🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Adana Milletvekili Bulut, bayram öncesi maske zorunluluğu getirilen Adana’da Kovid-19'a ayrılan yatakların dolduğunu, yoğun bakımlarda yer kalmadığını, pandemi başladığından bu yana en yüksek vakaya ulaşıldığını söyledi.

    Her yerde yoğun bakım doluyo ama ölüm 20 den az yersen

  • Kardeşim her yeri siz açmadınız mı? rusya ile uçuşları siz kaldırmadınız mı? yks sınavını onca uyarıya rağmen yapmadınız mı? ne yapsın millet, bu sıcakta evinde mi otursun? zaten açıkladığınız sayılar düşük değil mi? ne kadar izdiham olursa olsun hiç yükselmeyen o rakamlar. milleti rehavete siz alıştırdınız. umrunuzdaymış gibi açıklama yapmayın. diyarbakır ve batman’da hastanelerde yer kalmamış, buralar cehennem gibi ama vaka sayılarınız da hep aynı. bu millet size inandı ve sahillere doluştu. bunun vebali sizlerin boynunda. (Ekşiden alıntı)

  • Brezilya ilkbahara girecek hadi neyse de Hindistan, Meksika ve A.B.D sonbaharda havalar soğumaya başladığında bu kadar aktif vakayla çok günlük ölüm verir. D vitamini etkisiyle ölüm oranları direkt etkili demiştim tuttu dikkat ederseniz.

  • Günlük test-vaka oranı:


    19 Temmuz: %2,2

    20 Temmuz: %2,1

    21 Temmuz: %2,1

    22 Temmuz: %2,0

    23 Temmuz: %2,1

    24 Temmuz: %2,1

    25 Temmuz: %2,1

    26 Temmuz: %2,3

    27 Temmuz: %2,0

    28 Temmuz: %2,0

    29 Temmuz: %2,0

    30 Temmuz: %2,2

    31 Temmuz: %2,1

    1 Ağustos: %2,2

    2 Ağustos: %2,6⬆️

  • Vay be yine ne yaptilar ne ettiler 1000 nin altında vaka sayısı verdiler bunu ayarlamak da zor tebrik edelim Sağlık Bakanimizi gerçekten çok başarılı süreç yonetiyor:rolleyes:

  • Ama suçlu tek Sağlık Bakanlığı ve devletimiz değil şuclu bugünlerde plajlara akın akın giden,bogaz turu yapmak için Eminönü de muazzam kalabalık olusturan,otobus vb toplu taşıma araçları sırf bedava diye tiklim tiklim dolduran,umarsizca toplu bayram ziyaretleri yapan,sicak diye maske takmaya usenen hakkımızda ancak bu halkimiza birsey söylemek lazım 1 aydan az sure kalan okullar açılacak sonra derler çocuklarımızı gondermeyiz nasıl giderler bu kadar hastalık varken gondermem, üzgünüm ama plajlarda denize girip sahilde guneslenirken disarlarda virusu dusunmezken okulda da dusunmeyin çocuğunuz gider.Son olarak da bu bayram toplu taşıma ücretsiz olmayacaktı bu yoğunluğa teşvik eden şey de biraz bu oldu söylemek istedim.

  • Sayılarla oynandığı valiliklerin felan yaptığı açıklamalardan belli zaten hala 1.000 altında kalması için test azaltmışlar diyorsunuz, test sayımızda pazar günleri düşüyor zaten

  • Sayılarla oynandığı valiliklerin felan yaptığı açıklamalardan belli zaten hala 1.000 altında kalması için test azaltmışlar diyorsunuz, test sayımızda pazar günleri düşüyor zaten

    Test yapılabilmesi en az iki semptom gerekiyormuş bu bile vakayı az gostermek için yapılan birsey..

  • "Irak Türkiye Uçuşlarını Durdurdu.Irak Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada TÜRKİYE'DEKİ VAKALARIN ARTMASI nedeniyle uçuşların askıya alındığı bildirildi."

  • Bu koronavirüs salgını öyle bir şey ki, evett her türlü önlem her şekilde alınmalı tabii ki; ama düşünün önceki salgının olmadığı yıllarda da yaşadı şu an hayatta olan çoğu insan ve geçen sene şu günlerde insanlara bu sene olanlar, salgın anlatılabilseydi herkes muhtemelen anlatılan kişiyi kendinden uzak tutmaya çalışırdı ya da anlatan kişiyi susturmaya çalışırdı, kimse inanmak istemezdi; bu olanları bir rüyada görseydik sanırım bir şok etkisiyle uyanır, bunların hiçbirinin olmaması için Allah'ımıza bol bol dualar ederdik. Bu salgının ne zaman biteceği hiç belli değil ve de herhangi bir tarihte tedaviyi kesin olarak bulacağını kesin delillerle anlatabilen de hiç kimse yok ne yazık ki. Tarihte de 50 - 60 yıl süren salgınlar olduğu da bir gerçek. İşte bu dikkat edilmesi gereken sürecin uzunluğu pek çok insana ölümden, hastalıktan çok daha büyük bir işkence geliyor. Pek çok insan da bu kabusa inanmak istemiyor. İnsanlardaki düşünce yapıları bu şekilde arkadaşlar. Peki bir yolu bulunup insanlara gerekli moral ve motivasyon sağlanıp sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına bu şartlarda güzel bir uyum nasıl sağlanabilir, bunun için ne yapılabilir, yorum ve takdir sizlerin arkadaşlar. Burada tek istediğim bu gerçek durumu anlatabilmek, çözümü bilmesem de belki bir çözüme giden yolun en azından başlangıcı olur, iyi akşamlar

  • Dün akşam katılmam gereken bir düğün cemiyeti vardı.Katıldım hediyemi verdim ve anında uzaklaştım çünkü gördüklerim beni hayretlere düşürdü.Sosyal mesafe maskeden eser yoktu,çok yoğun katılımcı sayısı vardı , hani katılımcı sayısı metrekare bazında belirlenecekti ,kısacası bu canlı yaşadığım örnekte olduğu gibi düğünler bile vaka sayısının artmasına yeterlidir

    Einmal editiert, zuletzt von Vehbi ()