🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tam evimin karşısında şu an davul zurnalı bir kutlama var özlemişiz be bu goruntuleri sosyal mesafeye ve maskeye uyuluyor bu arada helal olsun:thumbup:

  • milli eğitim bakanlığı okulları kesin açacak gibi vaka sayılarına bakmadan. Rehber hazırlanmış. Birde velilere taahhütname imzalatılacakmış. Çocuk veya ailede covid-19 olursa okula göndermeyeceğim diye.

    Çoğu insan belirti bile göstermiyor, çocuğun hasta olup olmadığını nasıl anlayacaklar ki? Birde kasım ayı oldu mu her çocuk az da olsa grip olmaya başlıyor. Ateşli olanlar, öksürenlerin sayısı baya artıyor.

  • Sağlık Bakanlığı okullarda alınacak yeni tip Koronavirüs (Covid-19) önlemlerine ilişkin rehber yayınladı. Rehberde okulların Covid-19 bulaşması açısından riski olduğu belirtildi.

    Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rehberde okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve ailelere görevler düştüğü vurgulandı. Veliler okul açılmadan önce bilgilendirme formu ve taahütnâme imzalayacak. Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında da maske ve mesafe kuralına uyulacak.

    Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rehberde veliler, ateş öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayeti olması durumunda, aile içinde bu belirtilere rastlanması halinde veya Covid-19 tanısı alan kişi bulunması durumunda çocuklarını okul getirmeyeceklerine ve durumu okul yönetimine bildireceklerine ilişkin taahütname imzalayacak.

    Hazırlanan rehbere göre öğrenci ve öğretmenler maske takacak. Okul girişlerinde, sınıflarda, koridorlarda el antiseptiği bulundurulacak. Temassız ateş ölçer ve maske de olacak .

    Okullarda içerde bulunacak kişi sayısı öğrenci ve öğretmenler de dahil 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde düzenlenecek. Sınıf düzeni 1 metre sosyal mesafe olacak şekilde yapılacak .

    Kantin, yemekhane gibi toplu kulanım alanlarında da bu kurala dikkat edilecek .

    Milli Eğitim Bakanlığı, okulların 31 Ağustos'ta açılacağını duyurmuştu.


    Uygulaması hayal önlemler.4 metrekareye 1 öğrenci uygulanamaz :) 30-40 kişilik sınıflar var İstanbul'da.


    Açılsın okullar şahsen artık kimsenin umrunda değil kurallar.İnternet kafeler açıldı dün gördüm çocuklar kuralsızca oyun oynuyorlar.Net kafeye giden okula da gitsin bi zahmet.

  • Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs geçiren kişilerde yüzde 2-4 oranında deri döküntüleri görüldüğünü söyledi.

  • En fazla 1 ay okul olur sonra tekrar kapatırlar. 4 metrekareye 1 öğrenci düşecekmiş. Büyük şehirlerde bunu yapmaları imkansız gibi bir şey.

  • Gecen yıl çıktı daha İstanbul da okul yetersizliği haberleri veliler ayaklanmisti 50-60 kişilik sınıflar var birçok okulda oralarda uygularsin bu önlemleri mutlaka mantık dışı önlem açıklıyorlar bu okul işi bu yıl olmayacak çok net sizin yapacağınız online eğitim ve en önemlisi evinde yeterli imkanı olmayan ogrencilere o imkanları sağlayabilmek ha yapılır mı yapılır ama malum özel okullar var para meselesi var işin içinde okullar devam edecek şu an görünen o!

  • Kardeşim, YKS sınavında sıralar bitişikti 5 cm bile mesafe yoktu demişti, okullar açıldığında önlemlerin uygulanacağını hiç sanmıyorum ben, sınavdan önce yok şu kadar mesafe olucak yok bu olucak diyorlardı hiçbirisi olmamış

  • Hayir okulları erken açacaksak niye yks erkene alındi hani turizm icindi herşey ne yapılmaya çalışıliyor anlamadım?

  • Hayir okulları erken açacaksak niye yks erkene alındi hani turizm icindi herşey ne yapılmaya çalışıliyor anlamadım?

    Yks yi turizm icin erkene aldik diye bir aciklama yapildimi ? Takip edemedimde mwrak ettim.