İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • amacım polemik yaratmak değildi, ülke genelinde yağış geçişleri var, kötü niyetle sorgulamadım, maşallah hepiniz hazır kıta bekliyormuşsunuz, az evvel kendi kendime dedim aslında simdi bombardımana tutmasalar bari :/ baktım ki aynen de olmuş. Neyse sileyim de sayfayı gereksiz yere meşgul etmeyelim bence!

  • Gönülden geçenleri yazmak için "karalama tahtası" başlığı mevcut.Bu başlıkta tahmin odaklı ilerliyoruz,yani Kibitzer hocam gayet de haklı.

  • Benzer şekilde ben de yaklaşık bir yıldır takip ediyorum. Dikkatimi çeken beklentilerin çok aşırı boyutlarda ifade edilmesi. Burada birçok arkadaş "kar kıyamet ortalık yıkılacak" derken MGM veya Ntvhava sitelerine bakıyorum "karla karışık yağmur ve yağmur" gibisinden ifadeler var. İyimser beklentiler güzel ama ardından hayal kırıklığı daha kötü oluyor maalesef.


    Ben de çok isterim 1986 kışı gibi, 2003'te Hadımköy'de beş servis minibüsü ve 138 öğrenciyle 30 saat mahsur kaldığım zamanki gibi yağışlar. Fakat maalesef HavaForum'daki başlığı hevesle takip etsem de telefondaki hava durumu uygulaması ve Ntvhava gibi sitelerdeki verilere göre kendimi hazırlıyorum artık.

    Sayın hocam forumda vakit geçirdikçe tahminlere bakacağınız kişileri filtrelerseniz ben bu bahsettiğiniz konuda sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum hatta öğrendiklerinizle kurumsal hava durumu sitelerine boşa bakıyormuşum diyebileceğinizi bile düşünüyorum. Özellikle geçtiğimiz yaz sezonunda dolu, oraj vb gibi hadiselerde forumumuz bu konuda oldukça öne çıkmış ve pek çok çevreden övgü almıştır.


    Bununla birlikte kurumsal sitelerde umumiyetle GFS yada ECMWF modelini birebir şekilde paneline taşımakta ve kullanıcılarını bilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu modellerin paylaşımına forumda da sık sık rastlayabildiğiniz için benzer bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Ben hayatımda böyle bir aralık ayı görmedim^^Maltepeliyim. Aralık başından beri gündüzleri 18- 20 derecelere demir attık. Şuan saat 02:11. Sıcaklık 16 derece. Haziran ayında hissettim bir an kendimi^^bu kadar ısınma hayra alamet değil. Aralık gecelerindeki mevsim normalinin tam tamina 11 derece üzerindeyiz şuan^^

  • Sayın hocam forumda vakit geçirdikçe tahminlere bakacağınız kişileri filtrelerseniz ben bu bahsettiğiniz konuda sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum hatta öğrendiklerinizle kurumsal hava durumu sitelerine boşa bakıyormuşum diyebileceğinizi bile düşünüyorum. Özellikle geçtiğimiz yaz sezonunda dolu, oraj vb gibi hadiselerde forumumuz bu konuda oldukça öne çıkmış ve pek çok çevreden övgü almıştır.


    Bununla birlikte kurumsal sitelerde umumiyetle GFS yada ECMWF modelini birebir şekilde paneline taşımakta ve kullanıcılarını bilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu modellerin paylaşımına forumda da sık sık rastlayabildiğiniz için benzer bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

    2017'deki doluda bu forumu takip eden bir arkadaş sayesinde haberimiz olmuştu ve arabayı kapalı garaja almıştık o gün çıkmayacak bile olsak. Sonrasında forumu üye olmadan takibe başladım. Geçen yıl bu zamanlar da üye oldum. Yine bu yılki dolularda okuldaki arkadaşlara "aman arabayı çıkarmayın" demiş ve sonrasında "bizim kapalı otoparkımız yok ki çıkaralım" şeklinde arkadaşlar bir güzel dalga geçmişlerdi :D Kar konusunda evet, forumda çok hevesle bekleniyor -ki tamamen haklılar, ben de çok bekliyorum- ama dolu konusunda neredeyse hatasız tahminler yapıldı HavaForum'da.

  • 17 Şubat 2015 den bir video buldum YouTube dan. Harika bir sistemdi. Muhteşem bir tipi vardı o akşam. Çok güzeldi, çok özledik o günleri.:pensive_face:


    İnşallah bu sene güzel bir sistem gelir, artık sabırlar tükeniyor... 4 seneyi geçecek.



    Buda hızlandırılmış çekim. Gerçekten harika bir sistemdi.


    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Karadeniz oluk oluk akmış maşallah.

    Berkay34 çok özledik bee.😔

    Gerçektende öyle hocam. Resmen Karadeniz buhar oldu üstümüze aktı dek bantları ile.hava-kars323


    Gökgürültüsü bile olmuştu dek bantlarında, hatırlıyorum.hava-simsek3232


    O günün Uydu görüntüsü Uzaydan hocam;


    2015 17 Şubat:


    2015 18 Şubat:

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Müthiş