İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Berkay güzel bir sistem gelsin alalım sonra gel kardeşim iyi tatiller:)

  • Samandıra'da güzel bulutlar toplandı. Batıda büyük bir parça vardı, ona güney-güneydoğudan küçük bir parça geldi. Sonra kuzeye yöneldiler, daha sonra yine güneydoğudan büyük bir parça gelip onlara katıldı. Şu an Yenidoğan civarında beklemedeler.

  • Malesef bursa da 2 vatandaşımız sel e kapılarak vefat etmiş birisi engelli evden çıkamamış birisi de 5 yaşında bir kız çocuğu.


    Ne kadar vahim bir durum allahım bizi doğal afetler ile sınamasın.


    Geçen gün korktuğum kadar 99 depremi dahil bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum.


    Allahım tekrarını yaşatmasın çok kötü bir durum..

  • hepsi bırbırınden farklı gıbı geldı bana..cok da ınanmıyorum.yanlıs anlasılmasın..mesela bugun gorduk olanları..fıkrımce sans ısı.1 km de bile dunyalar ladar fark edebılıyor...bıraz oteyı sel gotururken dıger taraf ızleyebılıyor..bakın bugun kutlenı yonu ıstanbul ıdı ama bır cok yerıne damla dusmedı..son sozu radar soyler.

  • Yani nedir bu istatistiklerin Türkçe meali bilen ya da paylaşan arkadaşlar açıklayabilir mi ?

    1- İlk mesaj 6 farklı meteorolojik modelin bu gece 00.00'dan yarın gece 00.00'a kadar olan toplam yağış beklentisi mm cinsinden ifade ediyor.

    2- İkinci mesaj ECMWF'nin 3 saatlik ortalama şimşek aktivitesini ifade ediyor. Saatler TSİ cinsinden olup, sağ alt köşede yazmaktadır.

    3- Üçüncü mesajın ilk grafiği CAPE ve saatlik ortalama yağış beklentisini ifade ediyor. Aynı mesajdaki 2. resim ise CAPE'in daha geniş ve temiz açıdan paylaşılmış hali. Saatler UTC olup +3 saat eklemelisiniz.

    4- Dördüncü mesaj boğazın güney girişine dair bir skew-t grafiğini içeriyor.

    5- Beşinci mesajdaki resim canı sıkılıp yarına dair çok derin bir analize girmek isteyenlere basınç seviyesine göre ortalama yükseklik, sıcaklık, dew point, rüzgar açısı ve rüzgar hızını veren bir grafiği ifade ediyor. Saat UTC olup +3 saat eklemelisiniz.

    6- Altıncı ve son mesaj ise boğazın güney girişine dair bir GFS meteogramını ifade ediyor. Yukarıdan aşağıya çeşitli parametreleri içeriyor, bunlar sırasıyla: Lifted Index, CIN, CAPE ve toplam yağış. Saatler alt çizgide yer almakla birlikte UTC cinsinden olup, +3 saat eklemelisiniz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    2 Mal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Einmal editiert, zuletzt von burakk ()

  • Vintersaga müsait değil sanırım, ben cevaplıyım isterseniz. Bugün İstanbul genlinde öğlenden sonra bölgesel olarak yerel gök gürültülü sağanak geçişleri olucak. Yani bir yeri vururken diğer yerde güneş olabilir. İyi forumlar...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    2 Mal editiert, zuletzt von Berkay34 ()

  • burakk Estf. hocam. Bugün için modeller arası net fark var, ECMWF'de biraz yağış varken GFS, EURO-4'te yağış yok misal. Yüzdesel olarak belirtirsek %30-40 ihtimalle bir oraj gerçekleşme ihtimali mevcut. Radarlar ve forum açık kalabilir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Berkay34  Vintersaga eyvallah çok sağolun abiler inşallah aşırısı olmadan afete kaçmadan olağan şekilde yağışımızı alışık olduğumuz biçimde yağmurumuzu toprağın bitkilerin ihtiyaç duyduğu şekliyle şimşek ve yıldırımımızı alırız Allah afetinden saklasın