İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • Neu
    • Offizieller Beitrag

    Akdeniz İle İç Anadolu'nun Güneyinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre: Yarın(Pazar) Isparta ve Burdur çevreleri, Antalya ve Mersin'in iç kesimleri, Adana, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Konya'nın güneyi, Karaman ve Niğde çevreleri ile Kayseri'nin güneyinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışların oluşturacağı Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    12.05.2024 12.00-12.05.2024 19.00

  • İç Anadolu için 21 mayıstan sonra gelecek konveksiyonel yağışlar 19 Mayıs sonrası gelecek olan sıcak dalga ile beraber tarım için oldukça tehlikeli hâle gelecek.

    Mayıs son haftası bol bol dolu haberi alacağız.

  • Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun Kuzeydoğusunda Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    23.05.2024 13:00 - 24.05.2024 03:00

    Genel Durum

    Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu (Sakarya ve Bilecik il geneli, Kocaeli ve Bursa’nın doğusu), İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale), Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bolu ve Karabük illeri ile Bartın ve Kastamonu’nun iç kesimleri) ile Çorum’un batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

  • İç Anadolu’nun Doğusu ile Doğu Akdeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.05.2024 Cuma günü ilk saatlerden itibaren İç Anadolu’nun doğusunda (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kayseri) ile Adana, Mersin’in iç kesimleri ve Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

    • Neu
    • Offizieller Beitrag

    Nevşehir ve Kırşehir Çevreleri ile Aksaray'ın Kuzeyinde Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; bugün akşam saatlerinde Aksaray'ın kuzeyi ile Nevşehir ve Kırşehir'de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    23.05.2024 18.00-23.05.2024 20.30


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Yağış

  • İç Kesimlerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Eskişehir’in güney ve doğusu ile Ankara’da, 27.05.2024 Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren, Konya’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde Nevşehir, Aksaray ve Karaman’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

  • Konya'nın Kuzeyinde Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Konya'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    26.05.2024 15.00-26.05.2024 21.00

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️