Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs farklı farklı senaryoları denemeye devam ediyor. Şu bir gerçek ki ay ortasından sonra soğuk tarafta olacağız. İlerleyen günlerde sistemin rotası gücü az çok kendini belli etmeye başlar şu günlerde çıkan çıktılardan ne havalara uçmaya ne de karalara bağlamaya değmez. Sakin sakin bekliyoruz. :)

  • Gecmiste böyle bir sistem hatırlıyorum Marmara ve Batı Karadeniz Sinopa kadar gelen kar yağışı sinoptan doğuya doğru yağmur seklinde olmuştu. Böyle olmasi muhtemel belkide daha batılı gelebilir daha çok zaman var.

  • Geçmiş senelerde bi ertesi gün 15 derecelerde iken ertesi gün aşırı soğuk gelip kar yağışı aldığımız yıl hangisiydi hatırlayan var mı

    Ben 37 yaşındayım kardeşim çok kar yağışı hatırlıyorum ama pek yıllarını hatırlamıyorum ama aklımda kalan bir senesi sıcaklık 24 iken ertesi güne kar yagdigini çok iyi hatırlıyorum.

  • Ben 37 yaşındayım kardeşim çok kar yağışı hatırlıyorum ama pek yıllarını hatırlamıyorum ama aklımda kalan bir senesi sıcaklık 24 iken ertesi güne kar yagdigini çok iyi hatırlıyorum.

    Evet kimse inanmamıştı hatta kar yağcağına bu sene de bu tarz bi durum olabilir belki

  • İnsallah Ocak ayında bol atraksiyonlu günler yaşarız. Ama ben Amasya için çok da umutlu değilim malum bizim konum sıkıntılı.😭😭

    Amasya merkeze hiç gitmedim ancak rakım sıkıntılı gibi

    Einmal editiert, zuletzt von Eraay ()

  • Ben 37 yaşındayım kardeşim çok kar yağışı hatırlıyorum ama pek yıllarını hatırlamıyorum ama aklımda kalan bir senesi sıcaklık 24 iken ertesi güne kar yagdigini çok iyi hatırlıyorum.

    Bence artık o döngü yok hocam. Eskiden lodosun arkasına kar gelirdi. Dediğiniz gibi bir gün 25 dereceye çıkan hava ertesi gün kar yapardı. Ama şimdi durağan dönem bir başladı mı günlerce haftalarca devam ediyor.

  • Bence artık o döngü yok hocam. Eskiden lodosun arkasına kar gelirdi. Dediğiniz gibi bir gün 25 dereceye çıkan hava ertesi gün kar yapardı. Ama şimdi durağan dönem bir başladı mı günlerce haftalarca devam ediyor.

    Evet burda haklısın lodos fırtınası eserdi yagmur gelirdi 2 gün duraksiz yağmur yağardı sonrasında kar yağardı sistem süreleri uzun oluyordu cephe yagislari çok olurdu şimdi ise vur kaç sistemi ull tarzı sistemler geliyor çoğunlukla neresi sansliysa oraya vuruyor.

  • Su sistemler modellere yansısın buralar hareketlenir ancak modellerin her sene bolgemiz adina sistemi gösterip sonra hayal kirikligi dolasiyla gruptaki arkadaslari tedirgin etti eminimki onlarda sizleri takip ediyordur.gorelim mevla neyler ne eylersede güzel eyler...