Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar ve ANGARALI hocam, Trakya'dan gelen kütleler klasik balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava. Karadeniz'den beklenen bir kütle değil. Bursa, Yalova tarafından geliyor. Bu yüzden çok törpülenmez düşüncesindeyim.

    Yani kimseye umut vermek gibi olmasın ama gelirse o kütlelerden gelir bize. Düşüncem bu yönde.

    katılıyorum klasik balkanlardan gelen sağlam kütleler. Bu tarz kütleler genelde törpülenmeden gelir lakin çok güneyli geliyor gördüğüm kadarıyla, eskişehir afyon konya hattını izleyecek gibi duruyor :(

  • katılıyorum klasik balkanlardan gelen sağlam kütleler. Bu tarz kütleler genelde törpülenmeden gelir lakin çok güneyli geliyor gördüğüm kadarıyla, eskişehir afyon konya hattını izleyecek gibi duruyor :(

    Hocam o noktadada gün içerisinde devam eden karadeniz dek bindirmesine güveniyorum. Zonguldak-Sakarya-Bolu'dan gelen kütleler ile Bursa-Yalova hattından gelenler topluca bir birikime sebep olur diye düşünüyorum. Ama tabi bunlar benim şahsi fikrim.

    Yinede söylüyorum kimseye umut olmasın bu sonuçlar radar ve dar alan takibi sonucu bende oluşan kanaat:)

  • Hocam o noktadada gün içerisinde devam eden karadeniz dek bindirmesine güveniyorum. Zonguldak-Sakarya-Bolu'dan gelen kütleler ile Bursa-Yalova hattından gelenler topluca bir birikime sebep olur diye düşünüyorum. Ama tabi bunlar benim şahsi fikrim.

    Yinede söylüyorum kimseye umut olmasın bu sonuçlar radar ve dar alan takibi sonucu bende oluşan kanaat:)

    inşallah dediğiniz olur da şöyle adamakıllı bir kar alırız. Çok aşırı birikim yapması da şart değil. Bu tarz soğuğuyla birlikte gelen sistemlerde yere düşen her tane tutuyor zaten 😅

  • celomania o dalganın yönü marmarayı terk ettiğinde Kütahya - Eskişehir hattına doğru olacak . Bize kütleler batı Karadeniz hattından inecek . Dediğim gibi daha çok açık mavi ve arasında koyu yeşil olacak şekilde . Tül örtüyü oluşturacak kütleler de onlar olacak .

  • ANGARALI hocam söylediğin doğru, haklısın fakat dediğim tam olarak o değil. Yani o kütlelerden ziyade, karadeniz'den gelenler ile marmara'dan gelenlerin birleşip bizi de boş geçmeyeceği. Neyse kısmetimizde ne var bakalım. Sabaha belli olacak :)

  • ANGARALI hocam söylediğin doğru, haklısın fakat dediğim tam olarak o değil. Yani o kütlelerden ziyade, karadeniz'den gelenler ile marmara'dan gelenlerin birleşip bizi de boş geçmeyeceği. Neyse kısmetimizde ne var bakalım. Sabaha belli olacak :)

    Oyle olsa keşke çok güzel olur , tül örtüden de ötesine gideriz . Unutmamak gerekir ki burası da belirsizliklerin şehri ve sürekli ters köşe yapan Ankara 😂 herşey olabilir .

  • Euro4 de bunu destekliyor , gördüğünüz gibi kütleleri Eskişehir - Kütahya hattına doğru indirmiş . d2cf518366beda3b.gif

    Maalesef dediğiniz gibi, radarda kütlenin hareketinden anlaşılıyor zaten. Eskişehir Kütahya hattı bu sene çok güzel kar aldı, bu da bonusu olacak. Bu arada ecmwf gece güncellemesinde pazar gününe ve pazartesi ilk saatler güzel kar vermiş sanki

  • Maalesef dediğiniz gibi, radarda kütlenin hareketinden anlaşılıyor zaten. Eskişehir Kütahya hattı bu sene çok güzel kar aldı, bu da bonusu olacak. Bu arada ecmwf gece güncellemesinde pazar gününe ve pazartesi ilk saatler güzel kar vermiş sanki.

    Evet şuan tek umudumuz o tarihler oldu . 3-5 cm birşeyler koparabiliriz belki .

  • ANGARALI 'nın da dediği gibi Marmaradaki kütleler Iç Ege ve Kütahya-Eskişehir hattına inecek onlardan pek bir şey beklememek gerekir daha çok kuzeyde olsun gözünüz..

    Kuzeyde bolu tarafı tambir fiyasko orada yeşiller olursa bu çok iyi olur.