İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 90 lı yılların başı, kasetli ateriler vardı, yeni almışım, hava yağmurlu, aradan 1 saat geçti, karla karışık yağmura çevirdi ,1 saat sonra saf kar, 1-2 saat sonra yollar kapandı,



    Yine 2004 kışı olabilir, tv de 3 gün sonra etkili kar yağışı geliyor haberleri çıktı, o gün geldiğinde öğle vakti hava günlük güneşlik ve radyoda ti ye almaya başladılar. Nasıl bir sistemdiki 2 saat sonra hava 0 derecelere düşmesi ile direk kar yağışı almaya başladı.trakyada yollar kapandı


    İşte biz bunları özledik

  • Tatli+kahve ile okan bayülgen uykusuzlar kulübü izliyorum. Dışarıda lapa lapa yağan kar ile birlikte yerde 50 cm kar olduğunu hayal ediyorum. 1 hafta boyunca yoğun kar yağışının ve kutup soğuklarının süreceğini hayal ediyorum sarıyor vallahi. Evet ben kafayı yiyorum.

  • Hocam yanlış anlamayın ama herkes çok abarttı bu sistemi o yüzden büyük hayal kırıklığı yaşadık

    Yok hocam yanlış anlamalık bir durum yok ama abartı ne kadar abartıldı? Yanlış aktardığımız bir nokta falan mı oldu acaba? Kimse efsane beklemiyordu.


    Aşırı temkinli MGM bile 15 cm kar uyarısı verdi yükseklere, ne diyelim ki. Veriler çok yanıltıcı oldu.


    Ben 3 yıldır burada sorumluyum, yazdığım analiz(tahminde diyebiliriz) %99'unu verilerle desteklemeye çalıştım, yazdıklarım hep inandırıcı olsun istedim. Yeri geldi veriyi attım ve veriyi de açıkladım. Bize sonuçlarının nasıl olacağını söyledim ama yanıldığımda çok oldu; dün gibi. Hani hayal kırıklığı yaşadık ama bu suni bir insan abartmasından ziyade, verilerin çuvallamasıydı diye düşünüyorum.


    İyi geceler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Nabalım mod kardeş annesi yoğun bakımda diye üzüldüğümüz en yakın arkadaşımız,eski sevdiğimizle flört eder olmuş,kar desen tırt,Fener baskette de futbolda da tırt ne konuşalım bilemedim :D

    Bu gece de bu kardeşimiz için yakalim ^^

  • Yaşamakta olduğumuz bir sistem yok, yakın ve orta vadede sistem yok, uzun vadede modeller bir şey vermiyor. Bir haftadır günün yarısı forumda geçiyordu şimdi meteoroloji namına takibini yapacak bir şey yok. Büyük boşluktayım:)

  • Yaşamakta olduğumuz bir sistem yok, yakın ve orta vadede sistem yok, uzun vadede modeller bir şey vermiyor. Bir haftadır günün yarısı forumda geçiyordu şimdi meteoroloji namına takibini yapacak bir şey yok. Büyük boşluktayım:)

    Takip etsek de boşunaydı zaten :D Eskiden üzülürdüm bu sene 3. senemiz olduğu için artık işlemiyor. :)

    Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez !

  • Bu İstanbul'un havası yakın bir zamanda beni ılıkçı yapmaz umarım.GFS'e bakınca yaz ayında mı yoksa kış ayındamıyız anlam veremiyorum.Mevsimlerin tarihleri falan değişti herhalde ? Belkide haziran ve temmuz aylarını beklemek gerekiyordur kar ve fırtına için...:/X(

  • Takip etsek de boşunaydı zaten :D Eskiden üzülürdüm bu sene 3. senemiz olduğu için artık işlemiyor. :)

    Gelse de gelmese de modellerde sistemlerin gözükmesi güzel oluyor, buradaki takip ortamı güzel. Ve artık bir sonraki sistemin efsane olma ihtimali yüksek olduğu için onu bekliyorum.


    üzme kendini semih hoca güzel mesajlar verdi :thumbup::love:

    Evet modellerde gözükmeye başlayınca eskiye ve deliye döneceğiz^^