İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 17 aralık sabah İzmir'e uçuşum var, uçak korkusu olan birisi olarak orajlı zamanlardan baya tırsıyorum.


    Pazartesi günü olumsuz etkileyecek bir hava durumu öngörüyor musunuz?

    Pazar-Pazartesi gibi yeni bir oraj sistemi daha görünüyor ama sabah saatlerinde pek bir şey olmaz bence.

  • Bugün kararsızlık fazlaydı cın falan yoktu. Skew tye göre 1300 cape -5 LI varmış diğer değerler de iyi sayılır ama rüzgar yönü yüzünden merkez şanssız kaldı.


    Siz fark ettiniz mi bilmiyorum ama ben gözlemlerimden bir şey fark ettim. Bahar orajlarında batıdan veya güneybatıdan rüzgar olunca İzmir merkez oraj konusunda şanssız oluyor hep. Denize zaten yakınız rüzgar da serin denizin üzerinden veya iç kısımlara göre sıcaklığın düşük olduğu Urla, Çeşme yarımadasından esince fazla yükselemiyor hava ve sadece iç kısımlara yarıyor sistem. Bugünkü gibi 2-3 tane şansa kırmızı turuncu oluşursa oluşuyor o da Gaziemir gibi iç kısımlarda. İstisnalar elbet vardır ama genellikle böyle. Ancak doğudan veya kuzeydoğudan estiği zaman çoğunlukla güzel oluşumlar iç kısımlardan merkeze kadar gelebiliyor hatta süperhücre vurduğu bile oluyor (Örnek 20 Mayıs 2015).


    Yarın kararsızlık bugüne göre daha az (1000 cape ve -4 li var) ancak kuzeydoğulu rüzgar var kütleler iç kısımlardan gelişerek kıyıya gelecek. Bu durumda yarın daha şanslıyız bence bugüne göre.

  • Kırmızı dibimize geldi 12 sularında gaziemir den ancak kuzeyli giden kütle bir anda doğuya doğru hareket etmeye basladi ve biz merkez olarak yine yagissiz kaldık bakalım hala yağışlı günlerini var bir yerde yakalarız sağanağı gibime geliyor hava-simsek3232hava-yagmusrs323

  • Tam güneyimdeki dağa (Uzundere TOKİnin orası sanırım tam bilemiyorum :D ) bir ara fena duman çöktü dolu yağdı sanırım 5 dk sonra da burada hafif ama oldukça iri bir yağış geçişi oldu.

  • Tepeköy'de sırılsıklam İzban'a bindim. Karabağlar/Eserkent'e geldim, yağmurda benimle birlikte gelmiş. Az daha eve girmeseymişim yağmura tutulacakmışım. Yarınki yağmurda, umarım Tire'nin uğuru sayesinde burayada yağar. Birkaç gün burada misafirim Tire'ye yağarda buraya yağmazsa çok üzülürüm.