🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52473039
    Geçmişte İspanyol gribi dönemleri ve sonrasını anlatıyor bugünlere de örnek olabilecek bir yazı.
    1.Dünya Savaşını o kilitlenmiş cepheleri muhtemelen erken bitiren hastalık İspanyol gribi.Amerikalılar bu hastalığı askerleri ile birlikte getirmeseydi bakın biyolojik savaş anlamında değil enfekte olanların çoğu askerler, Almanlar daha 1-1.5 sene çok çok rahat savaşı devam ettirebilirlerdi. Arkadaşlar tedbiri elden bırakmayın fakat o dönemde 50 milyon insan öldüren hastalık varken 0 dan devlet kurduk, şu anki durumla kıyaslarsanız ne kadar rahat zamanda olduğumuzu da biliniz. Umutsuz olmayın psikolojinizi sağlam tutun.Haberlerin başlıklarına dalmayın. İyice kısaltarak bir kıssadan hisseyi yazayım. Zamanında padişah bir rüya görür, rüya yorumcusuna anlatır yorumcuda der ki: Efendim bütün aileniz gözünüzün önünde ölecek.Vay sen nasıl böyle dersin diye adamın kafayı vururlar.Başka tabirci çağırırlar dinler padişahı der ki: Padişahım ailenizde en uzun siz yaşayacaksınız.Padişah altına boğar.Kısacası haber dikkat çeksin diye felaket tellalığı yapanlara fazla kulak asmayın.
    Çok basit örnek vereyim. Daha önce burada da paylaşılmıştı sosyal medya yıkılıyordu sokakta Çin'de sokakta düşüp ölen insanlar diye patır patır gidiyordu millet hani avrupa da 1 Allahın kulunu görmedim sokakta düşüp ölen otobüste koltukta kalan ölen. Bu psikoloji işini niçin yazıyorum. Bugün doktorun birisi twitter'a yazmış çok fazla sayıda sağlık personeli arkadaşım psikolojik destek almaya başladı diye. Evet doğrudur alabilirler çünkü onlar en öndeler haklarıdır herkeste kaldıramaz fakat sıradan vatandaş maruz kaldığı haberlerden etkileniyor.Mesela bende aşırı evham durumu var buna anksiyete bozukluğu diyebilirsiniz artık ne koyarsanız adını siz seçin. İlk zamanlar ateşten deli gibi yanıyorum derece ile ölçüyorum 36.6 çıkıyor ateşim sonraki günler nefes darlığı çekiyorum gittim oksimetre aldım eve bakıyorum 98-99 çıkıyor.Benim sıkıntım olurda hastalığa yakalanırsam aileme tanıdığım tanımadığım birine bulaştırırsam naparım düşüncesiydi. Yendim mi bu durumu? Hayır yenmedim profesyonel destek almadan da muhtemelen yenilmeyecek, ha alır mıyım hayır almayacağım çünkü kontrol altına aldım ataklarda biliyorum ne yapmam gerektiğini böyle sıkıntılar yaşayan arkadaşlar varsa haberlere fazla maruz kalmayın kendinize dikkat ediniz tedbiri elden bırakmadan bu günler GEÇECEK.

  • Şimdi de Kawasaki hastalığı çıktı çocukları etkileyen İngiltere ve Fransa da

    Şu 2020 biran önce bitse diyorum ama 2021 de ne göreceğiz acaba 🤔😷

  • Kawasaki hastalığı neden olur?

    Kawasaki hastalığının nedeni tam olarak bilinmez. Ailesel yatkınlığın yanı sıra virüsler ve maruz kalınan kimyasallar gibi çevresel faktörlerin hastalığın ortaya çıkmasında rol oynadığı düşünülür. Özellikle Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde daha sık gözlenir. Avrupa ve diğer bölgelerde ise gözlenme sıklığı yaklaşık 5-20/100000’dir. Erkek çocuklarda, kız çocuklarından daha sık gözlenir. Son yıllardaki verilere göre, Kawasaki hastalığının kış ve ilkbahar başlangıcında daha sık ortaya çıktığı belirtilmiştir.

  • belirtileri nelerdir?

    Kawasaki hastalığı hakkında bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri, hızlı bir şekilde ortaya çıkması ve semptomların üç aşama halinde belirmesidir. Hastalık, semptomların başlamasından 10 gün ila 2 hafta kadar kısa sürede kalp rahatsızlığına neden olabilir. Hastalığın her aşamasında farklı semptomlar ortaya çıkabilir, bu nedenle belirtileri hastalığın aşamasına göre incelemek daha faydalı olacaktır.

    Kawasaki hastalığının birinci dönem belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

    • Üç günden uzun süren ve ilaç tedavisine fazla yanıt vermeyen yüksek ateş (39 derece üzerinde),
    • Akıntı olmadan gözlerde ortaya çıkan kızarıklık,
    • Göğüsten bacağa kadar yayılan deride, kasıklarda ve genital bölgede kızarıklık,
    • El ve ayaklarda şişlik ve kızarıklık,
    • Özellikle boyunda büyümüş lenf bezleri,
    • Tahriş olmuş boğaz, ağız ve dudaklar,
    • Şişik ve parlak kırmızı dil (çilek görüntüsünde)
  • Kawasaki hastalığının ikinci dönem belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

    Kawasaki hastalığının üçüncü döneminde henüz komplikasyon gelişmemişse belirtiler yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Fakat çocukların enerji seviyelerinin eski haline gelmesi uzun sürebilir.

  • Benim 11 aylık oğlum pazar günü öğleden sonra hafif ateşle başladı. Pazartesi mecburen doktoruna götürdük. Kan verdik. Bakteriyel enfeksiyon çıktı. Gelen çocukların çoğu ateş içinde yanıyordu orda zaten. Bu ara bu yaygınmış, dün akşam tvde de konuşulmuş. Evde duran çocuklar da hasta olabiliyormuş. Ya da evde hava alamamaktan artık hastalanıyorlar. Gerçi biz balkona çıkarıp sık sık hava almasını sağlıyorduk ama yine de hastalandı. Dört gün yüksek ateş seyretti. 39'ları geçtik. Bugün iyi çok şükür.

  • Herkese selamlar,

    birazda güzel haberler verelim. Eşim malumunuz COVID-19 testi pozitif çıkmıştı.

    5 günlük ilaç tedavisinin üzerinden geçen 14. gün sonunda (Pazartesi günü), kapıya gelen ekipler PCR testi aldı ve ilk sonuç negatif çıktı. Dün sabah saatlerinde 2.kez PCR testi alındı ve onunda sonucu az evel çıktı tekrar negatif.

    Çok şükür bu illet hastalıktan kurtulduk, mesajlarında desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

    Bugün yayınlanacak olan COVID tablosuna iyileşen hasta olarak +1 ' de bizden, bu mutlu haberi hepinizle paylaşmak istedim.

    saygılarımla :)

  • Tekrar geçmiş olsun kardeşim gözünüz aydın. Rabbim hasta yataklarında şifa bekleyenlere de versin

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Finalleri çoğu üniversite örgün yapar zaten. Yalnız şehirlerarası seyahat yasağı olaki devam ederse bu olmayabilir, iptal olur. Zaman gösterecek onları.

    Yasak devam etmese bile büyük risk teşkil ediyor. Mardin-Uşak bileti 150 TL iken şuan otobüs firmaları koltuk düzenindeki düzenleme nedeniyle yolcu sayısını yarıya indirdi ve 230 TL ye bilet satıyor. Sosyal mesafeye uyarak; nasıl yüzbinlerce öğrenci seyahat edecek, sınavlara girecek, bu sırada yurtta veya üniversite de nasıl yemek yiyecek, nasıl vakit geçirecek? Bir üniversite son sınıf öğrencisi olarak bu dediğim hallerde sosyal mesafeye öğrenci uymak istese üniversite şartları uygun değil.


    Yanıtlanması zor sorular cabası...