🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dsö ve çin umarım bu kez gerekli önlemleri alırlar. Ve diğer ülkeler ve ülkemizde.


    Aklıma çinde bir sürü vaka varken, hava alanlarımıza inen çin uçaklarında ki yolcularım termal kameraların önünden geçerken ki , görüntüleri geliyor. Tedbir aldığımızı sanıyorduk.


    Gerekli dersler çıkarılmıştır umarım. Hata bir kere yapılır , özür dilenir affedilir. İki kere olursa hata olmaktan çıkar.

  • Benim yabancı kaynaklardan okuduğum daha bulaşıcı ama daha az öldürücü bir mutasyon geçirdiği gibi.

    Virüsün dış çeperini oluşturan ve hücrelere yapışmasını sağlayan şeyler çoğalmış gibi birşey okudum. Çok iyi bir İngilizcem olmadığı için tam anlayamadım.

    Sağlık çalışanı arkadaşlarımız varsa ve haberleri okumuşlarsa bizi bilgilendirdirlerse sevinirim

  • Yalnız yeni daha bulaşıcı olanla ilgili biraz bekleyelim, bulaşıcılık arttığında öldürücülük bu tarz virüslerde düşüyor. SARS, MERS ve Ebola ölüm oranı çok yüksek ama bulaşıcılık oranı çok az olan virüs sebepli hastalıklar. Dolayısıyla bu yeni virüs mutasyonu iyi anlamda olabilir o yüzden biraz bekleyelim endişelenmek için..

    bulaşıcılığı ve öldürücülüğü şu an sadece iddaa. Çok haklısınız hocam beklemekte fayda var. Ayrıca bu tür olaylara karşı herkes daha tedbirli.şimdiden korkmaya gerek yok.

  • bulaşıcılığı ve öldürücülüğü şu an sadece iddaa. Çok haklısınız hocam beklemekte fayda var. Ayrıca bu tür olaylara karşı herkes daha tedbirli.şimdiden korkmaya gerek yok.

    Aynen hocam bilim insanları mutasyonu belirlemiş durumdalar bunu da bilimsel bir makale ile yayınlamışlar ancak bu yeni mutasyonun ne yönde ilerleyeceği konusu şimdilik belirgin değil, biraz beklemek faydalı olur. Şuanda bu konuyla ilgili sürüsüyle asılsız ve yanlış haberde yayılır. Şuanda dünya en azından tecrübesiz değil, gelişmeleri takip etmekte fayda var..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Aynen hocam bilim insanları mutasyonu belirlemiş durumdalar bunu da bilimsel bir makale ile yayınlamışlar ancak bu yeni mutasyonun ne yönde ilerleyeceği konusu şimdilik belirgin değil, biraz beklemek faydalı olur. Şuanda bu konuyla ilgili sürüsüyle asılsız ve yanlış haberde yayılır. Şuanda dünya en azından tecrübesiz değil, gelişmeleri takip etmekte fayda var..

    velev ki kötü anlamda mutasyona uğramış olsun. Artık çin de , dsö de , dünya da , ülkemiz de çok ciddi tedbirleri hemen alabilecek konumda . Ama her şeyi kötü düşünmeye gerek yok. Dediğiniz gibi bir hafta on gün bilgi kirliliği alr başını gider.

  • Çıktığından itibaren kaçıncı bulaşını yaptı bu virüs , mutasyona uğramadı veya tespit edilemedi. Yine mi çin de mutasyona uğruyor!!!
    biten virüs nasıl mutasyona uğrar. İlginç çok ilginç

  • DSÖ Sağlık Acil Durumları Programı'nın Yönetici Direktörü Ryan, Pekin'deki vakaların Avrupa'dan Pekin'e sıçramış olabileceğine dair iddiaların doğruluğunun ortaya çıkacağına işaret etti.

  • Tevfik hocam sürekli gündeme gelmek için mesaj atmayın, aşısı veya ilacı bulunduğu anda bu iş biter pandemi filan ortada kalmaz ve büyük ihtimalle bu sene sonunda aşı ortaya çıkar, en azından 2 olasılığı da yazın ki objektif yorum diyelim:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bulunduğum yer 18.000 nüfuslu yozgatın wuhanı olarak adlandırıyolar maske zorunluluğu vardı uyan olmadı yurt dışından her yıl yüzlerce kişi geliyo şimdiden yabancı plakalar gözükmeye başladı 100 e yakın vaka olduğu konuşuluyor bunların 15 20 si sağlık çalışanı ve 200 den fazla karantina var deniyo halk arasında ama herkes çok rahat maske yok polisler sadece geziyo kimsede bi rahatsızlık yok heryer uzun zamandır işliyo cafeler felan sonumuz hayır olsun ülke olarak

  • İspanyol gribinde 1. dalgada zayıf olan virüs,2. dalgada hem bulaşıcılığını hem öldürücülüğünü artırarak ağır darbesini eylül-aralık arası vuruyor.Bulaşıcılığı artan virüsün öldürücü gücünün azaldığına dair kesin bir kanıt yok.