İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam Mgm nin orta ve uzun vadeli tahminlerine baktığımızda iç anadolunun büyük kesimi yoğun karlı konumumda dahil fakat 5 günlük haritalı tahminde konumum karla karışık yağmur gösteriyor birçok yer böyle neden olabilir ?

    Mgm kendi içinde çelişen bi kurum. Neden mi böyle o gün, gün içinde kuvvetli yağışlı bi hat o güzergahlardan geçecek sıcaklıklar kar için yeterli değil orta güney ve doğu kesimler için,sıcaklıklar ancak akşam saatlerinden sonra kar değerlerine düşecek yağış olduğu an kar başlayacak.

  • Mgm kendi içinde çelişen bi kurum. Neden mi böyle o gün, gün içinde kuvvetli yağışlı bi hat o güzergahlardan geçecek sıcaklıklar kar için yeterli değil orta güney ve doğu kesimler için,sıcaklıklar ancak akşam saatlerinden sonra kar değerlerine düşecek yağış olduğu an kar başlayacak.

    Hocam peki bu sistemde Aksaraya ne kadar şans veriyorsunuz gün gün ?

  • Önümüzdeki sistem yağış açısından hızlı ve öfkeli diyeceğimiz sistemlerden biri.

    Kısa sürede yoğun bir yağış bırakacak Perşembe günü bölgenin bir çok yerinde.

    Ama yağışların %90’lık kısmı yağmur olarak düşecek.

    Ayrıca kar açısından bölgemizin doğusu daha şanslı gözüküyor. Sistem Aslında Doğu Karadeniz için Allah tarafından bahşedilmiş bir sistem 😂 ülkenin diğer bölgeleri nasiplenmeye çalışıyor sadece.

  • Hocam Mgm nin orta ve uzun vadeli tahminlerine baktığımızda iç anadolunun büyük kesimi yoğun karlı konumumda dahil fakat 5 günlük haritalı tahminde konumum karla karışık yağmur gösteriyor birçok yer böyle neden olabilir ?

    Bence duzletecekker ama şu var mgm gun içindeki yoğun kar yağışı varsa yada o yerin yikskeleri aloyirsa orayı yoğun kar gösteriyor.

    Ayrıntı il tahminin de oluyir.cuma yogun yagis olavak inşallah ama bizim yoredr yoğun kar beklemiyorum ancak aksama dönmeye başlayacak.

    Ve cuma günü

  • sonunda 2. dalgayı gfs de gördü batılama devam ediyor bakalım eğer batılarsa daha güzel şeyler olabilir ben 6 şubattan ziyade 7-8 ini takip ediyom artık

    6 şubat bize yaramaz hocam 7-8 şubattan bişeyler çıkarıcaz gibi özellikle Aksaray--Nevşehir-Kayseri-Niğde bu 4lü daha sıkı alacak gibi

  • kilanli hocam Ecmwf ve Gfs ana çıktı Ankaranın kuzeyi ve doğusunun yükseklerinde yağışın direk kar şeklinde başlayacağını söylüyor ama Gem ve Gfs diğer senaryoları yağmur olarak veriyor aynı yağışı ustelik son gün kalmasına rağmen hangisine inanacağız acaba rakım 1125