HF Ekonomi Hattı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Evet arkadaşlar bir vergi haberi daha vereyim . Herkesi ilgilendirilen ve maaşlarımızdan kesilen gelir vergisi oranlarında düzenleme yapıldı. Kısacası asgari ücretli bu sene 500 tl fazla vergi verecek , daha fazla maaş alanlarda, oran daha fazla.


    Kaynak :https://www.resmigazete.gov.tr…r/2020/05/20200527-10.htm

    Gelir vergisi bölümü, yani son bölümü okurken içim acıdı resmen.

    Yıllık 90 bin TL ve üzeri kısmı dahil daha yüksek kazanç sağlayan kişi ve kurumlara yapılan vergi zammını hiç anlamamakla birlikte yine aklım alıyor fakat Yıllık 18 bin TL ve üzeri veya yıllık 40 bin TL ve üzeri kazanç sağlayan ve toplumda alt kademe ve sonra ki kademeyi oluşturan çoğunluğunun geçim sıkıntısı çektiği ve belki de gençlerin oluşturduğu kişileri ve girişimcileri niye vergilendiriyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Ne oluyoruz, 90'lı yıllara tekrar mı dönüyoruz acaba diye düşünmüyor değilim.

  • Dün akşam TRT Belgeselde bende izledim. Ve bende çok duygulandım. Oldukça güzel bir belgesel olmuş. Allah yar ve yardımcıları olsun.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Yok hocam yanlış anlaşıldım. Böyle önemli bir haberi, nasıl gündeme getirmiyorlar onu kastetmiştim.

    Ben bir önceki sayfada attım. Bu yıl ki tabloda degişmişti. 2020 rakamlarında 22000 tl ye kadar 15 sonrasında %20 vergi uygulanacaktı.

    Eğer tekrar değiştiyse 2019 yılının rakamlarına dönülmüş olur ve memurlar için konuşuyorum, 1 ay önceden bir üst vergi dilimine girilmiş olur. Bir ay daha fazla vergi kesilecek maaşlardan.

  • ABD Çinli yetkililere yönelik yaptırım kararı aldı. Çin misilleme olarak Hong-Kong'un bağımsızlığını kaldıran yasayı 2878'e 1 oyla kabul etti.

    Xi Jinping 2 gün önce orduya "savaşa hazır olun" emri vermişti.

  • Bist güne %0.66 lık artışla 105.642 puandan açıldı.Dün demiştim bugünkü test 106.000 puan olacak.Kısa vadeli al satçılar dikkatli olacağı bir zaman.Şahsen dün satış yaptım tercihen daha temkinli olduğum için.Dolar 6.78 euro 7.48.Altın gr 375 Tl ve B.petrol 34 dolardan işlem görüyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Altın fiyatları dün iyi indi bugün ise neredeyse dünkü başlangıç noktasını gördü. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Altın yapmak zorundayım bir zaman daha beklemek mi gerekir acaba?

  • bu maaş vergileri tamamiyle şirketlerin elinde olan bir politika. Benim calistigim sirket maaş vergilerini kendisi ödüyor ve 1.ayda ne maaş aldiysan 12.ayda da ayni maaşı aliyorsun. Hiç bir personel hiç bir kesintiye uğramiyor.

  • Altın fiyatları dün iyi indi bugün ise neredeyse dünkü başlangıç noktasını gördü. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Altın yapmak zorundayım bir zaman daha beklemek mi gerekir acaba?

    Tekrar aynı noktaya dönmesinin sebebi, insanların alım gücünü koruma isteğiyle alakalı. Çünkü tüm para birimleri iyi bir sınav vermiyor bu dönemde insanlar da bu sebepten nakitten kaçıp değerli madenlere yöneliyorlar.

  • Tekrar aynı noktaya dönmesinin sebebi, insanların alım gücünü koruma isteğiyle alakalı. Çünkü tüm para birimleri iyi bir sınav vermiyor bu dönemde insanlar da bu sebepten nakitten kaçıp değerli madenlere yöneliyorlar.

    Yani hep artacak yada en azından yerinde sayacak diyorsunuz

  • Öyle birşey söyleme durumumuz yok, söylersek yatırım tavsiyesi olur. Yarın altın değer kaybeder ve siz zarara uğrarsınız. 1 gram da alsanız 100 gram da, bu sizin kendi düşüncenizle olsun.

    Geçmişe bakarsak altın her zaman kaos sever, belirsizlik sever. Fakat bu demek değil ki bu kaos ortamında sürekli değer kazanacak.

  • bu gece mi geçmiş hocam bunlar karasah

    Meclis kapalıydı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle mi yapıldı?

    daha önce yürürlüğe girdiğini belirtiyor ama kaynağını bulamadım. Asparagas çıkma ihtimali de var, kaynaklara rağmen. Bu yüzden , mesajın silinmesini talep edeceğim.