🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zaten gençler hasta olmuyor diye bir durum yoktu, ölenlerin ağrılıklı yaşları geçkin insanlardan olduğu belli. Özellikle İtalya da bugünlerin virüs için pik günler olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra özellikle nisan ayı ortasıyla düşüşe geçebilir. Bu diğer avrupa ülkelerinde farklı seyredebilir, bu da tedbirle ve hastalığın yayılma seyriyle alakalı..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar, ülkemizdeki vaka sayıları kandırmasın sizi. Tedbiri elden bırakmayın siz. İtalya daki durumun bu kadar kötü gözükmesi test sayılarının inanılmaz yüksek olması.


    Şuradan bakabilirsiniz: https://www.worldometers.info/coronavirus/covid-19-testing/


    Çin ve İran ın, gerçek verileri dünyadan sakladığı da varsayılmaya başlandı. Tabii somut bir kanıt yok. Sadece varsayım.


    İtalyan bir doktorun, bu virüs hakkında çektiği bir kayıt var. Biraz aratıp bakabilirsiniz. Panik yapmamak, sakin kalmak çok önemli.


    Üstte italyan doktorun anlattıklarından sonra, sanki birileri bu virüsü, yaşlı kitleyi özellikle hedef alması için üretmiş gibi. 65 yaş altı ve kronik rahatsızlığı olmayan bir kişide normal bir gripken, yaşlı veya kronik rahatsızlığı olanlarda ölümcül.


    Bilemiyorum fakat bunun kokusu, Allah ömür verirse salgından sonra çıkar gibi. Umarım daha fazla kimse ölmez bir an önce kontrol altına alınır bu illet.

  • Hasta olupta sonradan sonuçları negatif çıkanların bazıları böyle diyordu diye hatırlıyorum bende.

    Dün yazmıştım okuduğum bir yazıya istinaden ama evde kapalı tutulduğum için çok şey okuyup, sonra kaynağı unutuyorum :)


    Aslında en büyük sorunlardan birisininde, hafif semptomlar ile bu rahatsızlığı geçirenlerin, mevsimsel grip gibi değerlendirmeleri

    ama bu sürede taşıyıcı görevine devam etmeleri.


    Diğer bir sorun da teşhis kitleri. Bu testlerin güvenilir olup olmadığı konusu bir muamma.

    Özellikle sonucu negatif olupta, diğer klasik yöntemlerle yapılan teşhis yöntemlerinde pozitif görünüm taşıyanların

    durumu ile ilgili de bir tartışma vardı.


    Ürkütücü.

  • #coronavirüs'de bugün!


    - Almanya: 1.228 vaka, 3 ölüm

    - İspanya: 1.452 vaka, 96 ölüm

    - Fransa: 924 vaka, 36 ölüm

    - İtalya: 3.590 vaka, 368 ölüm

    - İran: 1.209 vaka, 113 ölüm

    - Çin: 25 vaka, 10 ölüm

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Test kitlerini bile atlatan bir virüs hmm :/

  • Hocam daha 2 gun once bu sayiyi bana istanbul e.a. (samatya) ( karantina ) hastanesi acil servis şefi enfeksiyon uzmani prof. Dr. Özgür Karcioglu söylemisti ve buradan paylasmistim. bugun yine konustuk test sayisinda fazla bir artis yok. Cunku on tani kriterleri cok agir ve test cok pahali. Yani kulucka doneminde test yapilmiyor. Mesela herkese test yapilabilse umreden donenleri test ederek teker teker eve yollayabilirler ama ekonomik olarak cok pahaliya mal olur cin ekonomik olarak cok daha rahat ve cok fazla test uyguladi bu sayede su an salgini kontrolaltina aldi. Eger test sayisini arttirmanin bir yolunu bulamassak isler korkarim kotuye gidicek.

  • Emin olmamakla birlikte o maliyet değilde vatandaştan alınan ücretti sanırım,lira yerine usd idir büyük ihtimalle.

    Amerikada sigortasi olana 600 dolar olmayana 1200 dolar


    Turkiyede rakam daha uygun 1200 tl tam adini hatirlamiyorum ama bir laborauvar bu ucreti odeyene sahsi olarak test yapiyor. Devlettimizde test basina bu labarstuvarlara 1000 tl odur diye biliyorum. Test kiti gold kit diye geciyormus ama 100 de 1 yalanci negatif verebiliyormus. Laboratuvarin adini ogrenebilirsem paylasicam buradan.