🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Okullara 2 ay gidilir sonra tekrar kapatılır. Benim düşüncem bu yönde. Ama hiç açılmazsa daha iyi sağlık daha önemli. Eğitim bir şekilde halledilir.

  • Arkadaşlar siz ebanın yararlı olduğunu düşünüyor musunuz gerçekten. Bence şu an on binlerce öğrenci kitap bile açmadı son 2-3 ayda. Üstelik eba gibi şeyler okulda eğitimin yerini tutmaz ayrıca ebaya bile erişemeyen kaç tane öğrenci vardır kim bilir.

  • Eba boşuna mı var, bir süre ordan idare edilebilir katılımı zorunlu kıldıktan sonra

    Eba boşuna mı var diyorsunuz da bu Eba olayı fırsat eşitliğine aykırı. Herkes internete giremiyor Tv izleyemiyor ülkemizde. Hadi tv izledi soru çözmeden video izlenerek nasıl sınavlara hazırlanacak bu çocuklar?

  • Arkadaşlar siz ebanın yararlı olduğunu düşünüyor musunuz gerçekten. Bence şu an on binlerce öğrenci kitap bile açmadı son 2-3 ayda. Üstelik eba gibi şeyler okulda eğitimin yerini tutmaz ayrıca ebaya bile erişemeyen kaç tane öğrenci vardır kim bilir.

    okulda gidip de kitap açmayan dolu eğer ebada devamsızlık yazarsan ve sınavdan ziyade proje ödev tarzı şeyler yaparsan notlandırmak için bal gibi de olur imkanı olmayan öğrencilere de devlet bir şekilde yardım etmeli

  • Normal gösterilmeyen hayatta ekonomi sürdürülemez. Okullar da açılır, düğünler de yapılır, cafeler de dolar. Bu yüzden hemen hemen bütün ülkeler gerçek dışı sayılar açıklıyorlar.


    Sürecin başından beri yapılması gerektiği gibi kendi önlemimizi almamız ve bu şekilde yaşamayı öğrenmemiz lazım. 2. dalga falan olmayacak, olsa bile biz bilmeyeceğiz. Koronavirüs, bugüne kadar aşısı ve tedavisi bulunamamış bir virüs. Bu gerçek ile yaşamaya alışacağız.

  • okulda gidip de kitap açmayan dolu eğer ebada devamsızlık yazarsan ve sınavdan ziyade proje ödev tarzı şeyler yaparsan notlandırmak için bal gibi de olur imkanı olmayan öğrencilere de devlet bir şekilde yardım etmeli

    Hayali konuşuyorsunuz :) öğretmen olsanız bu uzaktan eğitim sürecinin öğretmenleri ne kadar yıprattığını anlardınız. Okulda olsak bu kadar kafa yorgunluğu olmuyordu. Ögrenci okula 1 gün gelse sınıfı geçmesi için yeterli normalde.

    Uzaktan eğitim milli eğitim temel kanununda yer alan fırsat eşitliğine aykırı. Ayrıca okul öncesi ve birinci sınıflara uzaktan nasıl eğitim verilebilir? Anne babalara eğitim vermek lazım ilk önce. Okul varken bile zor öğreniyorlar okumayı yazmayı. ( son yazdığım dezavantajlı ailelerin çocukları için geçerli, pekala okula başlamadan okumayı yazmayı öğrenen veya anne babası ilgili bir çok öğrenci de mevcut)

    Tabi ki okullar açılacağı zaman ilk önce sağlık düşünülmeli.

  • Eba zorunlu yapılırsa insanlar girer de bunun interneti var cihazı var herkes giremez ki ebaya

    Hocam fatih projesi kapsamında lise öğrencilerine tablet dağıtıldı. Şu an baksanız çoğu çöplükte. Veya rootlayıp sahibinden de sattılar tabletlerini. Hala daha girseniz bulabilirsiniz.

  • artık şunu daha iyi idrak etmemiz gerekli bu hastalığın öyle yakın zamanda bitme gibi bir durumu gözükmediğine göre hele hele hâlâ biryerlerde köpek eti festivalleri yapılmaya devam edildiği ingilterede 600 italyada 200 vaka görülmeye devam edildiği!? bir ortamda maalesef bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek zorundayız bu durum artık dünyada hiçbir ekonominin kaldırabileceği bir durum değildir herkes bir şekilde kendi tedbirini alarak olağan hayata devam edecektir maalesef sinavda yapılacak düğünde yapılacaktır mevlam hepimizi korusun inşallah

  • Bırakın ebayı İnterneti de bizim burada sürekli elektrik kesintisi oluyor özellikle kış aylarında gün boyu kesik olduğu oluyor. Öğrenci hepsini hallletse bile elektriği nasıl halledecek?