Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 22 25 şubatta Bölge genelinde kar yağışları muhtemelen olacak öz. 22 23 önemli tarihler.. Dün Antep için beklediğimiz yağışlar eridi maalesef ... Şaşkınız ama atmosfer bilinmezlik ve her daim değişim demek... Antep ve bölgemizin yüksek il ve ilçeleri hafif kar yağışları ve en nihayetinde ısınmayla yağış kesilmezse sulukar yağmur derken geçen bir haftalık dondurucu sistemi yemiş olacak...Önümüzde ki 22 23 sistemi düşecek cemreden dolayı olumlu yada olumsuz çok şeylere gebe...HAYIRLI GECELER DİLERİM...,

    Hocam iklim değişiklikleri bu cemreleri etkiler mi?

  • Hocam iklim değişiklikleri bu cemreleri etkiler mi?

    ilk cemre havaya 19 20 gibi düşecek... Bu insanoğlunun binlerce yıldır tecrübe ettiği atmosferde ilk hissedilen Isınma ritmi ....Dünyanın hareketi sonucu 21 aralıktan sonra geceler kısalmaya gündüzler uzamaya başlarken bu eksenle alakalı güneşlenme süresinin artması kuzey yarım kürede ilk etkisini 20 şubat gibi ilk hava da hissettirir... 20 21 Şubat kolay kolay değişmez fakat küresel ısınma bu ilk ısınmanın ritmini arttırır...Zaten bu kış Rusya normallerin 5 derece üzerinde geçti... Biz ise zaman zaman kutup koridoruna bağlandığımız için bunu çok hissetmedik... Yinede cemre ilk ateş artık daha kor olacak..Ama bu sene bizim kutuplarla aramız iyi o yüzden 22 23 sistemi güzel olacak inş.

  • ilk cemre havaya 19 20 gibi düşecek... Bu insanoğlunun binlerce yıldır tecrübe ettiği atmosferde ilk hissedilen Isınma ritmi ....Dünyanın hareketi sonucu 21 aralıktan sonra geceler kısalmaya gündüzler uzamaya başlarken bu eksenle alakalı güneşlenme süresinin artması kuzey yarım kürede ilk etkisini 20 şubat gibi ilk hava da hissettirir... 20 21 Şubat kolay kolay değişmez fakat küresel ısınma bu ilk ısınmanın ritmini arttırır...Zaten bu kış Rusya normallerin 5 derece üzerinde geçti... Biz ise zaman zaman kutup koridoruna bağlandığımız için bunu çok hissetmedik... Yinede cemre ilk ateş artık daha kor olacak..Ama bu sene bizim kutuplarla aramız iyi o yüzden 22 23 sistemi güzel olacak inş.

    Hocam Tşklr Çok iyi acıklamışsınız, Allah'ın izniyle 22, 23 sistemi bereketli gecer inş.

    Einmal editiert, zuletzt von omrmtl ()

  • Radarin Şırnak için verdiği bilgiler tutarsız yaklaşık 3-4 saattir kütleler görünmesine rağmen gökyüzü apaçık yağış 0

    Bölgeye en yakın radar Karacadağ radarı, onunda mesafesi oldukça uzak kalıyor o nedenle bu tür hatalar olabilir. Veriler MGM'den alındığından hangi kaynak üzerinden bakarsak bakalım aynı hata görünüyor maalesef.

  • Son radar görüntülerine göre 20 dk içinde Gaziantep'te başlaması beklenen yerel ve hafif yağış geçişlerinin kky ve kar yağışı şeklinde gece boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Gündüz saatleriyle birlikte sıcaklığın artışa geçmesi beklendiğinden yağışın türünün yağmura, yükseklerde kky a dönmesi bekleniyor.

  • Mardin'de merkezde kar yağışı başladı. Radara göre birazdan kesilecek ancak devamında küçük kütleler ufukta, gelmeye devam ediyor.

    Şanlıurfa'da önümüzdeki dakikalar da yağış etkisini arttıracak. Yüksek kesimlerinde kky şeklinde olabilir.

    Gaziantep'te radara göre merkezde şuan hafifte olsa yağış mevcut ancak etkisini azaltarak merkezi terk ediyor, ilerleyen saatlerde yine kütleler uğrayacaktır.

  • Radarda üzerimize yeşil kütle geldi. Sokak lambasına bakınca kar yağıyor gibi görünüyor ama su oranı o kadar fazla ki bildiğin sağanak yağış etkili oluyormuş gibi ses geliyor ^^. Yerdeki kar hızla eriyor. Anlaşılan üzerimizdeki soğuk hava dalgası çekilmeye başladı. 8 Şubattan bu yana etkili olan kuvvetli soğuk hava dalgası etkisini kaybediyor artık. O tarihten bu akşama kadarki süreçte burda düşen her yağış kar şeklinde etkili oldu. Uzun bi aradan sonra kışı ve soğuğu iliklerimize kadar hissettiren, kardan dolayı okulları tatil ettiren güzel bir sistemdi. :boat: