🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Rus Virolog Jolobak, koronavirüsle mücadelede tehlikeli olan ilaçlar grubunda ibuprofen, aspirin, voltaren, diklofenak, ve naproksen gibi ilaçların olduğunu belirtti.


  • https://www.ntv.com.tr/dunya/n…ir,lEYuz7h9_U6VTUm1QcO7oA

    Nobel ödüllü kimya profesörü: Karantina kurtardığından daha çok insanı öldürebilir.

    2013 yılında kimya alanında nobel ödülü kazanan ve Stanford Üniversitesi’nde çalışan ABD’li Profesör Michael Levitt, yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisini durdurmaya yönelik uygulanan karantina önlemlerinin vakit kaybı olduğunu ve kurtardırdığından daha çok insanın ölümüne neden olabileceğini açıkladı. Hazırlayan: Ayşegül Engür Dahi/ntv.com.tr

    Daha önce yeni tip corona virüs(Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı başarılı tahminlerle ün kazanan Stanford Üniversitesi Profesörü Michael Levitt, insanları kapalı kapılar ardında tutmanın “panik” yarattığını ve bilimsel bir çözüm olmadığını öne sürdü. Levitt, karantina nedeniyle pandeminin sonunda ölüm oranlarının 10-12 katına çıkacağını düşündüğünü söyledi.


    Öte yandan, ABD’li finans kuruluşu JP Morgan da Levitt'in düşüncelerine paralel bir rapor yayımladı. Çalışmanın yazarı Marko Kolanovic, hükümetlerin 'kusurlu bilimsel kağıtlar' tarafından yönlendirilerek 'verimsiz", “geç" ve "çok az etkisi" olan karantina uygulamaları uyguladığını yazdı.


    KISITLAMALAR HAFİFLETİLDİKTEN SONRA ALMANYA VE DANİMARKA'DA R DEĞERİ DÜŞTÜ


    Kolanovic, Danimarka’da "r" değerinin (virüs bulaştırma katsayısı), okullar açıldıktan sonra düşmeye devam etmesini ve Almanya’da kısıtlamalar hafiledikten sonra yüzde 1’in altına gerilemesini iddiasına örnek olarak gösterdi.


    AİLE İÇİ ŞİDDET VAKALARINDA KESKİN ARTIŞ


    The Telegraph gazetesine konuşan Profesör Lewitt, ”Karantinanın hiçbir hayatı kurtardığını düşünmüyorum. Hatta can almış bile olabilir. Kısıtlamalar nedeniyle belki birkaç trafik kazasının önüne geçilmiş olabilir. Ancak verdiği sosyal hasar çok büyük oldu. Aile içi şiddet, boşanma, alkolizm ve taciz vakalarında keskin bir artış yaşandığını biliyoruz. Bununla birlikte, Covid-19 dışında fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara sahip birçok kişi var. Pek çoğunun tedavisi yarım bırakıldı” ifadelerini kullandı.



    KARANTİNANIN ARDINDAN VAKALARDA PATLAMA YAŞANABİLİR


    2013 yılında kimya alanında nobel ödülü kazanan Lewitt, karantinanın sona ermesiyle vakalarda ani yaşanacak bir patlama olabileceğini de sözlerine ekledi. Daha önce Covid-19’a yakalanmayan insanların aniden dışarı çıkmasıyla Covid-19 vakalarında hızlı bir artış yaşanabileceğini aktaran Lewitt, karar mercilerini bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.


    73 yaşındaki Levitt, “Karantinanın liderler paniklediği için uygulandığını ve bunun halkı da korkuya sürüklediğini düşünüyorum. Konuyla ilgili büyük bir bilgi eksikliği var. Kimse bu konuyu açık bir şekilde tartışmaya açmadı” dedi.



    Diğer taraftan profesör, karantinanın Orta Çağ'dan kalma bir yöntem olduğunu ancak etkili olabileceği ihtimalini gözardı etmediğini söyleyerek, epidemiyologların kendilerinin dinlenmesi için iddialarını abarttığını; hükümetlerin vatandaşları maske takmaya ve iş hayatına dönmesini teşvik etmesi gerektiğini söyledi.


    Levitt, pandeminin başlangıcı esnasında kendi matematiksel hesaplamalarından yola çıkarak salgının ulaşacağı boyutu analiz etmişti. Bilim insanları Profesör Levitt’in yaptığı tahminlerin zamanla büyük ölçüde doğru çıktığını açıkladı.

  • Rakamlar beklentiler doğrultusunda aşağı yönlü. Ama ısrarla ve ısrarla , başvurandan başkasına test yapılmaması mantığını artık kabul edemeyiz. Tamam bir hafta on gün önce yeni düzlüğe çıktık dedik. Ama zaman aleyhimize çalışıyor. Test sayımızın sınırlarını zorlamalıyız.

  • oran dünle bir tık azalsada hemen hemen aynı sayılır burda önemli olan oranın ve vaka sayısının yönünün aşağı doğru olması iyileşen hasta sayısının tekrar yükselmesi günün en iyi sayısı

  • iyileşen ve vefat oranı iyi ama italya bile 35.000 test yaparken günde 20.000 test yapıp bitti moduna geçmemiz yanlış ama yazın sıcak geçen yerlerde özellikle ortadoğu coğrafyasında ve afrikada öldürücülüğü de daha az ama bulaş oranında pek azalma yok yazın bu sayılarda gitmesi olası gözüküyor şu tabloda

  • Bayram ziyaretlerine devam edelim biz. Duyarsız insanımız çok. Hiç birşey yokmuş gibi davranan insanlar çoğunlukta akraba ziyaretleri full. Bunca vurdum duymazlığa rağmen haziran ilk haftası vaka sayıları 900 lerde kalırsa virüsü ozaman kontrol altına aldığımıza inanırım!

  • Test sayısı çok iyi, her gün bu test sayısını yaparsak 1000 vaka altını sabitleriz. (!)

    geçen günlerde de buna benzer bir entry niz vardı. Test sayısının yükselmesinin , vaka sayısının yükselmesi ile doğru orantılı olmadığını geçen günlerde yapılan testlerden tecrübe etmiştik.


    Test sayısının çoğalması asemptomatik vakaların tespiti ve karantinası bağlamında önemli .


    Yoksa kimsenin vaka binde dursun diye az test yaptığını düşünmüyorum. Nisan ortalarında da yirmi binli tesler yapıldı vaka oranları yedi civarı geliyordu.şimdi 4,5 - 5 civarı.


    Önemli olan düzenli ve rastgele sistemlerle test kapasitesinin zorlanmasıdır.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Okul işi büyük sıkıntı cidden. Hatırlarsanız biz forumca günler evvel acaba vaka sayısı ciddi azalır da temmuz gibi telafi olabilir mi diye konuşmuştuk ama şu an seneye olacak olan eğitim dönemi için bile ciddi endişe var.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Okul işi büyük sıkıntı cidden. Hatırlarsanız biz forumca günler evvel acaba vaka sayısı ciddi azalır da temmuz gibi telafi olabilir mi diye konuşmuştuk ama şu an seneye olacak olan eğitim dönemi için bile ciddi endişe var.

    hocam bu konuda gündüz de fikrimi belirttim. Evden eğitimim geliştirilmeli ve önümüzdeki sezonda da evden eğitime devam edilmeli. Şahsen okula göndermek zorunda kalırsam ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum çocuğumu.

  • hocam bu konuda gündüz de fikrimi belirttim. Evden eğitimim geliştirilmeli ve önümüzdeki sezonda da evden eğitime devam edilmeli. Şahsen okula göndermek zorunda kalırsam ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum çocuğumu.

    Ara sınıflar için dediğiniz olur ama anasınıfı ve özellikle 1. sınıfa yeni başlayacak çocuklar okumayı yazmayı öğrenmeden uzaktan eğitim hayal. Okulsuz olmaz malesef