🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İngiltere pfizer-biontech aşısına ilk onay veren ülke oldu.


    Bizim burada yaptığımız tartışmalar geldi aklıma.


    Biontech in aşısı mrna tabanlı. Yani en ufak bir mutasyonda aşının etkinliği azalacak, yeni bir aşı ve aşılamaya gerek duyulacak.


    Evet böyle bir ihtimal var.


    Peki böyle bir ihtimali kadim , muasır medeniyet anglo saksonlar düşünemedi mi?


    Mutlaka düşünmüştür. Hatta astra-zenca inaktif aşı için çalışıyordu.


    Enteresan işler. Akıl ermiyor.

  • Tüm ülkeler, tam anlamıyla güvenilir olmasa bile başka çare bulunamadığı için aşıya sarılıyor.

    Çünkü başka salgın dalgaları yaşanır ve yine kapanmalara başvurulursa bunun ekonomik ve sosyal sonuçlarını hiçbir ülke kaldıramaz.

    Bu arada diğer bölgeler hakkında net bilgim yok ama şuan solunum yoğun bakıma ihtiyaç duyan bir hastanız olsa Trakya'da hiçbir hastanede yer yok.

    Şu durumu gören vatandaşımız mecbur olmadıkça dışarıda bulunmaması gerektiğini idrak edebiliyor olmalı..!

  • Tüm ülkeler, tam anlamıyla güvenilir olmasa bile başka çare bulunamadığı için aşıya sarılıyor.

    Çünkü başka salgın dalgaları yaşanır ve yine kapanmalara başvurulursa bunun ekonomik ve sosyal sonuçlarını hiçbir ülke kaldıramaz.

    Bu arada diğer bölgeler hakkında net bilgim yok ama şuan solunum yoğun bakıma ihtiyaç duyan bir hastanız olsa Trakya'da hiçbir hastanede yer yok.

    Şu durumu gören vatandaşımız mecbur olmadıkça dışarıda bulunmaması gerektiğini idrak edebiliyor olmalı..!

    İstanbul’da da durum çok farklı değil. Kapatılan şişli etfal hastanesi tekrar faaliye alınıyor pandemi hastanesi olarak.


    Ciddi bir kapasitesi var biraz nefes aldıracak sağlık sistemine.


    Geçenlerde de yazdım. Vatandaşımızda bu akıl, devletimizde işi boşaltılmış tedbirler oldukça bize daha çok hastane lazım.


    Her binanin altını ,yoğun bakım ve hastane yapabiliriz.


    Bu zihniyetle hepsi dolar.


    Çözüm etkili tedbirlerdir. Amasız , muafiyetsiz.


    Zaten çoğumuzun canı yandı. Devletinde yansın.


    Sonuç alalım yeter ki.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Buraya bir uzman doktorun feryadını bırakıyorum. Biraz uzun ama çok acı!!!!!!!


    ///




    sağlık çalışanıyım. daha net ifadeyle uzman doktorum. işin tam da göbeğinden bildiriyorum durumlar düşündüğünüzden de vahim.


    hastaneler tıka basa doldu. yer yok. ameliyatlar durdu. pratisyenlerimiz, ameliyathane personeli hemşiresi sekreteri hatta hademesi hastane işini bırakıp sahaya verildi filyasyon yapıyorlar ev ev dolaşıp. içlerinde bir çoğu bir şekilde hastalanıyor yerine yenisi veriliyor.. o da oluyor. hastanede rutin işleri yapacak insan kalmadı.


    hastanemizin uzman hekimleri de sıra sıra gidiyorlar.. filyasyona verilmeyen personel içinde de teknisyenler laborantlar hastalanıyor. kısacası ne yaparsak yapalım sona yaklaşıyoruz.


    hastanemizin tüm katları tüm odaları tamamen covid hastası ile doldu. durumu biraz iyileşeni evine yollamak zorundayız ki daha kötüsü yatabilsin diye.


    hastanemizde enfeksiyon hastalıkları uzmanı yok. göğüs hastalıkları yok. dahiliye uzmanımız raporlu aylardır.. yani yok. yerine geçici görevle gelen bir dahiliyeci var sadece.


    yani covid gibi başta akciğerleri tutan bir salgın konusunda en azından ucundan köşesinden fikir yürütecek göğüs enfeksiyon ve dahiliye branşlarımız eksik.


    hayatı boyunca kırık kol bacak ameliyat etmiş ortopedist, o kolu bacağı ağrıyana ağrı tedavisi veren fizik tedavici, hastalarla konuşarak ruh sıkıntılarını çözmeye çalışan emekliliği gelmiş 60 yaşına gelmiş psikiyatr abimiz, normalde idrar yolu enfeksiyonu bakan ürolog, çocukçu, kardiolog, radyolog el birliği ile ama hiçbir şey bilmeden covid hastası bakıyoruz. kadın doğum servisinde abdürrezak isimli hasta yatıyor anla işte durumu..


    hiçbirimiz yoğun bakım hastası nasıl takip edilir bilmiyoruz. bu yazıyı okuyan sizlerden yok farkımız. yoğun bakım hastası nasıl takip edilir hastanın durumu kötüleşlirse nasıl müdehale edilir tecrübemiz yok.. bu şartllarda sırf ekranlarda "yoğun bakım odluluk oranımız %70 de" diyebilmek için yoğun bakaım servisi açtırıldı zorla. tek bir anestezi uzmanımız var yoğun bakım sorumlusu ama o da daha yoğun bakımın açıldığı hafta kaptı hastalardan o da covid.. . saturasyonu %50'lere düşmüş 90 yaşında hastaları il merkezidneki hastanelerin yoğun bakımları dolduğu için yolluyorlar. hasta o şartta evine gönderilmedi yoğun bakımda "tıbbın elinden gelen her şey yapıldı ama kurtaramadık" diyebilmek için.. hala birileri işler iyiye gidiyor yoğun bakımlarımız boş diyebilsinler diye..


    neresi unuttum açıkçası... bir yerde hastanenin otoparkı yemekhanesi prefabrik binası boşaltılıp "yoğun bakım" yapılmış.. yoğun bkaım hemiresi yok, doktor yok teknisyen yok ama kapısına yoğun bakım yaz, 3 tane ventilator cihaz koy.. ne oldu? al sana bir sürü boş yoğun bakım yatağı... peki kim bakacak?


    daha bugün yanımda çalışan teknisyenimin pozitif olduğunu duydum.. kronik romatizma hastası.. sürekli bağışıklık ilaçları kullanıyor.. direnci düşük.. deli gibi dikkat ediyordu.. sürekli siperlik ve çift maske ile dolaşıyordu.. bugün konuştum telefonla.. sesi derinden geliyordu..


    -nefes alamıyorum hocam"

    -nerden kaptın fikrin var mı?

    -10 gün önce pozitif olup eve yollanan arkadaş 10 gün sonunda hala pozitif olmasına rağmen tamam senin bulaşıcılığın bitti diye geri çağırdılar.. nöbet odasında ondan bulaşmış olabilir...


    arkadaşlar bitiyoruz yıkılıyoruz ölüyoruz.. imdat ! kurtaran yok mu !!!


    hala hastalık yok aşı yalan 5g anten yapacaklar bizi bill gates tüm servetini buna harcamış dünya nüfusunu indireceklermiş özgürlüğümüüz kısıtlıyorlar ben 9 da nargile kafeye gidemiyorum ühühühü diye ağlayan embesiller ! sizin yüzünüzden ölüyoruz !


    eserinizle övünebilirsiniz... tüm dünyada ilk sıraya oynuyoruz günlük vakada ! üstelik bakanlığın açıkladığı resmi sayılarla... açıklanmayanları ya da aynı evde pozitif hasta ile yaşamasına rağmen bulgusu yok diye test yapılmayan gizli pozitifleri de dahiil edersek dünya birincisiyiz.. yippuu !


    örnek almak zorundayız dünyadan... sayıları bitiren ülkeler ne yapıyor bakmak zorundayız.. tayland, israil ne yaptı da kurtuldular


    alın bakın..

    https://www.worldometers.info/…us/country/thailand/↝︎

    https://www.worldometers.info/…irus/country/israel/↝︎


    bu işin çözümü ister dövün ister rezalet çıkar karantina ! başka çözümü yok !


    her gün yüzlerce vatandaşım toprağın altına tabutla kefensiz gömülüyor... onlar da belki 10 gün önce senin gibiydi.. inanmıyorlardı.. uzakta sanıyorlardı bu hastalık.. maskelerini çene altına ya da dirseklerine takıyorlardı... öyle mi olmak istiyorsun?


    başlıkta yazdığıma gelirsek...


    bu ülke 2-3 hafta karantina ile göçmez kardeşim...


    her yıl kurban ve ramazan bayramlarında hafta sonuna bile gelse şak diye 2 günle birleştirip "aman oteller dolsun" diye 9 gün tatil ilan edip kamu özel herkes tatil yapınca çökmüyorsa gene çökmez..


    taylandla israil bunu yaptı... bunlar aklıma gelenler ama başka ülkeler de var.. işler kötüye gidince yapıştırdılar karantinayı, ülkeye giriş çıkışı bitirdiler çözüldü işte... ileri düzey matematiğe gerek yok... mecbursun...


    bu öyle bir hastalık ki 3 haftada belli oluyor her şey... hastalık sana bulaşıyor.. 3 hafta sonunda ya iyileşiyorsun ya ölüyorsun işte.. yoğun bakımlarda ömrünü uzattıklarımız dışında durum bu..


    3 hafta ülkenin kapısına kilit vurmak zorundayız sayın bakanım.. yalvarıyorum size...


    hastaneler sadece acil servis ve yatan hastalara hizmet vermeli.. hala şu şartlarda bile "bacağımda sivilce çıktı" diye gelip 5 dakika önce covidli hastanın yattığı muayene masasına yatmaya gelmesin cahil sürüsü artık...


    marketler fırınlar açık olacak.. insanlar sadece yürüme mesafesindeki markete gidip gelebilecekler..


    sadece nöbetçi eczaneler açık olacak..


    emin olun 3 hafta üretimin durması, kaybedilecke 1 yıl belki daha fazla süreçte olan ekonomik kriz kadar zarar vermeyecek ekonomiye..


    lütfen ciddiye alın şu işi.... kurtulmamızın tek çaresi karantina ve izolasyon.. "lütfen maske takın mesafeyi koruyun" diyerek olmuyor işte..


    melbourne'da vakalar karantina ile sıfırlandı ve orada yaşayan bir doktorun yazdıkları..


    http://puu.sh/gtqd6/ada644b555.jpg↝︎

    http://puu.sh/gtqdx/91f6347855.jpg↝︎


    //////

  • Melbourne belki fiziki olarak bize çok uzak ama duruma bakınca komşuyuz

  • Bilim kurulu ne açıklayacak ? Onlar topu hükümete , hükümet topu onlara atıyor.


    İyi polis ,kötü polis misali. Teşbihte hata olmasın.


    Kimse masaya eline vuramıyor. Kimse sorumluluk alamıyor. Bilimin olduğu yerde ekonomi ve siyaset öne çıkıyorsa bilim konuşulmaz .


    Bilimin konuşulmadığı toplantıda ne konuşulacak ne açıklanacak.

  • Zaytung bazen çok güldürüyor. Bakan da doğruluyormuş bir de. :) Biz aslında asemptomatik vefatları açıklıyorduk. Semptomatik vefatlar rakamlarda yer almıyor diyebilir. :)




  • Bara döda fiskar följer strömmen...