HF 2020 Yaz Ligi Yarışması 1 (20.06.2020) Genel Yorumlama

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kış liginin ardından yaz ligine başlıyoruz arkadaşlar.Hayırlı ve uğurlu olsun herkese.Lige yeni başlayacaklar için açıklayıcı bir mesaj paylaşacağım.İlk yarışmamız ile alakalı değerlendirmeleri bu konu içerisinden yapacağız.

  • Yeni katılan üyelerimize nasıl katılacaklarını anlatalım. Her hafta yapılacak yarışmalar için bir önceki yarışmanın sonucu resmi olarak cumartesi günü akşamı açıklandıktan sonra yeni yarışma için öncelikle tahmin yarışması açılacak.Bu tahmin yarışmasına en son yapılan yarışmanın genel değerlendirme konusuna yazarak katılabilirsiniz.Gece yarısına doğru yeni yarışma açıklandığında eğer tahmininiz başarılı ise kaç puan verileceği söylenmiş ise size hakettiğiniz puanlar verilir.

    Yarışma açıldıktan sonra tahminin yapılacağı konuya sadece yarışma tahmini yazılacak ve bu tahminler yazan kişi hariç diğer üyelere gözükmeyecek.Cuma günü saat 18:00'da katılım bittiğinde ben veya başka bir yönetici arkadaşım tüm tahminleri açıp görmenizi sağlayacağız.Bu şekilde yapmamızın sebebi daha önceki sezonlarda tespit ettiğimiz birbirine yakın yada liderlikteki rakibine yakın tahmin yapma durumundan ötürü bu kuralı kış liginde devreye soktuk.

    Yarışmamız da Pazartesi günü saat 23:59'a kadar yapılan tahminlere 26 puan bonus veriyoruz.Aynı şekilde salı günü 23:59'a kadar olanlara 14 puan, çarşamba 23:59' kadar olana 7 puan, perşembe günü 23:59'a kadar ise 2 puan bonus veriyoruz.Ancak bu bonusu kazanmanız için ilk tahmin mesajını attığınız tarih ile mesajı düzenlediğiniz tarih aynı gün olmalı aynı gün olmaz ise bonus puan alamıyorsunuz arkadaşlar.Örnek ilk tahmini pazar yaptınız mesajı düzenleyip tahmini değiştirme işini de pazartesi yaparsanız bonus puan alamazsınız.Burada çok dikkat etmeniz lazım.

    Eğer tam isabet yaparsanız en yüksek yada en düşük yada her ikisinde beraber tahmini hangi gün yaptıysanız o günün bonusu 2 ile çarpılıp puan hanenize öyle ekleme yapılıyor.Bu işlem her iki kategoride tam isabet olur ise her ikisinde de ayrı ayrı yapılır.

    Yarışma sonunda ödüllendirme ilk 3'e yapılacak.Ödülleri ilerleyen günlerde açıklayacağız.

    Konu ile alakalı sorusu olan varsa tekrardan sorabilir.Tahmin konusunu açıp buraya link bırakacağım.Herkese canı gönülden başarılar.

  • Evet dostlar, bu akşam 23.59 a kadar tahminini yapan arkadaşlar (+26) puan alıyor, unutmayın.;) :/8103* Normalde hatırlatmak isemem, çünkü rekabet artar. Ama bu sezonun ilk yarışması olduğu içinz hala tahminini yapmayan arkadaşlar için hatırlatayım dedim...^^

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Denizel etkili istasyon. Hiç sevmem. Birde hava kapalı ve yağışlı ise sıcaklık değerleri yerinde sayıp durur. Bu tür istasyonlarda en yüksek ile en düşük sıcaklık arasındaki makas çok dar olur.

  • Hocam o kadar da hatırlattım konuda.:) Kimse kaçırmasın diye, olsun bir şey olmaz. Daha çok yarışma var.:)

    Normal de aklımdaydı gece 11 deki son güncellemelere bakıp öyle tahmin yapacaktım. Ama malesef ki unuttum. Dediğin gibi daha yolun başı. Hedef önce ilk 10 sonrada ilk 3'e girmek.