Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aynen abicim, kırmızı kalın çizgiye bak, 2m temp.

    Peki diğer çizgiler ne oluyor ? Gece sıcaklıklarına nerden bakıyoruz yine aynı yerden en düşük yer gece sıcaklığımı oluyor ?


  • Arpege akşam çıktısı Cumartesi geceniz aydınlanabilir demiş ama Arpege olduğu için biraz abartı geliyor yine^^Euro4 ve Icon da aynı saatlerde yerel yağış geçişleri gösteriyor.Cumartesi-Pazar günleri hafif yağışlar görülebilir il genelinde,şanslıysak birkaç şimşeğe de rastlarız belki:)--

  • YasarPK Yağmur zira MGM vermiyor iç kesimlere yağış ki bazı modeller etkili yağış da öngörüyor o yüzden yerinizde olsam takipçisi olurdum.

    Bir haftadır takip ediyorum ankarayı yağmurlu olarak gösteriyor cumartesi.Mgm de vermişti ama kaldırdı yağmuru.Ben yağmur yağacak tarafındayım.Yavaştan kesinleşirse bildirirseniz mükemmel olur :)

  • Ben Cumartesi MGM'nin büyük yanılacağını düşünenlerdenim bu sistemi takip edin derim.

    Selamlar,eğer bir konvektif hadise oluşursa ben Gfs'ye benzer şekilde daha çok Bursa'nın doğusunda Bilecik-Bolu hattında oluşabileceğini bekliyorum.Ankara'da pw değerleriyle birlikte alt seviye nemi de yetersiz kalıyor yağış ve oraj için.Yine de takip edilebilir tabi.

  • Selamlar,eğer bir konvektif hadise oluşursa ben Gfs'ye benzer şekilde daha çok Bursa'nın doğusunda Bilecik-Bolu hattında oluşabileceğini bekliyorum.Ankara'da pw değerleriyle birlikte alt seviye nemi de yetersiz kalıyor yağış ve oraj için.Yine de takip edilebilir tabi.

    Hocam kimseye soramadığımdan size sormak isterim. 20 eylül ve 28si gibi ülkemize soğuk hava dalgası giriyor gibi.Acaba ülkemizde nereler etkilenir bundan.Ankara dağları etkilenir mi ? Nasıl etkiler açıklarsanız sevinirim.

  • YasarPK Normalde soru kabul etmiyorum konu sorumlularına yazmanız daha uygundur bir kerelik cevaplıyayım.Şimdilik Ecmwf-Gem bizim için daha olumlu görünüyor.Sıcaklık olarak sonbahar provası tarzında bir serinlik yaşanacak.Yağışların ülkenin kuzeyinde daha etkili olacağını düşünüyorum.Ankara'nın da yağışlara bir miktar ortak olma ihtimali var.Sistem henüz orta-uzun vadede miktarı konusunda bir şey diyemem.Ankara'nın dağları derken kar konusunda soruyorsanız bizim için erken olabilecek bir tarih.

    Einmal editiert, zuletzt von Baskentli ()

  • Evet,Cumartesi günkü yağış kesinleşti diyebiliriz.Ankara,Temmuz'dan sonra ilk defa elle tutulur bir yağış alacak.Yağışlar akşam saatlerinde başlayıp geceye kadar devam eder ve yer yer 5-7 mm arasında,Batı ilçelerde 10mm'ye kadar çıkabilir diyor modeller.Euro4 ve Hirlam gayet güzel.Dün dediğim gibi şanslıysak birkaç şimşek de görebiliriz belki^^


  • Şuanda Konya üstünde etkili olan kütleler akşam saatlerinde Ankara üstünde de oluşmaya başlayacak.18.00-21.00 arası il genelinde şiddetli sağanaklar görülebilir.Özellikle batı-kuzeybatı ilçelerde ise yağış gece saatlerine kadar sürerek daha etkili olabilir.Bu noktalarda oraj ihtimali de var.Gece şimşek fotoğrafları yakalayabilecek miyiz bakalım.Kendi konumumdan umutlu değilim ama şehrin batısındaki arkadaşlardan bekliyorum bir şeyler:P


    0dbd6924ee7b22.png