Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sapma haritası ve 500hpa diyagramı Kocaeli/Sakarya civarlarından ana çıktıyla aynı sayılır diyagram.

    O sapma değerleri hala risk var diyor ama lehimize daha güzel bir şekilde de evrilebilir . Bakalım gfsnin gece güncellemesindeki trendi ne olacak .

    Bir ekleme daha yapalim . 1. Salinim icin Ecmwf en sıcak senaryoyu sunmuş . 850 hpa sicakliklari bakimindan

    2 Mal editiert, zuletzt von Dincer41 ()

  • O sapma değerleri hala risk var diyor ama lehimize daha güzel bir şekilde de evrilebilir . Bakalım gfsnin gece güncellemesindeki trendi ne olacak .

    Bir ekleme daha yapalim . 1. Salinim icin Ecmwf en sıcak senaryoyu sunmuş . 850 hpa sicakliklari bakimindan

    Bakıcaz artık böyle gelmesi bile yeterli örtü görürüz her türlü. 2 gündür sabahları doğulayıp akşamları batılıyor yarın sabahda aynısını yaparsa harbi ağır topa tutacam.

  • Bakıcaz artık böyle gelmesi bile yeterli örtü görürüz her türlü. 2 gündür sabahları doğulayıp akşamları batılıyor yarın sabahda aynısını yaparsa harbi ağır topa tutacam.

    Bana çok radikal olmasa da yapacak gibi geliyor hocam ama hislerle olacak bir iş değil tabi ki . Neyse artik belli bir yere geldi sistem sizin de dediğiniz gibi . Çok ağır alehimize değişim olmadığı sürece sıkıntı yok.

  • Sayın arkadaşlar önümüzdeki 6-10 Şubat sisteminden Bolu ne kadar nemalanır acaba? En son bir 30 cmlik kar yağışı aldık ama erkenden lodos vurdu tadını çıkaramadık. :/

    yarın geceden pazar gecesine kadar kar yağabilir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 6-9 Şubat Kara Sevda Sistemi

    3 yıldır çekilen hasret sonunda son bulmaya geliyor.Geçtiğimiz 3 sene boyunca Trakya ve Çanakkale bölgelerimiz bir nebze kar görse'de bölgelerimizin geri kalan illeri bu süreç boyunca kar ile tanışamadı.Bundan ötürü kar bu süreç boyunca kar göremeyen kıyı illerimiz için sistemin adını ''Kara Sevda Sistemi'' olmasına karar verdim :)


    Bu sistem boyunca iki bölgemizinde çoğu yerinde kar görülecek.Öncelikle Perşembe günü daha çok batı kesimlerde siklonik yağışları gözlemleyeceğiz ardından 7 ,8 ve 9 Şubat ta bölgemizin daha çok doğu kesimlerinde'de dek yağışlarını gözlemleyeceğiz.6 Şubatta belirli yerler örtü ile tanışırken 7-8 şubatta çoğu kesim örtüye kavuşmuş olacak.




    6 Şubat Perşembe


    6 Şubat perşembe günü Trakya'da görülecek olan yağışlar hafif olacak ve öğlen saatlerinden itibaren kesilecek,Orta Trakya'da ise oluşması muhtemel boşluğu beklemekteyim.Güney Marmarada görülecek olan yağışlar saat 15 sularında tam olarak kara çevirmeye başlayacak ve gün boyu devam edecek.İstanbul’da son veriler ışığında perşembe günü önemli bir yağış beklentisi yok.Sakarya-Kocaeli hattında ise iç ve yüksek kesimlerinde yağış saat 18 sularından sonra kara çevirecek,kıyı ve alçak kesimlerde yağış yağmur olacak.Zonguldak-Bartın-Kastamonu kıyı hattında yağışlar yağmur olacak,iç ve yüksek kesimlerde ise kar görülecek.Bolu-Karabük ve Kastamonu iç kesimlerinde ise öğlenden sonra yağış kara çevirecek yağış hafif olacak.


    Perşembe günü Trakya’da ince bir örtü,Çanakkale civarlarında 5-10cm.Balıkesir-Bursa-Bilecik hattında cıvık bir örtü oluşmasını bekliyorum


    -Dün akşamki veriler ile bu sabahki veriler arasında fark olduğu için perşembe gününün tahminini değiştirdim ve şuan haritalı tahmin yapma imkanım olmadığı için önceki harita kafa karışıklığı yapmaması sebebiyle bugün için haritalı tahmin paylaşamıyorum-




    7 Şubat Cuma


    7 Şubat Cuma günü Kırım üzerinden yaklaşacak olan Ull cephesel yağışı ile bölgemizi etkileyecek.Görülecek olan yağışlar öğlenden sonra,akşamüstüne doğru başlayacak.Bu yağışlardan Trakya'nın iç ve batı kesimleri etkilenmeyecek.Geri kalan yerlerde ise kar yağışı görülecek ve bu yağışlar Zonguldak-Bartın hattında yoğun olması bekleniyor


    Yağış alacak yerlerde örtü görülmesi bekleniyor ancak sıcaklığın durumuna bağlı olarak örtünün miktarı yerel olarak değişebilir.


    p2q4QL.png




    8 Şubat Cumartesi


    8 Şubat cumartesi günü Kırım üzerinden inen Ull tam olarak bölgemize ulaşmış olacak ve Dek yağışlarını beraberinde getirecek.Rüzgar yönü karayel olması sebebiyle dek mekanizması daha çok Doğu Marmara ve Batı Karadeniz civarında etkili olması bekleniyor.İstanbul'un Avrupa yakası'da Dek yağışlarından ara ara etkilenebilir.


    RGLy5j.png


    9 Şubat Pazar


    Batı Karadenizde yağışlar öğlen saatlerine kadar devam edecek ardından kesilecek


    Dek yağışlarının vurduğu yerlerde 10-15 cm örtü olabilir,bantların ardı arkası kesilmediği noktalarda ise 20cm+ görülebilir







    -Son veriler ışığında durumlar bu şekildedir,sistem zamanına kadar değişiklik gösterebilir.Dek yağışları için radar takibi şarttır,tahmin bizden takdir Allahtan,İyi forumlar...

  • Uyanın 41 ve 54 ahali Ecm biraz daha batılattı sistemin süresi ve yağış uzadı 8) Bildiğiniz orta kuvvetli sisteme çevirdi biraz daha zorlasa bi tık üstü hatta :thumbup: Resim twitter hesabı olup mgmde çalışan Melik Ahmet beyden alıntıdır.

    nn4ID0.jpg

  • Of of şu güzelliğe bakın şelale gibi akıyor mubarek dün akşama göre çok daha iyi ve süreside uzadı bu güncelleme aynen gelirse 15-25cm deklerin yoğun vurduğu yerler daha fazla bile olabilir benim konumuma yardırmış zaten 8) Şimdi diğer modellerinde biraz daha batılayıp ecmye uymasını bekliyeceğiz.

    nn4MNe.jpg


    nn49mY.jpg


    nn6PRp.jpg


    nn6kOy.jpg


    nn6o2M.jpg


    nn6EAh.jpg


    nn6VTn.jpg


    nn6J6j.jpg

  • Uyanın 41 ve 54 ahali Ecm biraz daha batılattı sistemin süresi ve yağış uzadı 8) Bildiğiniz orta kuvvetli sisteme çevirdi biraz daha zorlasa bi tık üstü hatta :thumbup: Resim twitter hesabı olup mgmde çalışan Melik Ahmet beyden alıntıdır.

    nn4ID0.jpg

    :hfyeni (29):rk223_kgigf-12351Hazırız ve artık sistemi beklemeye geçtik.

  • Enes Güleç(17) memlekete yine torpil gecmissin 😁😁😁 komşuya da cıvık örtü çok ayıp 😋😋😋 tahminin hayırlı olsun Rabbim utandırmasın komşiiiiiiiiiiii.soz atmosferde...

    Dün akşam sizede vermiştim örtüyü hatta tahmini paylaşacaktım sonra bakıma girdik.Sabah soğuklar daha batıda kaldığı için böyle bir tahmin çıkardım perşembe günü adına :)