Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kutleler merkeze giremiyor ki . Merkeze yönelen kütleler eriyor .

    Konuyla alakası olmayabilir ama bunun betonlaşma ile yeşilliğimizin azalması ile alakası var mı havanın fazla soğuyamaması da buna bağlı olabilir diye düşünüyorum siz daha iyi bilirsiniz tabi hocam.

  • siklon olunca işin içinde hep böyle olmuştur. Sistem gününde bile farklı durumlar görülebilir. :)

    Bu ifadeyi çok duyuyorum burda, siklon olunca bir belirsizlik oluyor yağış konusunda sanırım, bu belirsizliğin sebebi ne acaba? Bir de yağışı garantilemek için siklon yerine ne olması gerekiyor? Cahilliğimi bağışlayın yeniyim de burda cevaplarsanız çok mutlu olurum 😊

  • Konuyla alakası olmayabilir ama bunun betonlaşma ile yeşilliğimizin azalması ile alakası var mı havanın fazla soğuyamaması da buna bağlı olabilir diye düşünüyorum siz daha iyi bilirsiniz tabi hocam.

    Hepsi hepsiyle ilişkili . Özellikle etkili olan betonlaşma diyelim .

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • Bu ifadeyi çok duyuyorum burda, siklon olunca bir belirsizlik oluyor yağış konusunda sanırım, bu belirsizliğin sebebi ne acaba? Bir de yağışı garantilemek için siklon yerine ne olması gerekiyor? Cahilliğimi bağışlayın yeniyim de burda cevaplarsanız çok mutlu olurum 😊

    Kuru ayazdan iyidir.

  • Şu görüntüye göre hafif kar geçidinden başka bişey yok . Eskişehir , Kütahya tarafları gömülürken biz poyraz yiyor olacağız gibi .

    kışın rüzgarın poyraz yönünden etkili olduğu sistemlerde hep kuru soğuk yediğimizi hatırlıyorum, karayelden estiğinde kar alıyoruz genelde, bunun sebebi nedir acaba?

  • rainman056 poyraz bizi kurutuyor . Kütleleri batimiza doğru sürüklüyor . Karayel havayı güzel soğutur. kar için en uygun ruzgar karayel . Sıcaklığı hızlı şekilde düşürür . Aslında son senelerde karayel ile kar yağışı aldığımız sistem sayısı az . Yağış olarak bize etkisi ise çok yok . Olsa da nadir olur . Poyraz kurutur evet ama karayelde yağış getirmez kolay kolay bize . ( Ankara için )

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • rainman056 a.b li yani siklonlu sistemler de modeller a.b(alçak basınç) ın tam nerede oluşacağını kestiremiyor . Buna bagli olarak bu tür sistemler de son ana kadar herşey değişebiliyor .

    çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 🙏🏼 peki a.b. dışında bulunduğumuz mevsimde başka türlü oluşma şansı var mı sistemlerin?

  • rainman056 poyraz bizi kurutuyor . Kütleleri batimiza doğru sürüklüyor . Karayel havayı güzel soğutur. kar için en uygun ruzgar karayel . Sıcaklığı hızlı şekilde düşürür . Aslında son senelerde karayel ile kar yağışı aldığımız sistem sayısı az . Yağış olarak bize etkisi ise çok yok . Olsa da nadir olur . Poyraz kurutur evet ama karayelde yağış getirmez kolay kolay bize .

    Anladım, çok teşekkürler. Sanırım en bol kar yağışını mevcut sıcaklığın çok çok düşük olduğu durumlarda orta akdeniz üzerinden gelen ve mevcut sıcaklığı kar seviyelerinin üstüne çıkaramayan a.b. li sistemlerde alıyoruz bu durumda. Peki son bir sorum olacak, 2011 Mart ayındaki sistemin nasıl bir yapısı vardı? Rüzgar, basınç, siklon, sıcaklık anlamında? Biraz alakasız olcak belki ama merakımdan soruyorum, o sistemde ilk etapta muheşem bir tipiye maruz kalmıştık ertesi gün de gün boyu aralıksız sakin sakin yağmıştı.