🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Polonya'da koronavirüs olduğunu bilmesine rağmen maça çıkan futbolcu 3 aylığına tutuklandı. Futbolcunun takımı, karşı takım oyuncuları, iki takımın antrenörleri, maçın hakemleri de karantinaya alındı. Futbolcu 10 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

  • New York City 1,46 milyon kişi için (nüfusun %15’i) antikor test sonucunu açıkladı. Buna göre test edilenlerin %27’si pozitif (yaklaşık 400 bin kişi).

  • "Antikor testi yaptırmak istedik 1200 lira istediler" İstanbul'da yaşayan bir akrabam normal bir özel hastaneye gitmiş bu fiyatı çıkartmışlar.ABD'de azalan kan stoklarını arttırmak için kan bağışlayana ise ücretsiz antikor+pcr testi yapılıyor.Antikor testi cidden yaptırmak imkansıza yakın şuan paran yoksa.

  • Fransa Sağlık Bakanlığı son 24 saat içerisinde 4,897 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı.


    Bu 14 Nisan 2020 tarihinden bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı.

  • Güney Kore'de bir kafede Koronavirüs hastası klimanın önünde 2.5 saat oturarak ilk önce 27 kişiye koronavirüs bulaştırdı. Sonrasında ise kafede bulaşanlar diğer 33 kişiye bulaştırdi.

  • Şimdi rezalet gibi rezalet açıklıyorum, ki bu son zamanlarda kaçıncı saymak zorlaştı artık,


    Son gelen covid-19 algoritma güncellemesi ile pozitif çıkan bir kişiye 14 gün sonra kontrol testi uygulanmıyor. daha önce uygulanıyordu ve negatif çıkarsa hasta iyileşmiş sayılıyordu. ancak bu uygulama artık kaldırıldı. 14 gün sonra hastanın kendi kendine iyileştiği varsayılıyor.


    Ancak her gün bakanın açıkladığı rakamlarda iyileşen sayısı yazmaya devam ediyor. muhtemelen bu rakamlar artık 14 gün önce pozitif çıkan ve ayaktan tedavi için evine gönderilen yoğun bakım tedavisi almayan kişiler. ancak bunlar gerçek anlamda iyileşti mi hastalığı taşımaya devam ediyorlar mı test yapılmadığı için artık kesin bir bilgi yok.


    Yani sonuç olarak artık bakanın açıkladığı rakamlarda iyileşen hasta sayısı da gerçek iyileşen hasta sayısını vermiyor. o açıklanan verilerin bir çoğu artık güvenilirliğini yitirmiş durumda. 2-3 ay önce sağlık bakanını herkes överken gelinen nokta üzücü. (ekşiden alıntı)

  • Gecen gün oyle bir kişiyle işim gereği muhatap oldum. Ona da test yapmamislardi.

  • Benim çalıştığım iş yerinin şoförünün testi pozitif çıkmıştı. Yarın karantina süresi bitiyor ve işe başlıyor. Bizim servisimizi de o çekiyor. Şimdi ona test yapmadan mı işe başlayacak eğer öyle ise vay ki vay halimize.