🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayat felsefeme ters bir durum. Orta bir sorun var ve bu sorun için bir protokol var. Ben bu protokolun dışına çıkmam.


    Yalnız plequneil ve favirayı neye göre veriyorlar anlamış değilim. Laborant olan yeğenim dedi ki favira bu virüsün ilacı , plequneil sıtma ilacı. Benim üç tane hapım kaldı şikayetlerim bitmedi. Belki favira verseler bitmişti. Anlamış değilim.

    Favira benim gördüğüm daha büyük yaşta ve kronik hastalığı olanlara veriliyor birde hocam bugün kaçıncı gün oldu sizinki

  • Hayat felsefeme ters bir durum. Orta bir sorun var ve bu sorun için bir protokol var. Ben bu protokolun dışına çıkmam.


    Yalnız plequneil ve favirayı neye göre veriyorlar anlamış değilim. Laborant olan yeğenim dedi ki favira bu virüsün ilacı , plequneil sıtma ilacı. Benim üç tane hapım kaldı şikayetlerim bitmedi. Belki favira verseler bitmişti.

    Sana neden Favira vermediler ilginç hocam. Favira en etkili ilaçmış dediklerine göre. Diğeri sıtma ilacıymış ve yararı da tartışılır. Çoğu kimse içmeyin diye yazmış. Ben de içmedim çoğu zaman. Ama Faviranın etkili olduğu biliniyor.

  • favicovir i bana da gönderdiler ama ben kullanmadim 8+8 şeklinde.sonra da sadece 2 gün 3+3 şeklinde kullandım dediginiz gibi kronik rahatsızlığı olanlara veriliyor ama doz uygulamasi sıkıntı gibi siz hic,bir doktorun sadece bir günde 16 tane ilaç iceceksiniz tavsiyesini duydunuz mu? bu doz ayarlamasının böbrek ve karaciğere vereceği zarar konusunda fikrim yok

    3 Mal editiert, zuletzt von Yigit61 ()

  • Cold.EFso hocam geçen sırada bekliyorum kasada genç biri 30 lu yaşlarda adamdan kaçıyorum adam maskeyi indirmiş yaklaşıyor. En son uyatmak zorunda kaldım. Nazikçe beyefendi maskenizi kapatır mısınız dedim. İlk önce kapattı, maskeyle zor nefes alıyorum dedi, bir kaç dakika sonra güvenlik görevlisi misiniz diye sordu hayır deyince indirdi 😄

    Birşey daha desem orta yerde kavga ederdik bunun gibi aranan çok tip var.

  • söyledilerimi yanlış anlamayın meselâ üniversiteler neden kapalı gençler bir arada olmasın birbirine bulaştırmasın gibi nedenlerden peki o üniversiteye gitmesi gerekirken açılmadığı için gidemeyen gençler nerede avmlerde eğlence mekanlarında cafelerde ne yapıyorlar bu cafelerde birşey yiyip içiyoruz diye maskesiz iç içe saatlerce oturuyorlar birazda bu işler zihniyet meselesi

    Hocam haklısınız fakat üniversite konusunda ufak bir muhalefetim var. Gençler gerçekten sağda solda tedbirsiz geziyor fakat inanın bir o kadarda tedbirli genç var, yani en azından benim çevrem öyle. Okul açılınca şöyle problemler oluşacak: Üniversite, lise ve ilkokul gibi değil çünkü lise ve ilkokula aynı şehrin ve mahallenin çocukları gidiyor. Ama üniversite açılınca Türkiyenin dört bir yanından öğrenciyi tek bir yerde topluyorsunuz. Misal mütevazi bir Anadolu kentinde vaka sayısı 30 diyelim, siz Istanbul dahil 81 ilden bu şehrin üniversitesine öğrenci çağırdığınızda şehride büyük bir riske sokuyorsunuz, hem halkı hem sağlık sistemini.


    Bununla birlikte yurtlarda, odalarda aynı odayı 3-4, aynı tuvaleti ve banyoyu ise 6-8 kişi kullanabiliyor. Odalarında şahsi yaşam alanı olduğunu düşünürsek maske taktırmak çok zor, kimse 7-24 maske takamaz. Bunun sonucunda nolacak peki? Şu an gezen arkadaşlar gittiği şehirde(universitede) yine gezecek ve virüsü odaya taşıyacak. Hadi mucize eseri bulaştırmadı diyelim, bu adama diyeceksin ki karantinaya gir fakat odada 3-4 kişi kalıyor, tuvaletten 6-8 kisi yararlanıyor. Karantinaya girebileceği ortam bile yok.


    Birde başta online olacak diyince herkes evini ve yurdunu boşalttı. Dönem icinde universite açmak büyük bir telaşa sebep olur ve otobüs gibi toplu taşımalar iyice virüs ortamına döner. Bununla birlikte ev, yurt sahiplerinin bu telasi değerlendirip öğrencilere kazık fiyat vereceği aşikar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç: İlimizde salgının seyri ilk günden itibaren halkımızın aldığı tedbirlerin düzeyine göre vaka sayısında artış veya azalış şeklinde kendini gösterdi. Eylül ayında tırmanışa geçen vaka sayılarımız, Ekim ayı içerisinde yapılan uyarılar ve halkımızın kurallara uyumu sayesinde azalarak hepimizi rahatlattı.


    Ancak üzülerek görmekteyiz ki, özellikle son 2 hafta itibariyle sayılarımız yeniden artışa geçti. Bu iki haftada vakaların yaklaşık %40 oranında arttığını söyleyebiliriz. Tüm ilçelerimizde genel bir artış söz konusu, ancak özellikle Atakum ve Terme ilçelerimizde daha fazla bir artış olduğunu görüyoruz.


    Rakamlar malesef bize yavaş yavaş Samsun için yeniden kritik eşiğe geldiğimizi söylüyor.

  • Sabahtan beri eğilirken , oturup kalkarken , sağa sola vücudumu çevirdiğimde , derin nefes aldığımda göğsümün tam ortasına yakın yerde batma ve elektrik çarpması gibi ağrım var. ( Doktora anlatır gibi anlattım sanırım :) ) Sizce test yaptırmalı mıyım? Bu arada 3 gündür hafif gastrit ve fazlasıyla gaz problemim var , acaba ondan mıdır? İyice paranoyak olduk valla. Önceki senelerde bu aylarda böyle bir şikayet ile başvurduğumda akciğer zarı iltihabı teşhisi koymuşlardı. Başka belirtim yok .:/