HF Ekonomi Hattı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Alım işlemlerinde uygulanacak arkadaşlar BSMV de yapılan düzenleme, satış işleminde herhangi bir oranda kesinti olmayacak

    Örnek; TL ile döviz alımlarında , TL ile altın alımlarında , satışlarda ise kesinti yok

  • 100 gr mın altında altın işlemi yaparsam vergi ödemeyecek miyiz peki ben orayı pek anlamadım?

    100 doların altında dolar işlemi yaparsak?

  • Kuveyttürkte hesabın var, sabahki uyarıda altın alımlarında binde 2 oranında vergi olacağını ve 100gr üstü altın alımında da hesaba ertesi gün geçeceği yazıyordu. Sabah sabah moralim bozuldu. Bayramda jest yapılması gerekirken olana bak. Böylece günlük altın al sat işleminin önüde büyük oranda kesilmiş oldu.

  • Maksat günlük al satı engellemekse ,alış ve satış valörlerine bir sınır getirilir , olur biterdi. Örneğin alış-satış valörleri arasında maksimum 1 veya 2 gün varsa % 1 vergi olacak gibi . Ya da gramaj sınırı getirilirdi. 40 gr altı için geçerli değildir gibi. Ben kısa vadeli al sat yapmıyorum , biriktiriyorum ama bu vergiden etkileneceğim. Sanki amaç al satı engellemek değil de , direkt vergi almak gibi geliyor bana.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Koronadan dolayı, devlet paraları dağıttı. Normalleşme sürecine geçince de toplayacak haliyle. 1 verdiyse 3 alacak:). Adam akıllı üretmediğimiz sürece ağır vergiler ödemeye mahkumuz.

  • 100 gr mın altında altın işlemi yaparsam vergi ödemeyecek miyiz peki ben orayı pek anlamadım?

    100 doların altında dolar işlemi yaparsak?

    100 gram altı altın alımlarında da vergi %1 . Yani şuanın hesabı 10 gram altın aldınız. Total 3820 tl tutuyor % 1 i ni vergi olarak vereceksiniz.

  • İyi günlerimiz bu günler. Üretmiyoruz. En büyük gelir kalemimi TURİZM. Oda yok bu sene. Müthiş bir döviz geliri olmayacak kur bu kadar yüksekken hemde. İnsanlar şu an kredi kartına yükleniyor. Piyasa karşılıksız çek çöplüğü durumunda. İcra takipleri de durduğundan alacaklı olan binlerce kişi, şirketin eli kolu bağlı. İcra takipleri başladığında oluşacak yoğunluk tüm adliye sistemini kitleyecek. Piyasa çıkmaza girecek yüksek ihtimal. Dikkatinizi çekmiştir. Markete girip eskiden 500 TL ye aldığımız ürünleri şimdi 750 TL vererek veya daha fazlasına alabiliyoruz. İşimiz çok zor kısacası.

  • Forumda hiç bahsedildi mi bilmiyorum ve hangi konu başlığına yazacağımı da bilemedim fakat burayı uygun gördüm.

    Biz ailecek sabah kahvaltısından sonra dün yayınlanan AKINCI belgeselini izledik. İnanın izlerken hepimiz duygulandık, çocuk gibi sevindik.

    En büyük sevincimiz de Türk Mühendisi, Türk Teknisyeni, Türk Yazılımcısı, Türk Emekçisinin bu denli büyük projelerde başarılı olduğunu ve yatırım yapılırsa her sektörde eşsiz potansiyel sahibi olduğumuzu görmemiz oldu. Bu projenin sağlayacağı istihdam ve ihracat getirisi gibi ekonomik gelişmelere ülkemizin çok ihtiyacı var.

    Her zaman söylüyorum, ben şahsi olarak muhalif bir insanım fakat konu ülkemiz ve devletimiz olunca tüm ayrılıkların kalktığını hepimizin ortak bir noktada buluşabileceğinin çok önemli bir kanıtı bu proje. Orda çalışan herkesin emeğinin önünde saygı ile eğiliyorum!



    İSTİKBAL GÖKLERDEDİR!

    Mustafa Kemal ATATÜRK

  • ilhan soğancı hocam Amerikan petrolü beklentileriniz aynı mıdır ?

    Selamlar, göstergelerim hala aşağı yönlü trend vermekte fakat saat akşam 17:30'u bekliyorum. Pozisyonum aşağıda ki fotoğrafta da görüldüğü üzere 2000 dolar civarı ekside. Gece bir miktar düşüş sonrası fiyat kendini toparladı, Amerikan borsaları açıldığında keskin bir düşüş veya yukarı yönlü toparlanma olabilir.

    Beklediğimiz 20-25 dolar aralığında ki fiyatları Amerikan yönetiminin arz düşüklüğü sebebiyle petrol kuyusu sayısını düşürme hamleleri ile göremedik.

    Fakat virüs sebebiyle hala düşüncemiz bu seviyeye gerilemesi, dikkatle 17:30 ve sonrasını bekliyorum.

  • Bist güne % 1.64 prim yaparak 104.710 puandan açıldı.Günü 104.500 üzeri kaparsa 106.000 puanı test edecektir.Tersi durumunda 101.700 civarı bir desteği var.Bilançolar açıklanmaya devam ediyor.Kısa vade değilde orta ve uzun vadeli yatırımcılar için çok güzel kağıtlar var.Dövizde durum dolar 6.77 euro 7.42.Altın gr 371Tl kadar geriledi sanırım %1 lik uygulama etkili oluyor.B.petrol 35 dolar seviyelerini koruyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Kırklareli valiliği , il tarım ve orman müdürlüğünün , belediye , belde , mahalle ve köylere gönderdiği yazı ;


    köylülerin kullandığı , otlak , mera ve kışlaklardan hayvan başına , büyük baş için 10 tl , küçük baş için 2,5 tl vergi alınacaktır.

    Daha neler göreceğiz. Kırklareli büyük şehir olmadığı için otlaklar ve meralar köylüye ait. Yani köylü kendine ait meraya vergi ödeyecek.


    kaynak;https://hizliresim.com/wgRRhJ