🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Görevim gereği son tartışmayı engellemek ve temizlemek zorundayım. İnanıp/inanmama durumu hür iradeye bağlı bir durum, isteyen istediğini düşünebilir fakat bu konu içerisinde veri güvenilirliği hakkında kendi ve karşıt görüşünüz hakkında konuşmanız uygun değil. Bu konu hakkında rahatsızlıklar duyuluyor.


    Kısa süre içerisinde konu açılacaktır. Anlayışınız için teşekkürler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bazı mesajlarda veri güvenilirliği dışında corona hakkında makul mesajlar bulunmaktaydı fakat aynı mesajı oluşturmasından ötürü mesajı silmek durumundaydım. Makul kısımları tekrar mesaj olarak atmanızı rica ederim.


    Konu açılmıştır, iyi forumlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • O zaman tekrar yaziyorum.kisitlamalarin kalkmasina ragmen bu rakamlar geliyorsa , korktugumuz gibi olmadi demektir insaallah.
    Daha once de , cok eyvah dedik ama olmadi. Boyle devam eder bir sure sonra tekrar inise geceriz insallah

  • Test sayisinin israrla yukselmemesi , kazanimlari golgelemeye devam ediyor. Haziran on gunu gecti , yaklasik bir aydir rastgele test yapiyor olmamiz lazimdi. Nedir sebeb diye dusunuyorum ama aklima bir tek neden gelmiyor.

  • Hindistanla Şili'de çarşı pazar karıştı bugün özellikle hindistan hem en yüksek vakayı hem de en yüksek ölümü bildirdi oranın toparlaması imkansız artık geçmiş olsun oraya

  • Ben açıkçası bu haftanın da bitmesini bekleyenler kısmındayım. Zorunlu olmadıkça hala dışarı çıkmıyorum, imkanım devam ederse bu haftayı böyle bitireceğim. Önümüzde ki hafta artık mecburen bende yeni normale adapte olmaya başlayacağım. Hayat eve sığar uygulamasından olduğum konuma baktım, geçen haftalara göre gözle görülür bir düşüş var. İlk önceliğim kuaföre gitmek olacak.

    Benim beklediğim gibi bir vaka artışı olmadı, inşallah bundan sonra da olmaz.

  • belkide kacırdığımız nokta şu yasaklar kalkana kadar vaka sayılarının yüzde 60 civarı istanbuldaydı yanlışsam düzeltin lütfen. Şimdi anadoluya yayılmış bir durum var anadoluda orta ölçekli 15 şehrin nüfüsunu toplasan anca bir istanbul ediyor anlatmak istediğim şu istanbulda bulaştırabilecek insanı kolaylıkla ve fazla sayıda bulabilebilrsin adam anadoluda bir köye gitse ne kadar kişiyle temas edebilir aslında çok ince noktalar var birde kendi düşüncem kimseyi bağlamaz ben sokakta gezerken öyle çokta bulaştığını düşünmüyorum kapalı ortamlara eyvallah ama sokakta yan yana gezmeyle yada geçişmeyle yüksek bir bulaşma olacağını sanmıyorum

  • Görevim gereği son tartışmayı engellemek ve temizlemek zorundayım. İnanıp/inanmama durumu hür iradeye bağlı bir durum, isteyen istediğini düşünebilir fakat bu konu içerisinde veri güvenilirliği hakkında kendi ve karşıt görüşünüz hakkında konuşmanız uygun değil. Bu konu hakkında rahatsızlıklar duyuluyor.


    Kısa süre içerisinde konu açılacaktır. Anlayışınız için teşekkürler.

    Hocam, Yanlış bir şey söyleyeceksem affedin ama burada bir tartışma veya üslup seviyesini bozacak bir konuşma olmadı ki. Neden hemen konuyu kilitliyorsunuz ve yorumları siliyorsunuz ?

  • Hocam, Yanlış bir şey söyleyeceksem affedin ama burada bir tartışma veya üslup seviyesini bozacak bir konuşma olmadı ki. Neden hemen konuyu kilitliyorsunuz ve yorumları siliyorsunuz ?

    Estağfurullah hocam, aslında bu veri güvenilirliği konusu konu açıldığından beri olan bir durum, yani fazlasıyla ezeli var. Öncelikle konu içeriğine uygun bir tartışma değil. Silinme nedeni de bu aslında, tartışma uslübundan ziyade tartışılan konu sakıncalı. Ayrıca bu konunun sonu politika-siyasete kadar gidebilmekte, bunlar yaşandı. Bizde bu konu hakkında konuşulmamasını rica ediyoruz.


    Ki bu veri güvenilirliği hakkında konuşulmasından duyulan fazlaca rahatsızlıklar var, biz geneli korumak durumundayız.


    Konu kapalı kalma durumu da 3-4 dakikalık geçici bir durum, kalıcı bir kapatma olmadı ki hocam. Kapatılma sebebi de ilk mesajlar silinirken bir yandan tartışmanın uzamaması adına. Bu konu hakkında da anlayışla karşılamanızı bekliyoruz.


    İyi forumlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    2 Mal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Neden tüm illerin verileri açıklanmıyor ki?

    Ankara ve İstanbul'u çok merak ediyorum. Önceden küçük şehirlere akın edilmesin diye vaka sayısı az olan yerler açıklanmıyordu. Şimdi oralar açıklanıyor ama büyük şehirler hala sır.

  • Sadece sebebini merak etmiştim hocam, Teşekkürler bilgilendirdiğin için.