Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • her geçen dakika örtü artıyor, yağış hızını kesmedi devam ediyor. Dikkatimi çekense şuanda nilüferi vuran kütlenin marmara denizinden geldiği. Yanlış görmediysem karadenizden geçerek marmaraya gelip kuvvetlenen bir organizasyon değil bu..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bursa merkez ile nilüfer arasında son 3 senedir inanılmaz fark oluyor. 2 senedir nilüfer tarafları çok yağış alırken osmangazi merkez daha az alıyor. Şuan osmangazi merkez merinos taraflarında pek fazla yağış yok maalesef. Ama nilüfer kopuyor müthiş görüntüler.

    Nilüfer gibi batı ilçeler yağışı çekiyorlar ve yağarken de lapa lapa yağıyor. Eskiden yıldırımın yüksekleri Osmangazi gibi ilçeler de Nilüfer gibi yağış alırdı. Benim düşüncem artık Nilüfer Osmangazi'den kat kat daha yeşil kaldı Bursa'nın merkezi gerçekten betonlaşmanın eksi yönünü fazlası ile yaşıyor. :(


  • 24 ü ile ilgili birkaç nokta adına yorum değişikliği ve saatleride güncelleme yaptım

  • Enes Güleç(17) Enes Hocam,iyi akşamlar diliyorum. Bursa'nın kuzey ilçesi olan Yalova'ya yakın ilçelerinden Orhangazi adına da bir yorumda bulunabilir misiniz?

    Dün geceki yoğun yağıştan sonra şu an sessizce bekliyoruz.

    Gece(sabaha karşı) 4-5 sularında etkili dekler vurmaya başlayacaktır. Yarın 10 ila 18 saatleri arasında dekler daha etkili olacaktır.


  • 24 ü ile ilgili birkaç nokta adına yorum değişikliği ve saatleride güncelleme yaptım

  • Osmangazi merinos ve altında yağış yok, nilüfer ile dağlar kadar fark oluyor kar yağışlarında. Sabah buradan otobüsü bindiğimde arabaların camlarında kar zor tutuyorken orhaneli kavşağına geldiğimde yolların kar tuttuğuna şahit oldum, üniversiteye geçtiğimde yerde 10cm kar vardı. Osmangazi garaj altı tırt fos kabullenmeseniz de hepsi doğru.

  • Benim için ( Kocaeli adına ) kar / kış demek Şubat ayı demektir. Her zaman efsane ya da tatmin edici sistemleri Şubat ayında aldık. 18 Şubat 2008'den tutun da geçen sene ki 15/17 Şubat periyoduna kadar. Cemre suya Şubat ayında düşüp denizi sıcak havayı da soğuk yakaladığımızdan mıdır bilmem ama ben Şubat ayında gelmesi olası Sibirya sistemlerine odaklanacağım. Olursa ne ala olmazsa nasip der geçeriz :)