Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gfs nin beklediği tabloya göre bu gece AB hızla doğu akdeniz civarından doğuya kayıyor. Sonra Mardin civarına yerleştiği anda durup takılıyor. O bölgede her ne oluyorsa çok yavaş davranıyor. Hızını aniden kesiyor.Ardından merkezini suriye-ırak tarafına geçip çapını genişletiyor. Bir süre sonra bu güneydoğu yönünden rüzgar taşıyor bölgemize. Bu daha önce takip ettiğim bütün sistemlerden farklı ilerliyor. Özellikle AB'nin hareketi çok garip. Ya bir yerlere piyango vuracak ya da sistem etkisiz kalacak. Bu son gfs güncellemesinin yaptığı ani değişiklik. Şayet AB Suriye-Irak civarına yerleşip çapını da genişletirse yağışlar 18'in gün ortasına da sarkacaktır. Sürprizlere açık. Ama kötü sürprize de açık maalesef.

  • Hocam batmanda örtü yaparmı yağarsa 2 senedir hasretiz

    Çok etkili bir kar beklenmiyor hatta yarın 21:00 öncesi yağarsa da yağmur nedeniyle ıslak zeminde örtü yapmaz 21:00-02:00 arası daha saf kar görülme ihtimali yüksek ancak bu seferde yağış hafif örtü konusunda şansız bir gün olacak gibi. Bence ne zaman havada görürseniz tadını çıkarın örtüsüz tadı çıkar mı derseniz evet belki çıkmaz ama en azından sıcak bir çayla izleyin derim. :)

  • harika manzara gideceğini söylemiştin

    Evet üstad gittim. Yollar kapandı. Bizde bir yerde durduk hem yemek yedik hem de bol bol resim çektik. Çoğu insan için kabus olan yol kapanması benim için mutluluk kaynağı oldu :))) iş gereği 5 yıldır Malatya Adıyaman arası gidip gelirim, bu sene güzargah efsaneyi yaşıyor. Ama Adıyaman ve Malatya merkez için şimdilik hayal kırılığı.

  • Bende Kayseri de kaldım. Kayseri dede 30 cm merkezde kar var en az.

    Gürün Darende arası ne zaman açılır merak ediyorum. Yoksa yarın Erciyes planım var. Gözüm doymadı napayım.

    Einmal editiert, zuletzt von Gulbare44 () aus folgendem Grund: Ekleme

  • Ercan Mert hocam ben o civarlarda bir kaç defa aynı olayı şahit oldum şahit oldum derken takiplerimden dediğin gibi sistem batıdan doğuya hızla kayıyor mardinin çevresinde örümcek ağı oluşturuyor gerçekten en az 12 saat o bölgede null etkisi gibi oluşum meydana geliyor yağış o pozisyonda dönüp duruyor

  • UmuTCaN hocam yarın en güzel kar fotosu yarışmasına ne dersin tabi kar alacak yerler için en güzel fotoyu atana bölgedeki arkadaşlar en az 500 hf puanı hediye etsin Hf puanı olanlar tabi :)

  • UmuTCaN hocam yarın en güzel kar fotosu yarışmasına ne dersin tabi kar alacak yerler için en güzel fotoyu atana bölgedeki arkadaşlar en az 500 hf puanı hediye etsin Hf puanı olanlar tabi :)

    Herkes için birşey diyemem ama benlik sorun yok gün sonu foto atan arkadaşların nickinin yer aldığı bir mesaj atarım anket içerikli değerlendirir Cuma karar veririz. ;)

  • buzmavisi hocam hf puan toplamave yıldız varya onları nasıl çoğaltabiliriz

    1. Hava Forum Özel Puan Sistemi Değerlendirmesi
      1. Transfer Kesintisi= −10 hf puan
      2. 1 Kereye Mahsus İlk Kayıt= 4,500 hf puan
      3. Alınan Her 1 Beğeni= 3 hf puan
      4. Günlük Giriş Yapma= 250 hf puan
      5. Ödüller= 2,000 hf puan
    2. Yorumlar
      1. Her 1 Yorum Yapma = 1 hf puan


  • Karakuzu foruma hergün girmenle mesajlarının beğenilmesiyle forum içinde yarışmalar olur takiplersen görürsün o gibi etkinliklerle hf puanını yükseltir ondan sonra forumun marketi var puanlarınla yıldızlarını yükseltirsin