HF Ekonomi Hattı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Piyasalarda durgun seyir devam ediyor.Bist güne %0.30 yükselerek 101.000 puan üstünde kalmaya çalışırken Dolar 6.98 Euro 7.58 civarlarında seyrediyor.Altın 383 brent petrol ise 21 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Bist fakirin tavuğu misali %0.43 yükselişle güne 102.000 puan üstünde açılırken döviz fedin 0-0.25 faiz açıklamasıyla 7.00 altında kalmaya devam edecek gözüküyor.Usd 6.98 Euro 7.59.B.petrolde çıkış var 23 usd üstü.Altın da piyasanın yükseliş doğrultusunda hareket ederek gr altın 386Tl.

    Dış ticaret açığımız martta 5,39 milyar dolar oldu.Şubatta u rakam 2.98 milyar dolardı...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Herkese merhaba, üç günlük sokağa çıkma yasağını iyi değerlendirip üzerinde çalıştığımız fx robotunun nasıl bir strateji izleyeceğine biraz biraz karar verdik. Robotumuz çalışmaya başladığında destek ve direnç kanallarını tespit edecek sonrasında parabolic sar indikatörü ile trend yönünü belirleyip, RSI indikatörü ile 30 ve altı değerlerde alış pozisyonu açıp 70 ve üzeri değerlerde pozisyon kapatacak veya trend satış yönünde ise 70 ve üzeri değerde sat pozisyonu açıp 30 ve altı değerlerde bu pozisyonu kapatacak. Eğer ki açtığımız pozisyon da parabolic sar indikatörü ile ters bir pozisyon sinyalini güçlü şekilde alırsak pozisyon kapanması sağlanacak. Destek ve direnç noktalarını da fractals indikatörü ile belirlemek istediğimizi belirtmek isterim. Kod yazılımına başladık, çok etkenli ve içerikli bir iş olduğu için ne kadar süreceğini şu anlık bilmek zor. Fakat bittiğinde burdan açık kaynak olarak paylaşımı yapıp merağı veya bilgisi olan arkadaşların demo hesapta denemesini yapmasını sağlamak istiyorum. Her bir insan farklı bir bakış açısı ve farklı bir zihin demek. Hedefimiz %1 - %2 günlük kazanç. Herkese hayırlı sahurlar.

  • 3 günlük tatil sonrasında Bist güne yaklaşık %1.6 civarı düşüşle 99.600 puan civarında açılış yaptı. Özellikle cuma akşamı Amerika Çin arasındaki salgın konusunda gerilim yurtdışı piyasalarda %2 ye yakın bir düşüş yarattı. Bist 100.000 üstünde kalmayı başaramazsa 98.500 ve 97.200 deki desteklerini test edebilir. Bilanço bazlı yatırım fırsatları halen devam etmekte olup yatırımcıların yukarıdaki destek seviyelerinde alım yapabilirler. Dövizde ise usd 7.02 ve Euro 7.69 gibi bir yükselişle başladı. Altın 385 b. Petrol ise 26 usd civarında seyretmektedir. Trump bu savaş gerilimini piyasalarda daha önce de yaşatmış olduğu için amerikan petrol piyasasını koruma amacıyla bu durumu ortaya koyduğunu ve zaten salgın konusunda kırılgan piyasaların bu süreci uzun süre taşımayacağı düşüncesindeyim...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • Nisan ayı TÜFE 0.85 oranında yükseldi. Yıllık bazda ise yükseliş 10.94 oldu.


    Gıda fiyatları hızla artarken enflasyon düşük seyretmeye devam ediyor. Tabi gıda tek kalem değil ama enflasyonda vatandaşı en çok etkileyen kalem malesef.

  • Nisan ayının zam şampiyonları Sarımsak %46.2 Soğan %37.5 Patates %31.Çok çakal milletiz vesselam.Ramazan falan hak getire...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Borsa güne % 0.80 gibi 99.600 puan tepki alımlarıyla başladı.Psikolojik 100.000 desteği dün kırılganlığını verdiği için endeksin aşağı mı yukarımı gideceği arafta bir durum gibi.O yüzden bilançosu iyi olan şirketlere bile yatırımı kısa vade için düşünmemenizi öneririm.Döviz Trumpın etkisiyle Dolar 7.03 Euro 7.67 civarında.Altın 385 TL ile durağan yapısını korurken b.petrol 29 usd kadar bir yükseliş içine girdi.Trump amerikan petrolüne %10 prim 22 usd yaptırtarak petrolcülerin arkasında durduğunu gösterdi...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Siteye girmişken ilgili olduğum bu bölüme de birşeyler yazmak istedim.

    Dün ilk defa Covid-19 virüsü sonrası normalleşme için program paylaşıldı. Ben biraz aceleci davranıldığını söylemekle beraber yavaş yavaş normalleşme konuşmalarının başlamasını sevinçle karşıladım.

    Çünkü ekonomiyi takip eden veya bilen insanlar bilir ki kriz = yeni fırsatlar.

    Dünya ekonomisini iyi okumalıyız, gelişmeleri çok ama çok iyi takip etmeli ve evrensel nokta her ne ise her sektörde hedefimizin bu nokta olduğunu artık idrak etmeliyiz.

    Ülkemizde yapılan tartışmalara bakınca açıkçası çok üzülüyorum. Dünya bu kriz sonrası dijitalleşmenin ne denli önemli olduğunu, bilimin her ülke için olmazsa olmaz olduğunu tartışırken biz gündemimizi DARBE, SURVİVOR vs. gibi içi boş ülkemize gram katkısı olmayacak şeylerle dolduruyoruz.

    Bağıra bağıra gelen ve çok büyük dikkatle takip ettiğim dijital paranın ne olduğunu, ne getirdiğini veya ne götürdüğünü, öneminin bu salgınla daha da anlaşıldığını tartışan ülkelere gıpta ile bakıyorum.

    Sağlığın ne denli önemli olduğunu ve dijitalleşmeye ayrılan bütçe veya zihin kadar emek harcanmadığının tartışıldığı ülkelere gıpta ile bakıyorum. Aslında bu konu bizim ülkemizi çok ilgilendiriyor. Şu anda bu salgınla sağlık sisteminin gücü sayesinde iyi mücadele veren ülkemizin gündeminin bu olması gerekirken saçma şeylerle ilgilenmek vatana ihanettir benim gözümde.

    Ne için önemli bu sağlık meselesi? biraz değinmek isterim. Maalesef yazılım veya dijitalleşme gibi büyük getirisi olan sektörlerde kötü durumdayız. Bu iki konuda iyi noktalara gelebiliriz ümidiyle bu iki sektörü geçiyorum.

    Dünya'da sağlık turizmi iyi bir sektördür arkadaşlar. Nasıl ki Amerika Birleşik Devletleri yazılım ve teknoloji tarafında dünyanın en tepesinde ise, niye biz sağlık sektöründe dünyanın en tepesinde olmayalım. Ne için dünyanın sağlık merkezi konumuna yükselmeyelim, coğrafi olarak Avrupa'nın yanı başındayken veya tüm aktarmalı uçuşlarda iyi bir rota olan konumumuz bu konuda bize yardım ederken niye biz bu konuları tartışmıyoruz. Ben sebebini biliyorum, ülkemizde belki de nüfusumuzun % 90 civarında dilimini oluşturan kesimin bir hayali dahi yok. Niye yok, aklını survivor gibi şeylerle dolduruyor bu kesim.

    Veya basit siyasi tartışmalara ayırıyor, katkısı ne sıfır hemde koskoca sıfır. Siyasi yönden dertlenen, memnun olmayan arkadaşlara hep şunu söylüyorum. Kendiminde bu kesimde olduğunu belirteyim. Bir siyasi oluşumu sevmiyorsun ama tüm siyasi partiler bu halkın içinden çıktı. Bilgisiz mi çünkü halk bilgisiz, hırsız mı çünkü halk hırsız, cahil mi çünkü halk cahil, eğitimsiz mi çünkü halk eğitimsiz. Bunları söylerken a partisi veya b partisini kast etmeden söylüyorum. Kendimizi ve ülkemizi bu tür konulardan uzak tutup eğitim, bilim, sanat, teknoloji gibi konularla meşgul edersek herşey çok daha güzel olacak.

    Bu zor zamanlar elbet geçecek, bu kriz elbet atlatılacak. Önemli olan bu krizle beraber gelen fırsatları kaçırmamak. Bu bilinçle pek değerlendireceğiz gibi durmuyor fakat inşallah ben yanılırım. Herkese hayırlı sahurlar dilerim.

  • EPDK,İGDAŞ mevzuata aykırı fatura düzenlediği gerekçesiyle soruşturma açtı.


    EPDK Başkanı Yılmaz: Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma açtık.


    EKOTÜRK

  • Yeri mi bilmiyorum bilenler beni aydınlatırsa sevinirim. Avrupa doğalgazı 120 dolara alıyor Türkiye 2 katından fazla 280 dolara alıyor. Bunun sebebi nedir? Dolar almış başını gidiyor. 7,15 gördü. Kur sabitleme olayı gerçekleşir mi?

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Saatlikte 7.10 direnci kırıldı, Müdahale gelmezse 7.20-7.25 seviyesi olan tarihi zirve direncini teste gidecek gibi duruyor.

    Yatırım tavsiyesi değildir.

    Virüsle ilgisi var mıdır acaba ciddi yükseldi bu dönemde...