🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Başımızda öyle büyük bir virüs belası var ki , milyonlarca insanın ölümüne sebep olan 11 Eylül komplosunun yıl dönümünde olduğumuzu ancak günlük vaka tablosundaki takvime bakınca hatırlayabildim

    Ne belaymışsın be Covid , yerle bir ettin herşeyi

  • - Çin'in Nancing Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, koronavirüse karşı bağışıklık bir ayın ardından hızlıca düşüşe geçiyor.


    - Muş Hasköy Devlet Hastanesinde görevli iken koronavirüs nedeniyle geçici görevle Muş Devlet Hastanesine gönderilen Dr. Mustafa Salğın, 3 Eylül günü intihar girişiminde bulundu. Salğın, o tarihten bu yana yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. 27 yaşındaki genç pratisyen hekimin kendisi gibi doktor olan arkadaşlarına, “İşler çok yoğun ben artık yapamıyorum. İntihar edeceğim” dediği söyleniyor.

  • Bulunduğum şehir Batman konusunda söyleyecek olursak= Bakan normale dönüyoruz dediği gün millet sanki virüs bitti de biz de eskisi gibi halaylar çekeriz dedi. Aynen de öyle oldu. Halaylar düğünler şenlikler bayramlar misafirler sarılmalar öpüşmeler... Denetimler yapılmadan 1 gün önce zaten haber veriliyordu. Ömründe hiç maske takmayan garson önceden haber verildi diye 3katlı maskeyi sembolik olarak taktığını gördüm. Bu gözler neler gördü neler...peki olan kime oldu. Bizim gibi her türlü tedbiri alan, zorunlu olmadıkça evden çıkmayana oldu. Çünkü artık neredeyse kapmayan kalmadı. Sürü Bağışıklığı oldu bildiğiniz. Bu sayfa açıldığı ilk günden bu yana biz ailece sıkı tedbirler uyguladık. Ama olmuyor. Kurtulamıyorsunuz bu meretten. Çünkü etrafınız ateş çemberi.

    Annem babam 60 yaş üstü, evde ablamla beraber gücümüz yettiğince bakmaya çalışıyoruz. Gerçekten yazıldığı gibi çok zor bir durum. Filyasyon ekini gelip ilaç veriyor. 8 hap sabah 8 hap akşam kullanacaksın diyor. Bir de bunun yanında kan sulandırıcı kullanacaksın diyor. Bünyen kaldırırsa eyvallah, ama yok kaldıramazsa o zaman yan etkilerini gör sen. Kronik hastalığın var. İki seçeneğin var. Sonucu kestiremeyeceğin belki de Kalp Krizi yapıcak ya o ilaçları kullanacaksın, ya da evde ne bulduysan kim sana yardım edebildiyse. Kim sana bakabildiyse. Psikolojik olarak çok zor bir durum arkadaşlar. Heleki normal bir vatandaşsanız. Öbür türlü zenginseniz, paranız bolsa ya da siyasetçilerdenseniz korkmanıza gerek yok. Her türlü imkanınız var.

  • Bugün, Konya Emirgazi Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ertuğrul Sütçü, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.


    Eczacı Yücel Yıldırım, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.


    Van'da Dursun Odabaş Tıp Merkezi Ek Bina ve Poliklinikler Sorumlusu Müdür Yardımcısı Mehmet Veysi Göz, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

  • Mevcut ekonomik ortamda eski kısıtlamaların çoğunu getirmezler.

    Şehirler arası seyahat kısıtlaması ve şehir bazlı hafta sonu sokağa çıkma yasakları gelirse gelecek.

    Gerçi bunlar bile virüsün yayılma seyrini değiştirir.

  • Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri:

    "Pazartesi günü sadece Keçiören'de 906 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktı"


    Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Baytemur, Ankara'daki 9 ayrı bölgede günlük ortalama vaka sayısının 500-600 civarında olduğunu söyledi.


    Ankara Tabip Odası Başkanı, “Sağlık çalışanları yoğunluktan endişeli, hasta seçmek zorunda kalıyoruz. Geçenlerde bir TBMM çalışanını evde tedavi sırasında kaybettik"


    Ankara'da günlük vaka sayıları 3 bin 500 civarındayken, bakanlığın ülke çapında bin 500 vaka açıkladığını söyleyen Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanı Özsoy'a göre, bu nedenle halk, salgının boyutlarını yeterince ciddiye almıyor.

  • saglık bakanı fahrettin koca yüzlece tepi msjları yagdı alıntıdır ....

    Konser yasak, tiyatro yasak, düğün yasak, AKP etkinliği serbest. Virüs ile yapılan müzaker

    Ena İsfahan isimli bir kişi, “Cumhurbaşkanı bizden değil mi? Neden miting yapıyor. O neden mücadele etmiyor? Neden biz düğünlerimizi erteliyoruz da vekil bey ertelemiyor? Bize akıl vermeyin doktor. Bu gece mitinge gidenlerle pazartesi metrobüse bineceğim” diye tepki gösterdi.

    Virüs gerekçesiyle vatandaşlara birçok kısıtlama getirilirken, AKP'nin etkinliklerinin yapılmasını eleştiren Nasuh Bektaş isimli kişi ise şu ifadeleri kullandı: Konser yasak, tiyatro yasak, düğün yasak, AKP etkinliği serbest. Virüs ile yapılan müzakere sonrası AKP etkinliklerine uğramıyor.


    ahrettin Koca’yı partisinin etkinliklerine suskun kalmakla suçlayan Tolga Demirkol da Sağlık Bakanı’nın inandırıcılığını yitirdiğini dile getirdi: Ayasofya'nın tedbirsiz, mesafesiz açılması, Giresun'da miting yapılması, İstanbul'da önlemlerin bir partinin etkinliğinden dolayı ertelenmesi ve bunların hiç birine hiçbir şey dememeniz, samimi değilsiniz bakanım. Açıkladığınız verilere de kimse inanmıyor zaten.