Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • siirtin durumu nedir hocam ?

    Siirt'te yarın akşam 21:00'dan önce kky ve kar ihtimali zor gibi, ICON yarın sabah öğlen arası kar bekliyor ancak ne GFS nede ECMWF bu tahmini desteklemiyor. Bana kalırsa yarın akşam 21:00 civarı kky ve kar başlar, gece , 01:00-03:00 arasına kadar çok etkili olmayan hafif kar olarak devam eder. Yarın sabah sıcaklık durumu kısa süreli bir kar oluşturur mu? İnşallah bir sürpriz yapar. :)

    Örtü konusunda Siirt'i kestirmek zor. MGM kar bekliyor saatlik tahminde ama ben çok ciddi bulmuyorum. Şuan bile 3 derece bekleyen bir MGM var ancak anlık sıcaklık 4.5 derece.

  • UmuTCaN hocam diyarbakır durum ne örtü yapar mı? yağan kar

    GFS ve ECMWF yarın Diyarbakır'da örtüye kesin gözüyle bakıyor ama şu kadar olur demek yanlış olur.

    Yarın 07:00-09:00 arası yağış kky 09:00 sonrası artık saf kara dönmüş olacak gibi görünüyor Allah'ın izniyle inşallah. Bu saatlerde +1/-1 oynama olabilir. Kar bazı yerlerde daha erken bazı yerlerde daha geç kara dönebilir bu Rabbim'in takdiri.

    Kar yağışının aralıklarla geceye kadar devam etmesi konusunda da her iki model mutabık ancak yağışlar özellikle 09:00-14:00 arası güçlü olacak gibi. Bu saatlerde +/- 2 saatlik oynama olabilir. Burada tek tehlike öğleden sonra sıcaklıkta beklenen kısmi bir yükseliş olabilir bu yükseliş bize kötü sürprizler yapıp yağışı yağmura da çevirebilir ancak bana kalırsa kuzeyli yönden esecek yer yer kuvvetli rüzgar ile bu ihtimal zor gibi.


    Kısacası yarın inşallah kar olacak güzel bir kar olacak örtüde olacak inşallah ancak sıcaklık şuan beklenenden yer yer 2 derece daha yüksek o nedenle kar saatini kestirmek zor, gün içinde sıcaklık yükselişi ihtimali mevcut, kuzeyli rüzgar olacak, birkaç saat yer yer etkili bir yağış olabilecek. Tüm bunlar nezdinde her şeye gebe bir gün yarın Diyarbakır'ı ve sizleri bekliyor. :)

  • inşallah sıcaklık sorun olmaz hocam

    İnanın tek dileğim bu, bu kadar uygun şartları kaçırırsa artık diyecek lafım yok,

    850hPa'da 09:00TSİ -1 ardından -4.5 girecek. Rüzgar kuzeyli ve yer yer 30km/s olacak. Yağış desen evet çok güçlü değil ama kısmi örtüyü destekler nitelikte bir yağış. Tek eksik Rabbim'in kudreti oda olacak inşallah.

  • İnanın tek dileğim bu, bu kadar uygun şartları kaçırırsa artık diyecek lafım yok,

    850hPa'da 09:00TSİ -1 ardından -4.5 girecek. Rüzgar kuzeyli ve yer yer 30km/s olacak. Yağış desen evet çok güçlü değil ama kısmi örtüyü destekler nitelikte bir yağış. Tek eksik Rabbim'in kudreti oda olacak inşallah.

    Kardeşim 674 rakımlı yenişehir ilçesini de kapsarmı snce

  • Kardeşim 674 rakımlı yenişehir ilçesini de kapsarmı snce

    Yenişehir'de biraz daha geç olacak gibi yani 9 gibi değilde 11-12 gibi başlayabilir saf kar, saf kar kesinlikle göreceksiniz Rabbim'in izniyle bir sorun çıkmazsa inşallah. Yağışın etkili kısmı konusunda modellerde ikilem var net birşey diyemiyorum. Ancak Yenişehir'de de 850hPa'da 13:00 sonrası yer yer -4.8'ler girecek bu değerler kar için bulunmaz nimet, rüzgar deseniz kuzeyden yer yer 30-35 km/s hamlelerde ise yer yer 50km/s var. İnşallah bu sefer olacak hocam ama örtü konusu ben bekliyorum tabi ama karışık biraz. :)

  • hocam mazıdağı

    Yarın ECMWF GFS en geç sabah 9'da karı başlatıyor bu saatlerde +/-2 saat oynamalar olabilir. özellikle 12:00-16:00 arası yoğunlaşacak bir kar var, hatta yüksek ihtimalle tipiye dönüşecek gibi görünüyor aman dikkat edin yola çıkarsanız filan. Yağış ECMWF'ye göre akşam GFS'ye göre geceye kadar devam edecek gibi. Tabi kar yağışı öncesi yağmur var unutmayalım. ;)