🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün akşam covid tanısı konan ve tedavisi biten komşum ile telefon görüşmesi yaptım.Covid tanısı alanlar evde 10 gün izole süresinden sonra test yapılmaksızın ev karantinası sona eriyormuş.Bu bilgiyi aile hekimini arayarak öğrenmiş ve test yapılmasına gerek denilmiş.Böyle örnekler var mı ?

    evet doğru hocam ben hastalığa yakalandığımda bana 14 gün sonra karantinanız bitiyor dediler test yaptırmanıza gerek yok demişlerdi. Ben 14. gün test yaptırdım (tamamen kendi isteğimle) ve pozitif çıktı. Ben şimdi sağlık bakanlıgını dınleyıp iyileştim diye gezseydım siz gerisini düşünün..

  • Aile hekimi, 182 ve 184 durumu stabil ve durumu kötü olmayanların 11.günden tibaren yeni bir test yapılmasını gerek görmüyor. Bir çok kez görüşmede bunu üstteki kanallardan teyit ettim. Mesela ilk belirti ben de 2 Ekim de çıktı 3 Ekim de test oldum daha önce kaptığımı düşünürsek bugün itibariyle 21 gün doldu diyebiliriz sanırım. Şimdi hastanedeyim doktorla görüşeceğim, test olursam neticesini paylaşırım teyit etmiş oluruz.

  • Hiç bir şeyim yoktu ne ateş, ne öksürük, ne halsizlik, ama test pozitif çıkıyordu maalesef.

    Zaten öyle oluyor şuanda bende hiç bir belirti yok ilaçtan 5 adet kaldı karantinamın üçüncü günü hiç belirti yok çok şükür fakat test yaptırsam büyük ihtimalle gene pozitif çıkar pozitif çıkıp hiç birşeyin olmamasına anlam veremiyorum nasıl oluyor bu arkadaş pozitif olunca nasıl halsizlestirmiyo ateslendirmiyo

  • Zaten öyle oluyor şuanda bende hiç bir belirti yok ilaçtan 5 adet kaldı karantinamın üçüncü günü hiç belirti yok çok şükür fakat test yaptırsam büyük ihtimalle gene pozitif çıkar pozitif çıkıp hiç birşeyin olmamasına anlam veremiyorum nasıl oluyor bu arkadaş pozitif olunca nasıl halsizlestirmiyo ateslendirmiyo

    Ortağımdan geçmişti bana aynı yaştayız ikimizimnde hiç bir hastalıgı yok bende hiç etki yokken o evde günlerce 39 derece ateşle yattı.

  • Türkiye'deki toplam Covid-19 vaka sayısını anlayabilmek için dünyadaki diğer rakamları ve oranları veri olarak kullanan bir algoritma geliştirildi.


    Buna göre dünkü vaka sayısı

    11.624 olarak hesaplandı. İkinci senaryoda ise bu rakam 20.537 olarak görülüyor


    -Euronews

  • Kasım ayında yeni tedbirlerin geleceğini hiç ama hiç sanmıyorum.6 ay geri ödemesiz kredilerin tamda ilk ödeme ayı olacak olan kasım ayında kısıtlama yapmak mevcut ekonomimiz ile imkansıza yakın.Allah yardımcımız olsun tamda kış başlıyor artık.

  • arkadaşlar heralde artık hep böyle yaşayacağız kış ayında çoğu ülke kapanacak yaz ayında vaka sayıları 200 300 düştü diyecekler yaz sezonu bitince tekrar vaka sayıları fırlayacak çok zor bir durumdayız Allah yardımcımız olsun

  • Şu anda karantinadaki 5.gün. Bugün şiddetli baş ağrısı yaptı parol atmak zorunda kaldım.başka bir belirti yok ama bu hastalığı ciddiye almak lazım.bugün ambarlı gümrüğünde çalışan bir abimiz hakkın rahmetine kavuştu zatürre şekile gelene kadar gizlemiş kendini hastaneye yatınca yapacak birşey kalmamış 50 yaşında hayata veda etti.yani demem o ki, ciddiye almamak büyük hata olur

  • Referandum yapılsa Sokağa çıkma yasağına destek verenlerin oranı yüzde 20’yi bulmaz diye düşünüyorum

    Ama Covid neden bitmiyor bitsin artık diyenlerin oranı da yüzde 101 çıkar

    Bitmesini istiyorsan radikal çözümlere başvuracaksın

    Mış gibi yaparsan olacağı bu

    (sadece ülkemiz için değil tüm dünya için bu görüşlerim)