşuların diktiklerinin %90 ‘ ı tuttu. Onun yerine. Mavi servi veya altuni serviyi tavsiye ederim. :)

  • a943ebc24.jpg


    BATI LADİNİ:


    İğne yapraklı ve çamgiller familyasının bir üyesidir soğuğa(-40 derece) ve rüzgara karşı çok dayanıklıdır. Kozalakları yumurta şeklindedir. Olgunlaşmadan önce yeşil koyu kırmızı sonra kahverengileşirler. Kozalakları dökülmeden açılmaz.


    20-25 metreye kadar uzayabilir. Diğer ladin türlerine göre hızlı büyür. Resimdeki Ağacın boyu 9/10 metre var.400 seneye kadar yaşayabilirler.


    Ülkemizde her yerde yetişebilir. GabelBerg10 tavsiye ederim tutma oranı yüksektir. :)

  • Görüntü olarak diğeri daha iyi bu daha fazla boya gidiyor :)

  • Görüntü olarak diğeri daha iyi bu daha fazla boya gidiyor

    Mavi Servi Ağacı Bakımı Püf Noktaları Nelerdir | Cicekal.net


    Hepsinden ziyade Mavi servi'yi başa yazarım. Yalnız fazla rüzgar alan yere dikme sığ kök yaptığı için devrilebilir. ^^ Ama müthiş bir kokusu var çok keskin hele hele yağmur yağınca baya koku salgılıyor.

  • Mavi Servi Ağacı Bakımı Püf Noktaları Nelerdir | Cicekal.net


    Hepsinden ziyade Mavi servi'yi başa yazarım. Yalnız fazla rüzgar alan yere dikme sığ kök yaptığı için devrilebilir. ^^ Ama müthiş bir kokusu var çok keskin hele hele yağmur yağınca hele baya koku salgılıyor.

    Bak bunun görüntüsü iyiymiş bodur olucak bana fazla gölge yapmasın ^^

  • hocam estf ne demek, bende farkındayım, biraz fazla tohum ekmiştim dolayısıyla iç içe çok kaldılar biraz ona bağladım. Işık alan bir yerde duruyorlar aslında..

    Havalandırma ve havadaki nem de çok etkiliyor hocam kalorifer yanındaysa direkt kuru hava da sıkıntı yapabilir fısfısla nemlendirme veya ıslak havlu koymak da işe yarayabilir biz hobiciler olarak tabiki tam yakalayamayız ama bu tablodaki değerlere yakın değerler iyi fide yetiştirmenin sırrırc01ztl.jpg">

  • bccbe2d73cd.jpg


    KARAÇAM:


    Karaçam ülkemizde nerdeyse her yerde yetişir. (Doğukaradeniz hariç)

    Ülkemizde en geniş yayılım alanına sahip çam türüdür.

    Karaçam soğuğa-sıcağa ve kuraklığa dayanıklı bir türdür.

    Kanaatkar bir türdür toprak seçmez.

    Ülkemizde kuzey anadolu dağlarının güney yamacında torosların kuzey yamaçlarında be yükseklerinde Kıyı egenin dağlarının doğuya bakan yamaçlarında görülür. Trakya ve iç kesimlerde sık sık görülür.

    Boyu 30-35 metreye erişebilir.

    Ortalama 400-500 sene arasında yaşar.

    Kozalakları küçüktür. Kasım Aralık gibi kozalakları toplanır.


    Dünyanın en yaşlı Karaçamı Türkiye’de dir. Uşak ili sınırları içinde Banaz ilçesine bağlı Bahadır köyü’nde 1870 rakımda bulunuyor. Bir anıt ağaç olarak koruma altına alınmıştır. Yaşının 800-1000 arasında olduğu tahmin edilmektedir. :)


    8add43bf669f77a9.png

  • Ne yapıp ettiysem orkide çiçeğim hep aynı duruyor ne yapılabilir bu çiçeğe bilen var mı eaaa1111b9426424b3a.jpg

    Gün ışığı alan yere koyun hocam ama güneşte görmesin. Gün ışığı almayan orkide çiçek açmaz. Güneş alan orkide kurur. Toprakta iyi yetişmez ağaç kabuğunda daha verimli yetişir. Saksıya baktığımda toprak görüyorum bir çiçekçiden ağaç kabuğu almanızı tavsiye ederim. :)