Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yarın tunceli ve bingöl yoğun kar alacaktır ve zaman zaman elazığ'da da yoğun kar geçişleri görülecektir. malatya ise yağış yakalarsa hafif kar şeklinde alacaktır. fakat çarşamba günü için aynı şeyi söyleyemem. elazığ hafif yağmur, malatya yağmur alacaktır fakat tunceli ve bingölde yağışın cinsi çok değişecektir. çünkü 850'nin sınır olduğu bu tarz sistemlerde bir bakmışsınız özellikle tunceli'de yoğun karın üstüne bir anda bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor. bingöl'de bu daha az olur fakat diyelim ki o an kütle kalmadı yaklaşık 1-2 saat, o zaman hava o süre içinde 3-4 dereceye çıkıyor ve yağış bu sefer yağmur olarak başlıyor.

  • 7 si aksamı ana 8 gecesi ana çiktı en az yagısi veren toplamı 5 7 mm civarı 10mm cikaran senaryo az değil ben 7 si aksamı 5 mm 10 mm arası kara (saf kar) kışı bitirmeye dünden kabulum

  • Ecmwf 12 Sistemini Görmüş.

    Görmüş hocam ama soğukları azaltmış sanki, sistem çok geç gelince ve malum şubat ayı olduğundan 850 sıcaklıkları sıfıra kadar yükselmiş ama yine de vade uzun, bu kadar güçlü bir sistemin soğuğun güneydoğuda en az 3-4 gün etkisi devam eder.

  • Görmüş hocam ama soğukları azaltmış sanki, sistem çok geç gelince ve malum şubat ayı olduğundan 850 sıcaklıkları sıfıra kadar yükselmiş ama yine de vade uzun, bu kadar güçlü bir sistemin soğuğun güneydoğuda en az 3-4 gün etkisi devam eder.

    O Soğuklar Çok Kalır Tahminime Göre Ayın 13 üne 14 üne Kadar Kalır En Azından.Daha Çok Uzun Vadedeyiz.Modellerin Durumunu Biliyorsunuz Zaten.O Soğuktan Şüpheniz Olmasın.Bize Yeter Gelirse

  • bu arada deprem konusuna yazamadığım için burdan yazıyorum,

    1. pütürge-sincik segmentinde sivrice depreminden sonra aşırı bir enerji birikmesi oluştu ve sismik boşluk durumunda. 24 ocaktan beri 3-4 şiddetinde depremler devam ediyor. burada şahsen yakın zamanda olmasını beklediğim 7>M>6 şiddetindeki bir deprem pütürge,doğanyol,sivrice ve elazığ'da sağlam bina bırakmaz, malatya'da ağır hasarlar bırakır. buna karşı tedbirli olunmalı. elazığ'da zaten durumumuz vahim, kolonları çatlamış evlere bir şey yok diyip geçiyorlar. olası bir depremde 15-20+ yıllık binaların hiçbiri kalmaz ki, merkez içindeki mahallelerin hepsinde en az 30 yıllık binalar var ve durumları vahim.

    2. adaklı-karlıova sürekli mikro depremler üretiyor, sismik boşluk olan bu fay yakından takip edilmeli. olası bir depremde bingöl çevresinde ağır hasarlara neden olabilir.

    3. en tehlikelisi gevaş-başkale fayı sürekli 3 şiddetinde depremler üretiyor, bu fayda sismik boşluk durumunda ve buradaki olası bir deprem eğer van'da 2011 den bu yana kentsel dönüşüm yapılmadıysa 10+ yıllık binaların hiçbiri dayanamayacaktır. özellikle takip edilmesi gerekiyor.

  • samsun5561 hangi birini söyleyelim hocam :)

    gaziantep'in güneydoğu'da olduğu sizi yanıltmasın, rakımın yüksek olması ve bol yağış alması nedeniyle doğu'daki bazı illerden (elazığ, malatya gibi) çoğu zaman daha fazla kar alır.

  • samsun5561 hangi birini söyleyelim hocam :)

    gaziantep'in güneydoğu'da olduğu sizi yanıltmasın, rakımın yüksek olması ve bol yağış alması nedeniyle doğu'daki bazı illerden (elazığ, malatya gibi) çoğu zaman daha fazla kar alır.

    hocam 7-8 ve 11-12 si için maraş için ne söylersiniz

    rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123

  • HATIRLATMA !!!



    Arkadaşlar yaklaşan sistem öncesi daha fazla sıkıntı yaşamamak adına bu gece saat 01:00 ile sabah 06:00 arası sitenin server taşıma çalışması olacaktır.Çalışma bittikten sonra 6-12 saat arasında siteye girişlerde problemler devam edebilir.Server değişimi sonrası kolayca bağlanmak için modeminizi resetleyip yeni bir IP almasını sağlarsanız siteye yeni server üzerinden daha kolay ulaşabilirsiniz.Ayrıca çerezleri silip tarayıcınızı kaldırıp tekrar yükleyerek de siteye bağlanmaya çalışabilirsiniz.Son 3 gündür özellikle güncelleme saatlerinde anlık 7500 civarı giriş sebebiyle ortak olarak kullandığımız server bize yetmemeye başladı.Bu geceden itibaren sadece bize ait olan servera geçtiğimizde bu yoğunluk çok daha az olmaya başlayacaktır.Anlayışınız için teşekkürler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...