🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • valla hocam bu konuda ben brezilyanin yalniz oldugunu dusunmuyorum.iran hibdistan,cin,suriye irak vs vs..bir cok ulke dogruyu mu giriyordur?tabiki hayir.ama inanmak zirundayiz paronayla yasatacak halim yok.eskisi gibi takmiyorum dunya verilerine maalesef turkiye iyi olsun,hastahane kapasitemiz yeterli olsun kafi benim icin.yeni zellanda gibi cok guzel ornekte var sonucta.

    İran gibi ülkelere inanmak zorundayız ama brezilya kendi diyor ben gizliyorum benim açıkladığım vakalar doğru değil diye.

  • Inanip inanmamak herkesin kendi insiyatifi..dedigim gibi cok onemli degil artik benim icin.bu is uzun surecek belli.turkiye cok sukur cok iyi yurutuyor sureci.hic bir sey 4 4 luk olmaz.sorunlar ve yanlislar olacak.tum dunyada oluyor zaten...

  • 18.925 vaka, 813 ölüm olarak güncellendi.

    hocam Brezilya verilerinde şöyle birşey dikkatimi çekti. Sabah saatlerinde vaka sayısı bildirmeden yeni ölüm sayısı 813’tü. Sonra akşam saatlerinde sayıyı yarı oranında düşürdüler. Fakat en sonunda bugün için ölüm sayısı 2 saat önce 813 olarak güncellendi. Yani Adamlar gün sonunda kaç kişi öleceğini tam olarak 16 saat önce bilmişler 😀😀 mantıklı açıklaması var mi bilmiyorum ama görünen rakamlar üzerinde oynama yapılıyor.

  • Türkiyenin yoğun bakım yatak kapasitesi ile ilgili açık bir bilgi var mı ben bulamadım da 1800 kişi yatarken bakan yüzda 60da gibi bir şey demişti sanki.

    Ülkemizde 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısı 40. Sayıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.


    Koca, Meclis'te yaptığı bilgilendirme toplantısında, koronavirüsün ülkeye yayılarak bir salgın halini alması durumunda, kamu ve özel sektörün birlikte hizmet vereceği 13 bin 211'i ileri düzeyde olmak üzere toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakım kapasitesinin olduğunu açıklamıştı.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Brezilyada rakamlar,yari yariya dusti neredeyse..

    Pazar-Pazartesi günlerinde vaka ve ölüm sayılarında düşüş oluyor. Örneğin geçen hafta Pazar-Pazartesi 31.000 yeni vaka bildirmişti. Bu hafta ise 37.000'den fazla vaka bildirildi.

  • bu tur populist olusumlara karsiyim. Bilimin milleti mi olur ?

    Sadece saglik alaninda degil bircok alanda birliktelik icin anlasma saglandi. Ekonomik kulturel askeri vs. Tekrardan turk birligi kurulmasi icin adimlar atildi bir sure once.

  • Sadece saglik alaninda degil bircok alanda birliktelik icin anlasma saglandi. Ekonomik kulturel askeri vs. Tekrardan turk birligi kurulmasi icin adimlar atildi bir sure once.

    hocam diğer işbirliği yapılan konular için aynı fikirdeyim , attırılabilir bile örnekler ve anlaşmalar . ama bilim evrensel bir konu. millete indirgemek , hani bu da olsun gibi bir şey .

  • - Sonbaharınn sonlarına doğru ikinci dalga gelme (getirtecekler) olasılığı %95


    - Kış ayında Avrupa ülkelerinde kitlesel sokak hareketleri & askeri sıkı yönetim olma olasılığı %80


    - Gıdaya erişimin imkansız hale gelmesi, küresel işsizlik ve mortgage & diğer kredilerin ödenememesi ile banka iflasları.


    Salgınlar, siyasi değişikliklerin olmasına zemin hazırlamışlar, statükoyu değiştiren katalizör görevi görmüşlerdir. Covid-19 gibi, küresel çapta bir salgının da dünya siyaseti üzerinde, bazı değişiklikleri yapmak için zemin sağlayacağı kuşkusuz.

  • Aranızda, Balıkesir-Akçayda ikamet eden var mı, geceleri orasıda oldukça kalabalık oluyor yazları insanlar üst, üstte oluyor durumlar nasıl acaba, Yks sınavından sonra oraya gidicem zatende merak ettim.

  • Diyarbakır'da koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı bir haftada 300'e yükseldi. İkinci dalga endişesi yaşanan kentte pandemi hastanelerindeki klinik sayısı 5'e çıkarıldı. Yatak kapasitelerinin dolduğu hastanelerde yeni tanı konulanlar, evlerinde izole ediliyor.

    Prof. Dr. Recep Tekin, "Diyarbakır'da ikinci dalgaya yakın bir durum söz konusu şu an. Bu hızla devam edersek Diyarbakır ikinci dalgayı da aşacak gibi görünüyor. Nerdeyse vaka sayılarına yetişemez duruma geldik" dedi. (Sözcü)

  • hocam diğer işbirliği yapılan konular için aynı fikirdeyim , attırılabilir bile örnekler ve anlaşmalar . ama bilim evrensel bir konu. millete indirgemek , hani bu da olsun gibi bir şey .

    Güveni sarsan DSÖ oldu ve yeni oluşum ihtiyacı doğdu demekki

  • Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Covid-19 olmayan veya az vaka bulunan bir çok ilde artış olduğunu ve Türkiye'nin doğru test stratejisini oluşturmadığını söyledi.