İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Akşam ecmwf modelini merakla bekliyorum. İnşallah istediğimiz görüntüleri görürüz. Hayır kar yağmayacaksa bile artik bitsin bu yaz günleri. Bahar da demiyorum yaz diyorum yani. çünkü gunlerdir atletsiz incecik sweatshirt ile gidiyorum isyerime hemen karşi tarafımda yakın tabi onun da etkisi var Abartmıyorum. Ben biraz sıcaktan kışın böyle havalardan fazla bunalan terleyen insanım incecik sweatshirtle üşümedim günlerdir. Yani kar yağmayacaksa bile serin ve yağmurlu havalar gelsin artık. Böyle kış mı olur arkadaş.

    bu forumun üyeleri olarak kar ve soğuğa karşı %200 dayanıklılığa sahibiz buzul çağı gelsin etkilemez bizi :D2

  • 4 Yılın acısını bir şekilde çıkaracağız ama ne zaman Allah bilir.

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Nisan ve Kasım arasında ki doluluk oranı, suyumuz bitiyor arkadaşlar artık yağış almalıyız.
    Ömerli barajı - İstanbul

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Neden bilmiyorum ama modeller hic beklenmedik bir yerden bambaska birsey cikarip buyuk bir supriz yaparak harika bir kari getircekler gibime geliyor...Hatta icimdeki bir his modeller bu sefer az ve celimsiz gibi gorunen bir sistemi son 4. 3. 2.gune girdikce ciddi anlamda doldurup diriltip bambaska bir sekle donusturcek gibime geliyor.Hersey hesap disi sasirtici ve suprizli olacak.

  • Modellerin kafası karışık ecmwf akşam neydi sabah neydi arada fark var. Gfs zaten her güncelleme farklı seneryolar soruyor. Anca hafta sonu modeller benzemeye yavaş yavaş başlar.

  • Benim anlamadığım şu,

    Senelerdir model takip ederiz,

    Ecmwf, gfs, ukmo, gefs, ikon olsun,

    Bu modeller milyon dolarlık modeller,

    Son 3 4 senedir bir tane adam akıllı sistem gösterip böyle 144 192 saatden tıkır tıkır gelen sistem veremediler,


    Bu kadar yatırım yapan avrupanın kralı ecmwf hiç mi kendini düzeltemez, bu modeller öyle basit bir sistem değil kaç milyon dolar gömüyorlar bu süper bilgisayarlara, her gün değişik bir sinoptik vermeleri başlı başına saçmalık.


    Tamam atmosfer çözülmesi zor ama 100 tane veri girerek model üretiyor bu modeller. Bu arada Türkiye öyle iyiyim böyle iyiyim diyen mgm 2 gün sonrasını ön göremiyor, mgm o kadar yatırım alan bir kurum, hiç mi kendi modelimizi geliştirecek bir süper bilgisayar üretemiyorlar. Zaten ecmwf bağlıyız, ecmfw çözemediği doğayı mgm beklemek büyük bir abeslik olur..

    Yazık gerçekten...

    Snow Depht / Beylidüzü

    Kara Aşık Olmak Delilik Değil bir Sevdadır...

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Bu işin doğasında olamaz ki öyle bir şey. Sürekli değişken. Sizin söylediğiniz 5gün sonraki dolar kurunu kuruşuyla bilmek gibi bir şey. O nasıl imkansızsa bu da imkansız.

  • borsa dolarda bilinmez ama onların da uzmanları tahminci ekonomistler var hepsi tutmasada 10 tahminin 4 5 tutururlar az cok teknoloji her gecen gün gelişiyor bilinmesi imkansız depremler bile bi sekil yakın teknolojide tahminler yapılabiliyor bence arkadaş haklı okadar teknoloji gelişiyor ama hava tahmin sistemleri eskiye göre cok daha tutarsız hatta 6 12 saatlik verileri bile cok değişiyor eskiden mgo da 5 günlük tahminlerinde pek yanılmazdı kar ikonu koydumu kar yağardı ama simdi bi gun kar bi gün sulu kar bigun yağmur hata bianda yağış verme me gibi cok degiskenr tahminler gorebiliyoruz