İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öğle güncellemesinde Azor-İskandinavya işbirliğini görüyoruz. Soğuklar oldukça güneye gelmiş durumda çok güzel gelişmeler.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Dikkat dikkat! Kışı bitirenlerin dönmesi rica olunur :hfyeni (18): Blokaj haritasının verdiği görüntüyü sunuyor gfs şuan şu veriler geçen yıl ki gibi perte çıkarmazsa bizi 26-28 aralığında sistem almamız gerekiyor.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Dikkat dikkat! Kışı bitirenlerin dönmesi rica olunur :hfyeni (18): Blokaj haritasının verdiği görüntüyü sunuyor gfs şuan şu veriler geçen yıl ki gibi perte çıkarmazsa bizi 26-28 aralığında sistem almamız gerekiyor.

    cik donmesinler biz bitirmeyenler takip edelim:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • hava forum sinerjisi denen bir şey var bize gelince soguklari kırpıyor Avrupa'da olunca mutabık kalıyor modeller diye diye ne İtalya'da ab bıraktık ne de Avrupa'da soğuk 😀 akşam güncellemelerinde sinerji icin burada olalım yavaş yavaş ülke sistemi yaparız biz bunu 😀

  • Samet_113 Bey,

    ben sizin baskılarınıza boyun eğecek bir insan değilim. Yeni üyelere vebalıymış gibi bakmayı bırakın lütfen.

    En son sildiğiniz mesajım tam 7 (Yedi) arkadaşımızın da beğenisini aldığı halde kafanız estikçe mesaj silme yoluna gidiyorsunuz.

    Bu sildiğiniz mesaj sadece bana yapılmış bir hakaret değil benim nezlimde 7 (Yedi) üyeye (ARKADAŞLARIMIZA) daha yapılan bir hakaretinizdir.

    Sizi bu eylemlerinizden dolayı kınıyorum.

    Size daha öncede sunduğum önerimi bir kez daha sunmak istiyorum ;

    Eğer gerçekten objektif biriyseniz bu en son sildiğiniz mesajımı bir defaya mahsus olarak yayınlayın ve buradaki bütün üyelerimize oylatın.

    Oylamada 1 fazla üye beni haksız bulursa ben bu forumdaki üyeliğimi kapatacağım.

  • Sizin takıldığınız birşey var konu sizin mesajlarınızın silinmesi değil yaratmak istediğiniz algı. Forum dinsizler Allahsızlar forumu değil, çok şükür hepimizin inancı var, olmayanda olabilir burası bunun yeri değil. Mesajlarınızda sürekli bu vurgu var, size adminimin ilk mesajından bir cümle hatırlatıyorum. "Model güncellemesine bile besmeleyle başlayan bir forum" hatırladınız mı? Bence sizde artık normal bir üye gibi yazın, yoksa zaten siz üyelik kapatamazsınız biz sizi forum dışına alacağız.


    Ayrıca lütfen konuyu işgal etmeyelim özel mesaj yoluyla da adminlere ve modlara ulaşabilirsiniz.


    İyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • eski şubat'lar da kulaklarımız çatlar sigara içiyormuş gibi nefesimiz'den buhar çıkardı. bilemiyorum belki o zamanlar anormal'di, belki de son zamanlar normal. ama gönül anormallik'den yana, o da başka mesele. bakalım bu şubat ateş eden ateş edene olur :)

  • sebepsiz bir şekilde bir soru sordum diye model sayfasından engellendim ben de bir yerlerden engellenmek icin mi girdim bu foruma ben kimseye saygısızlık falan da etmedim bir komutan edası ile yönetiliyor bazen forum

    HF Gold altı üyeliklerin model konusuna yazması yasak, arada sistemsel hatalar nedeniyle normal üyelikler yazabiliyor ve farkedilince manuel şekilde yönetim ekibi tarafından müdahale ediliyor. Soruna bir çözüm istiyorsanız önce sorunun nedenini bilmeniz gerekli. Sorduğunuz soruyla bir alakası yok yani. Bu mesajı beğenen arkadaşta bunu görmeli, önyargıyla yaklaşmak en çok sizi yanıltır.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • HF Gold altı üyeliklerin model konusuna yazması yasak, arada sistemsel hatalar nedeniyle normal üyelikler yazabiliyor ve farkedilince manuel şekilde yönetim ekibi tarafından müdahale ediliyor. Soruna bir çözüm istiyorsanız önce sorunun nedenini bilmeniz gerekli. Sorduğunuz soruyla bir alakası yok yani. Bu mesajı beğenen arkadaşta bunu görmeli, önyargıyla yaklaşmak en çok sizi yanıltır.

    bunu bilmiyordum kusura bakmayın birden engellenince dedim ben ne yaptım kotu hissettim kendimi simdi öğrendim daha önceden bir bilgim yoktu kusura bakmayın Samet özür diliyorum bilmiyordum şimdi bilgim oldu

  • Mesajı silinenler konu başlığına önce bir baksınlar.Eğer konu dışıysa zaten hiç haklı haksız karşılaştırmasına girmesin.Yazılan mesaja 3-5 beğeni gelmesi de o mesajın haklı olduğunu göstermez.Beğenme me tuşu olsa kaç olur acaba? Yönetimin konuyla ilgisi olsa bile eğer bir veri desteği yoksa şahsi görüşler için açtığı karalama konusu var.Benim sıkça kullandığım bazen verili bazen içimden geldiği gibi paylaşımlar yaptığım yer.Yönetimin bu konuda her hangi bir baskısı ya da mesaj sildiğini görmedim(forum kuralları dahilinde)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Kar haritalarına pek güvenilmiyor ama gfs kar haritasina göre 100-200 km doğularsa il geneli güzel kar yagışları alır ve soğuk sıkıntısı çekmeyiz.( Gfs öğle güncellemesi)

  • Ortalamanın -4 olduğu anda ana senaryo ve diğerlerinin sıcak tarafta kalmış olması sevindirici AB olunca daha çok değişeceğini biliyoruz.Yükseğin varlığını görmemiz yeterli şuan için.Ancak bu bir tek GFS ve GEM ile olmaz ECMWF ve UKMO bilhassa bunları görmeli sistem orta vade sistemi artık.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.